Minimalista PC ház vastag acéllapokból

Az Abee a korábban bemutatott NUC házak mellett egy érdekes felépítésű, közepes torony formátumú kuckóval is előrukkolt.

Minimalista PC ház vastag acéllapokból

Az Acubic D80 névre keresztelt gépház feketében és fehérben kerül a boltok polcaira, méghozzá 204 x 426 x 415 milliméteres méretben, 8 kilogramm körüli tömeggel. A minimalista dizájnt alkalmazó számítógépház közepes torony formátummal érkezik és teljes egészében acélból készült.

Az ház vázának elkészítéséhez 0,8 milliméter vastag acélt használt a gyártó, míg a levehető oldal-, elő- és tetőlapok 1 milliméter vastag acéllemezből állnak. Hogy mi szükség a szokatlanul vastag acéllapok alkalmazására? A gyártó szerint azért jobb a vastag acéllap, mert sokkal stabilabb, merevebb, így kevésbé hajlamos a ventilátorok, illetve a merevlemezek motorjai által keltett rezgések átvételére – emellett a vastag acéllap zajszigetelő hatást is kifejt.

A hét darab PCI bővítőhelyet kínáló újdonság összesen két darab 5,25 colos külső bővítőhellyel áll a felhasználók rendelkezésére.

A ház belsejében a 3,5 colos és 2,5 colos meghajtók szokatlan elrendezésben foglalhatnak helyet. A ház alján két 3,5 colos adattároló számára kínál helyet egy merevlemezkeret, néhány centiméterrel felette pedig egy másik, élére állított HDD keret is jelen van. Utóbbi összesen három darab 3,5 colos és két darab 2,5 colos adattároló fogadására képes. A különleges elrendezés jóvoltából a kuckóban több, mint 32 centiméternyi hely áll a hosszabb videokártyák rendelkezésére.

A ház tökéletes szellőzéséről egy 120 milliméteres átmérőjű hátoldali, valamint két darab, ugyancsak 120 milliméteres átmérőjű előlapi ventilátor gondoskodik. Az előlapi portok ezúttal a ház előlapjának jobb alsó részén kaptak helyet. A termék a szokásos audió csatlakozók mellett két darab USB 3.0-s portot is kínál.

A feketében (ACE-D80-SBK) és fehérben (ACE-D80-SW) érkező Acubic D80-as számítógépház Japánban már elérhető kereskedelmi forgalomban, igaz, nem mondható olcsónak. A vastag acéllapokkal és stabil acélvázzal érkező újdonság 256 dollárnak megfelelő japán jenért vihető haza.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward