Metro Exodus a nagy címek sűrűjében

A Deep Silver szerint nem lesz gond a februári konkurenciaharc.

Metro Exodus a nagy címek sűrűjében

A Metro Exodus február 15-én jelenik meg, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy alaposan bekerül a sűrűjébe. Ezen a napon érkezik a Crackdown 3, a Far Cry: New Dawn, valamint a Jump Force is, rá egy hétre pedig rajtol az Anthem. A Deep Silver globális marketinges főnöke, Huw Beynon pedig arról beszélt, hogy velük szemben hogy fogja megállni a helyét egy viszonylag kis stúdiótól érkező, orosz környezetben játszódó anyag.

Először is azzal kezdte, hogy a Metrónak van egy közönsége, amelyik nagyon régóta vár egy új részre. Ezen kívül leszögezte, hogy fel sem merült a dátum újbóli módosítása, hiszen egyser már átrakták a tavalyi év utolsó negyedéről (ahol még nagyobb a konkurenciaharc) idénre, majd egy héttel előrébb is hozták.

Beynon elmondta, jelenleg nagyon elégedettek a Metro Exodus minőségével, és végre meg szeretnék jelentetni. De vajon tényleg egy igazi, AAA-kategóriás nagyágyút kapunk?

"Nem szeretem az ilyen fecímkézéseket. Mi egy tartalommal teli, történetvezérelt élményt kínálunk, aminek a természetes közönsége olyan játékosokból áll, akik élvezték például a Horizon Zero Dawnt, vagy a Witcher-játékokat. Egy felnőtt, komoly, egyjátékos történetet adunk, az ilyen anyagok pedig most a reneszánszukat élik" - fejtette ki.

Beynon szerint még a Far Cry: New Dawnnal is fölösleges az összehasonlítás, hiába mindkét játék posztapokaliptikus, történetmesélésben közel sem lesznek egymáshoz. Ráadásul kiemelte, hogy végig együtt dolgoztak Dmitry Glukhovskyval, a Metro könyvek írójával, az ő tapasztalata a regényírásban pedig rengeteget segített.

Kifejtette, hogy a Metro 2033 nagyon kis költségvetésből készült, és a THQ-nak nem volt sok elvárása, a Metro: Last Light pedig nehéz időszakban jelent meg, amikor a kiadó szétesett, a cím pedig a Deep Silverhez került. Viszont a Metro Redux felújított kiadások nagyon jól sikerültek, és mióta bejelentették, hogy készül az Exodus "szó szerint több millió embert hoztak a franchise-hoz". Ezen kívül nagyon jót tett a sorozat láthatóságának, hogy az új részt a Microsoft E3-as sajtókonferenciáján leplezhették le.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap