Mesterséges intelligencia javítja Gmailen a helyesírási hibákat

A Google minden fronton próbálja kihasználni az MI-ben rejlő lehetőségeket.

Mesterséges intelligencia javítja Gmailen a helyesírási hibákat

A Gmail a Google egyik kiemelten fontos szolgáltatása, és a vállalat folyamatosan keresi, hogyan tudja ezt még magasabb szintre fejleszteni. A levelező már kínál olyan funkciót mesterséges intelligenviával megtámogatva, ami a gyors válaszüzenetek létrehozására szolgál, a Smart Compose pedig a hosszabb válaszoknak a tempósabb létrehozásában segít szintén az MI-vel, és mostantól ez már a helyesírási hibákat is képes javítani.

A Gmail használata közben minden bizonnyal sokan jártak már úgy, hogy alapvető, nagyon általános helyesírási hibákat vétettek akár egy egyszerű elgépelés miatt. Ez viszont a jövőben már nem történhet majd meg, hála a Google új fejlesztésének. A levelező szolgáltatás egy olyan helyesírás ellenőrzővel bővült, ami a gyakori hibákat és a nyilvánvaló elírásokat, melléütéseket teljesen önállóan tudja majd korrigálni. Így nem kell attól tartani, hogy nagyon alapvető nyelvtani hibákkal és/vagy félreütésekkel megszórt üzenetet küld majd a dolgozó a főnökének.

A rendszer valós időben fogja korrigálni a fióktulajdonosok hibáit, amint a következő szó írásába fog a felhasználó, a Google által fejlesztett mesterséges intelligencia azonnal munkába lép. Egy pillanatra alá lesz húzva a hibás szó, majd ezt követően rögtön korrigálja a dolgot az új funkció. Ha viszont úgy ítéli meg a rendszer, hogy nem egy általános hibáról van szó, akkor inkább átadja majd a terepet a felhasználónak, és csak aláhúzással jelzi a „szerző” felé, hogy ott talán valami nincs rendben.

 

Galéria megnyitása

A mesterséges intelligencia által detektált és pusztán jelzett nyelvtani hibák kékkel lesznek aláhúzva a szerkesztés közben, és ezeknél, amikor rákattint a felhasználó, akkor felugrik majd a javaslat. A javaslatokat persze nem kell mindenképpen elfogadni, ezeket el is lehet dobni, kézzel is javíthatóak az elírások, és jelezni is lehet a Google felé, hogy talán a rendszer hibásnak vél olyan szót, ami jól van írva.

A Gmail új javaslati rendszere kezdetben csak azoknál lesz elérhető, akik G Suite felhasználók, az automatikus javítás viszont mindenkit érint, az általános és a G Suite fiókok tulajdonosait is – de most még csak angol nyelven. A funkciók minden esetben alapértelmezetten működni fognak, de a Gmail beállításaiban mindent külön ki lehet kapcsolni, ha esetleg nem érzi ezeknek a szükségét az ember.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap