Meredek mobildizájnban gondolkodik a Vivo

Meredek mobildizájnban gondolkodik a Vivo

A nagy gyártók számtalan különböző formatervet szoktak szabadalmaztatni a lehetséges újítások, új irányvonalak kapcsán. A hajtogatható készülékek térnyerésével együtt tonnaszám jelentek meg az érdekes szabadalmi leírások arra vonatkozóan, hogy milyen termékeket lehetne alkotni a flexibilis képernyőkkel. És a napokban a Vivo nevéhez kapcsolódóan egy különösen extrém elképzelés jelent meg.

A kínai gyártó egy részben kihajtható képernyőt vetett papírra, ami sok jó funkciót tenne lehetővé, ugyanakkor néhány kérdést is felvet ez a dizájn. Arról van szó, hogy egy egyszerű mobilnak az alsó részén nem lenne káva, hanem a hátoldalra is áthajlana a kijelző, amit szükség esetén előre lehetne hajtani. Így egy extramagas képernyőt kapna a felhasználó.

Galéria megnyitása

A Vivo dizájnja nagyon mutatós, és mivel a szabadalmi rajt alapján a hajtogatható részen sem lenne vastagabb a telefon, mint máshol, így még elegáns is, egyáltalán nem tűnik ormótlannak. Ugyanakkor nagyon furcsa az, hogy éppen ott kell kihajtani a készüléket, ahol a legsérülékenyebb, és a fogás szempontjából a legkényelmetlenebb is. A sebezhetőség szempontjából egy felső kihajthatóság sem lenne sokkal jobb, viszont a mobil fogása a vélekedések szerint fordított esetben sokkal jobb lenne.

Galéria megnyitása

Nyitott állapotában a Vivo mobiltervezeténél sokkal nagyobb szövegrészt lehet egyszerre látni, mint egy átlagos eszközön, ami előnye a dizájnnak olvasásnál és a beszélgetések alkalmával is. Osztott képernyős módban pedig egyszerre több program is benyithatóegymás alá, ezáltal a multitaskingra is kedvező hatása lenne.

Amikor pedig „zárva” van a kijelző, tehát a hátlapra simul, akkor lehet pedig a fotózásnál lehet kihasználni. Ezen keresztül nézhetné az ember, hogy milyen lesz az önarckép, amit így a főkamerával, kiváló minőségben tud létrehozni. És egyébként a Vivo elképzelése szerint a különleges szerkezet képalkotásban nagyon erős lenne.

Galéria megnyitása

Bár a szabadalombak a képernyő kialakítása a lényeges része, azért a tervezők felrajzolták a hátlapra összesen öt optikának a helyét. És még az is gondosan ábrázolva van, hogy az egyik képalkotó periszkópos lencserendszerrel lenne felvértezve, szóval aránylag jól kidolgozott az ábra. Még az is látni, hogy a hátlapon a kameramodul mellett egy hosszúkás sávban kapna helyet a LED-es segédfény. Gombok a terveken nincsenek, a C-típusú USB csatlakozó viszont feltűnt a masina tetején.

Természetesen érdemes fenntartással kezelni azt, hogy a Vivo valaha megvalósítja majd ezt a tervét. Viszont lehetnek olyan részei a dizájnnak, amit a jövőben tényleg át fog ültetni egy kész termékébe. Az ilyen szabadalmaknál mindig nehéz azt eldönteni, hogy mennyi lehet a vázlatoknak a valóságalapja. A biztos, hogy a Vivo készít hajtogatható okostelefont, de több esély van arra, hogy egy egyszerűbb, jártabb utat választ majd elsőre, mint egy ilyen radikális kialakítást.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap