Megmutatta az összehajtható okostelefonját a Samsung

A vállalat az előzetesen várttól eltérő felépítésű megoldást villantott, az eszköz kettő kijelzőnek ad otthont.

Megmutatta az összehajtható okostelefonját a Samsung

Ahogy azt a Samsung már korábban beharangozta, a fejlesztői konferenciáján egyebek mellett szó esett az első összehajtható okostelefonjáról is. A cég túl sok információt a hardverrel kapcsolatban nem osztott meg, de a fő csapásirányt megláthatta a nagyközönség.

A Samsung egyelőre csak egy rövid időre mutatta meg azt a készüléket, ami a vállalat szerint a jövőt jelenti. A fejlesztés alatt álló okostelefon a korábban napvilágot látott renderektől eltérő formát öltött, nem úgy kell széthajtani, mint az előző évtizedben hódító kagylós mobilokat, hanem noteszszerűen nyílik ki.

A pletykáknak az a része beigazolódott, hogy a cég belülre helyezte az összehajtható panelt, vagyis zárt állapotban nem lehet látni a különleges megjelenítőt.

A dél-koreai tervezők a korábbi információk alapján azért dönthettek az ilyen felépítés mellett, mert így védve van a fizikai behatásoktól hordozás közben a kijelző. Annak érdekében, hogy ne kelljen minden apróság miatt kinyitni a terméket, a Samsung a fedőlapra is tett egy kisebb méretű kijelzőt.

Galéria megnyitása

A megjelenítőkkel kapcsolatban a gyártó egyelőre nem sokat árult el. A készülék külső burkolatán megfigyelhető egység teljesen egyszerű, 4,6 colos, 1960 x 840 képpontos felbontású, Super AMOLED technológiás megjelenítő, és ezen a normál grafikus felhasználói felület fogadja majd a jövendőbeli felhasználókat. Ennél sokkal érdekesebb az a panel, ami az eszköz széthajtását követően bukkan elő, és a Samsung az Infinity Flex Display fantázianévvel illette. Természetesen ez is Super AMOLED technológiára épül, de az eddig megszokottól eltérő struktúrára volt szükség ahhoz, hogy megfeleljen az új igénybevételnek. A 7,3 hüvelykes képátlóval rendelkező, 2152 x 1536 pixeles felbontású egység tartósságáról csak annyit mondott a gyártó, hogy több százezer hajtást visel el. A mérnökök itt egy fejlett polimer kompozit hordozóhoz nyúltak, minden eddiginél vékonyabbra faragták a kijelzőt a rétegek csökkentésével, és új ragasztóanyagot is létre kellett hozniuk a megfelelő eredmény eléréséhez. Zárt állapotában egyébként nem simul teljesen egymásra a panel két oldala, de nagyon minimális sugárban hajlik.

Galéria megnyitása

A Justin Denison által magasba emelt mobil egyébként meglehetősen vaskosra sikeredett, és igazából a dizájnra itt nem sokat adott a Samsung, egyszerű téglatest alakot öltött a szerkezet. Ráadásul a bemutató során direkt úgy használták a világítást, mikor előkerült a működő okostelefon, hogy a részleteit ne lehessen látni.

Jó eséllyel a kereskedelmi forgalomba kerülő termék nem pont úgy fest majd, mint a fejlesztői konferencián látott gépezet.

Galéria megnyitása

Ami a szoftveres lehetőségeket illeti, egészen sok érdekes funkciót el lehetne itt képzelni, de igazából ilyen téren egyelőre a Samsung nem mutatott túl sokat. Korábban arról beszélt a vállalat mobilos divíziójának a vezetője, hogy nem szeretnék, ha az emberek egy mezei tablethez hasonlítanák a készüléket, márpedig a fejlesztői konferencián semmi olyan felhasználási lehetőséget nem mutatott a cég, ami különlegessé tenné ezt a terméket. A külső kijelzőn meg lehet oldani az alapvető feladatokat, ha pedig nagyobb felületre van szükség, akkor kinyitható a masina. Amikor szét van hajtva az eszköz, akkor a normál felhasználói felület szimplán szét van húzva, az egyetlen érdekesség a dinamikusan használható több ablakos mód (Multi-Active Window), ami lehetőséget nyújt legalább három applikáció szimultán használatára is. (De igazából láttunk már hasonló megoldást tabletek esetében is.) A Samsung több fejlesztői eszközt is biztosítani fog a hajtogathat okostelefonhoz, melyekkel a partnerek olyan appokat hozhatnak létre, amik izgalmasabb módokon lehetnek képesek kiaknázni a különleges hardverben rejlő potenciált.

Végül az is kiderült, hogy a vállalat a Google-lel is szoros partnerkapcsolatot létesített, hogy minél jobb felhasználói élményt legyen képes elérni az új konstrukcióval az Android felhasználása mellett.

Galéria megnyitása

A Samsung az SDC 2018 keretében arról nem beszélt, hogy pontosan mikor lesz elérhető a hajtogatható okostelefonja, csak annyit vetített előre, hogy a következő hónapokban megindulhat a tömeggyártása – szóval nem mostanában kerül be a boltok kirakatába. Idén még biztosan nem lesz hozzáférhető a szerkezet, legkorábban 2019 első negyedévében debütálhat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap