Megkapja a Google Képkereső is a Tudás Gráfot

Ennek köszönhetően a képi találatokkal kapcsolatban azonnal hasznos információkkal gazdagodhatnak az emberek.

Megkapja a Google Képkereső is a Tudás Gráfot

A Knowledge Graph, vagyis Tudás Gráf a Google egyik leghasznosabb funkciója napjainkban, ennek köszönhetően az egyszerű keresési találatokon felül elképesztő mennyiségű információhoz juthatnak az emberek a különböző témákkal kapcsolatosan. Olyan új dolgokat is pillanatok alatt megtudhatnak, amit talán maguktól nem is derítettek volna fel.

A Google 2012-ben vezette be a Tudás Gráfot a Kereső szolgáltatás esetében. Ez az a felület, ami a webes nézetnél a képernyő bal oldalán jelenik meg, és egyebek mellett például a Wikipédiáról húz át hasznos információkat, releváns adatokat. Ezt a vállalat pihenés nélkül csiszolgatja, és most arról számolhatunk be, hogy már nemcsak a normál Kereső esetében, hanem a Képkeresőnél is működni fog ez.

Galéria megnyitása

A Tudás Gráf a Google elmondása szerint egészen döbbenetes adatmennyiséggel gazdálkodik már, miközben ez folyamatosan bővül is, szóval az aktuálisnál csak még több információt fog felvonultatni a jövőben. Több mint 500 milliárd tényt ismer 5 milliárdot meghaladó bejegyzéshez kapcsolódóan. Globálisan üzemel a Tudás Gráf, és nagyon sok különböző nyelv mellett használható. Persze ez is leginkább angolul tájékozódik jól, és talán éppen ezért, először angol nyelven, az Egyesült Államokban lesz elérhető a Képkereső esetén.

A képi találatok megnyitásakor a Google eddig hasonló felvételeket mutatott mindössze olyan alapinformációk mellett, mint például a felvétel forrása, és hogy jogvédelem alatt áll-e. Ezentúl viszont a Tudás Gráf bevonásával képessé válik olyan gyors és fontos adatoknak az átadására is, amelyek jól jöhetnek például egy kutatómunka során. Tud majd a rendszer a képeken szereplő tárgyakkal, témákkal, személyekkel kapcsolatosan információval szolgálni.

Galéria megnyitása

Ezeknek köszönhetően a felhasználók egyszerűbben megérthetik, hogy mit is látnak egészen pontosan. Egy folyó képéről azonnal tudhatják majd, hogy az a Dunát ábrázolja, és a Dunával kapcsolatosan más fontos információkat is ki fog írni a kereső. A Tudás Gráfot manuálisan kell majd lenyitni, alapesetben csak egy minimális helyet foglal majd el a grafikus felületből, hogy ne legyen túlzottan zavaró a jelenléte.

A Google ahhoz, hogy a Tudás Gráf hatékonyan működjön a képeknél, vizuális értelmezést és szöveges feldolgozást is alkalmazni fog. Pillanatok alatt képes lesz a képek tartalmát felderíteni, és a fotókat tartalmazó oldalról tájékozódik azzal kapcsolatosan a háttérben, hogy az adott felvételen éppen mi látható. Ez a szolgáltatás már nehézkesebben megvalósítható a képeknél, mint a szimpla Kereső esetében, de a Google valószínűleg mindent meg fog tenni azért, hogy ezt is a lehető legjobb módon tálalja.

Galéria megnyitása

A szolgáltatás elsőként mobilon lehet majd igénybe venni, de idővel persze ez a korlátozás biztosan leomlik majd, mint ahogy a földrajzi megkötés is, és Amerika határain túl is működni fog a funkció. Egyelőre még nem is minden témánál fog ez megjelenni, főleg olyan képekről szolgáltat majd a Képkereső plusz információt, amiken emberek, helyek vagy tárgyak láthatóak, viszont a Google ezen a fronton is bővíteni fog, szóval idővel egyre több képről szolgál majd hasznos infókkal a Tudás Gráf.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap