Megjöttek az első Core i5 (Lynnfield) tesztek

Az Intel egyelőre csak a felsőkategóriás piacot megcélzó Core i7-es processzorokat dobta piacra, de a későbbiek folyamán a kereskedelmi főáramba szánt Core i5-ös típusjelzéssel felvértezett processzorok, azaz a Lynnfield maggal ellátott modellek is forgalomba kerülhetnek. Az új, mondhatni középkategóriás processzorok szintén a Nehalem mikro-architektúrát fogják alkalmazni, ám specifikációik között lesz néhány különbség a Core i7-es modellekhez képest.

Megjöttek az első Core i5 (Lynnfield) tesztek

Az Intel egyelőre csak a felsőkategóriás piacot megcélzó Core i7-es processzorokat dobta piacra, de a későbbiek folyamán a kereskedelem főáramába szánt Core i5-ös típusjelzéssel felvértezett processzorok, azaz a Lynnfield maggal ellátott modellek is forgalomba kerülhetnek. Az új - mondhatni középkategóriás - processzorok szintén a Nehalem mikro-architektúrát fogják alkalmazni, ám specifikációik között lesz néhány különbség a Core i7-es modellekhez képest.

Galéria megnyitása

A Core i5-ös processzorokat támogató lapkakészlet esetében a gyártó a jelenlegi chipszet-generációknál használt DMI (Direct Media Interconnect) alapú interfészt fogja alkalmazni (ami eléggé szűk keresztmetszet lehet). A termékek háromcsatornás helyett már csak 128-bites, kétcsatornás DDR3-as memóriatámogatással érkeznek, de különbség az is, hogy a Lynnfield, azaz a Core i5-ös processzorok nem LGA-1366-os, hanem LGA-1160-as processzorfoglalatba fognak passzolni.

A Lynnfield modellek négy darab x86-os maggal üzemelnek csak úgy, mint felsőkategóriás, Core i7-es társaik, sőt, a termékeknél a HyperThreading támogatás is elérhető lesz. Ennek köszönhetően a processzorok egyszerre akár nyolc szálon is dolgozhatnak majd egy időben. A Lynnfield processzorok magonként 256 KB másodszintű és összesen 8 MB harmadszintű megosztott gyorsítótárat tartalmaznak majd.

A Chiphell munkatársai beszereztek egy Core i5-ös modellt, plusz egy LGA-1160-as foglalattal ellátott alaplapot, amelynek segítségével az újdonságot néhány rövidebb tesztnek vetették alá. A processzor 2127 MHz-es órajelen üzemelt, a megmérettetés során a SuperPi, wPrime, Cinebench, Fritz Chess, és a 3DMark Vantage alkalmazással vizsgálták meg, hogy mire képes az új termék. Az alábbi képeken látható eredményeket érdemes távolságtartóan kezelni, mivel igen korai tesztről van szó.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása
Galéria megnyitása
Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

[italic]Természetesen minden kép nagyítható!

[/italic]

A Lynnfield processzorok a tervek szerint várhatóan 2009 második felében jelennek meg kereskedelmi forgalomban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap