Megjelent a Sony legjobb zajszűrős fejhallgatója, a WH-1000XM4

A Sony új prémium kábelmentes fejhallgatója nem változott meg jelentősen, inkább tovább finomította a cég a korábbi modellt.

Megjelent a Sony legjobb zajszűrős fejhallgatója, a WH-1000XM4

A Sony WH-1000XM3 nagy elismerésnek örvendett és egy igaz népszerű termék lett az életciklusa alatt, most pedig itt a WH-1000XM4, ami még magasabbra teszi a lécet a minőségben. Viszont, aki nagy változásra, és jelentős új fejlesztésekre számított, az csalódni fog.

Az új aktív zajszűrős csúcsmodell esetében a Sony ezúttal is az ANC-t helyezte a középpontba. A vállalat a korábban is alkalmazott QN1 zajszűrésre tervezett chipet használja, ami kettő mikrofonra támaszkodva szünteti meg a zavaró hangokat. És újdonság, hogy itt már egyetlen másodperc alatt 700 alkalommal vesz mintát a rendszer. Az adatokat pedig egy friss algoritmus dolgozza fel, így összességében szinte teljesen valósidejű lesz a zajszűrési folyamat.

Galéria megnyitása

A rendszert folyamatosan optimalizálja a zajszűrést és arra törekedik, hogy a lehető leghatékonyabban tegye a dolgát. Adott esetben nem is fog minden zajt felszámolni. A Környezeti hangok szabályozása funkció például arra szolgál, hogy a metrózás közben képes a bemondónak a hangját beszűrni, míg minden mást elnyom, az utcán pedig tökéletesen lehet majd a dudálást észlelni, míg az emberek nyüzsgését a rendszer megszünteti. Az adaptív hangszabályozás pedig magától fel fogja ismerni, éppen milyen ANC beállításra van szükség. És az optimális élmény nyújtásához a fejhallgató képes igazodni a hajhoz, szemüveg viseléséhez is.

Galéria megnyitása

Biztosított már itt az a lehetőség, hogy amikor elkezd az ember beszélni, akkor a fejhallgató érzékeli, hogy kommunikálni szeretne (Speak-to-Chat), és magától megállítja a zenét, amikor pedig abbahagyja az ember a csevegést, akkor a lejátszás másodperceken belül tovább megy. Gyors hallgatózásra pedig bármikor van lehetőség, csak meg kell érinteni az eszköz külső burkolatát kézzel.

Vannak viselési szenzorok is a termékben, így azonnal leáll a működése, ha leveszik a fülről, és magától indítja a lejátszást a korábbi helyről, amikor az ember újra felveszi az eszközt.

Galéria megnyitása

Egy 40 milliméteres hangkeltőt tartalmaz a WH-1000XM4, méghozzá LCP-membránnal, ami még jobb dinamikát ad a hangnak. Nagyon széles tartományban fedi le a szerkezet a frekvenciasávokat, 4 Hz-es mélységtől egészen 40 kHz-is bírja, szóval az emberi fül képességeit bőven túl tudja szárnyalni papíron.

Biztosított itt a DSEE Extreme, ami gépi tanulással gondoskodik arról, hogy a hangzás még jobb legyen a dalok hallgatása során, ez képes úgy színesíteni az élményt, hogy a minőség közben nem romlik. A Sony Music Entertainment közbenjárásával fejlesztett Edge-AI teljesít itt szolgálatot.

Galéria megnyitása

A mikrofonoknál a Sony ráment arra, hogy a beszédhang jobb minőségben legyen továbbítva, és eleve érzékelve is. A WH-1000XM4 egy olyan továbbfejlesztett, Precise Voice Pickup algoritmust használ, amivel tisztább és jobban érhető lesz a telefonálásoknál a viselője. Támogatott itt a digitális asszisztens szolgáltatás alkalmazása is, szóval lehet bármikor hangutasításokat kiadni a csatlakozó készülék számára. Az alapműveleteket pedig egyébként a fejhallgatón végrehajtott gesztusokkal lehet elérni.

Bluetooth modul révén kapcsolódik a hangforrásokhoz a Sony WH-1000XM4, és természetesen biztosított a Bluetooth Low-Energy kiterjesztés. Támogatja a fejhallgató a Google által fejlesztett Fast Pair technológiát, ennek köszönhetően a társítás nagyon egyszerű feladat lesz, igazából amikor egymás közelébe érnek az eszközök, ez meg is történik. De a Sony egyébként is nyújt NFC chipet is a társításhoz, szóval ez igazából nem jelentett komoly erőfeszítést eddig sem. A lehető legjobb hangminőség biztosítása érdekében a Sony az LDAC tömörítést is kezeli, ami 990 kBps-os átvitelt tesz lehetővé.

Galéria megnyitása

Jó hír, hogy a készülék kettő különböző eszközhöz is csatlakoztatva lehet egyszerre. Mit jelent ez? Nos, így a számítógép előtt ülve az ember használhatja azt egy film megtekintése közben, és ha a videózás alatt befut a mobilján egy hívás, akkor rögtön a fejhallgató fog jelezni. Leállítható a film, és máris fogadható a hívás, automatikusan vált a rendszer, amikor ennek szükségét érzi. Van lehetőség a készülék használatára egyébként kábellel is, viszont ez csak Jack végű, ami az új felsőkategóriás mobiloknál már sok esetben nem csatlakoztatható közvetlenül a készülékhez, csak átalakítóval.

Galéria megnyitása

Nagyon korrekt üzemidőt biztosít majd az WH-1000XM4, egy töltéssel 30 órán keresztül lehet szünet nélkül használni (ANC nélkül 38 óra), szóval bőven több mint egy napit tud folyamatos szórakozásról gondoskodni, ezáltal néhány napos kirándulást biztosan átvészel töltés nélkül. És egyébként az eszközt C-típusú USB-n lehet tölteni, így a mobil töltőjével igazából ezt is lehet „etetni” (van gyorstöltés 10 perc alatt 5 órás üzemidő érhető el). Hordozás közben az újdonság egy szempillantás alatt összehajtható, és nem kell azzal foglalkozni, hogy hova tegye az ember, hogy ne sérüljön a fejhallgató, mert van egy kemény tok is mellé, ami gond nélkül megóvja, és a cipzárnak köszönhetően az is biztos, hogy nem fog egyszerűen szétnyílni.

A Sony WH-1000XM4 350 dollárba kerül majd, éppen mint az elődje, és a következő napokban már meg lehet majd rendelni a kiemelt országokban. A termék idővel a hazai boltok polcaira is felkerülhet, és bár az árazás az elődhöz képest nem változott, az árfolyamok viszont igen, így a Sony hivatalos becslése szerint 147 ezer forint körül indulhat majd az új modell.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap