Shop menü

MEGINT ÚJ FÜLHALLGATÓVAL ÁLLT ELŐ A NOTHING, ITT AZ EAR (OPEN)

A vállalat ezúttal egy teljesen nyílt eszközt tett le az asztalra, és ezt a termék neve is azonnal elárulja.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Megint új fülhallgatóval állt elő a Nothing, itt az Ear (open)

A Nothing első terméke egy vezeték nélküli fülhallgató volt, és a jelek szerint a vállalatnak nagyon bejött ez a termékkategória, hiszen valósággal ontja magából a füleseket. Idén a startup már előrukkolt a Nothing Ear és a Nothing Ear (a) modellekkel, és ezt a sort folytatja most az Ear (open)-nel, ami egy teljesen új formát öltött.

A vállalat az áttetsző dizájnt megtartva alkotta meg az Ear (open) fülest is, mind eddig minden terméket a Nothing márkanév alatt. Viszont az összes érdeklődő azonnal látja majd, hogy ez valami egészen más, mint amivel eddig találkozni lehetett az Ear termékvonalon. Pedig már túl vagyunk csaknem fél tucat különböző megoldáson 3 év leforgása alatt.

Az Ear (open) olyan testet öltött, mint a sportolóknak szánt vezeték nélküli fülhallgatók, a cég azokat célozza, akik sokat mozognak nap közben, de szeretnék lényelemben élvezni a kedvenc dalaikat.

A tervezők egy hatalmas, 14,2 milliméteres hangszórót integráltak a különleges kialakítású fülhallgatóba. Az Ear (open)-nél a fülbe illeszkedő rész belsejét szinte teljesen kitölti a hangkeltő, és a nyitott, ráccsal védett felületen keresztül jut a zene a hallgatók fülébe. A felszín alatt egy különleges csatornarendszer is hozzájárul a megfelelő hangzás eléréséhez. Titánt is használt a Nothing a hangszórónál, és megoldották azt, hogy különösen mélyre tudjon menni, így egészen komoly basszust tud nyújtani a nyitott kialakításához képest. Eközben pedig a magas és a közép tartományok sem szorultak a háttérbe.

Galéria megnyitása

Az is fontos, hogy Sound Seal System címszó alatt a mérnökök megoldották, hogy a hangszivárgás minimális legyen. Nem fogja a környezetét zavarni az ember az Ear (open)-nel. A teljesen nyitott, klasszikus fülhallgatóknál az mindig gondot jelentett, hogy a legkisebb neszeket is ki lehetett belőlük hallani, de itt elvileg ezzel nem lesz gond.

Galéria megnyitása

Ebben az esetben nincs olyan extra, mint az aktív zajszűrés, teljesen nyitott fülhallgatóknál ritkán próbálkoznak ezzel a gyártók, de azért nem teljesen példa nélküli. Az Ear (open) egy esetben fogja a zajt szűrni, ha a felhasználó telefonál (Clear Voice). Ilyenkor a beszélgetésekből a mikrofonokkal próbálja eltüntetni a háttérből beszűrődő nemkívánatos hanghatásokat. Ennek köszönhetően a beszélgetési élmény jó lesz a hívások alkalmával. A Nothing elmondása alapján az MI is hozzájárul majd a jobb zajcsökkentéshez.

Galéria megnyitása

Bluetooth 5.3 modult használ a fülhallgató a kapcsolódásra. Egyebek mellett alacsony késleltésű mód is elérhető lesz itt, ami leginkább akkor lehet hasznos, ha az ember játékok során is szeretné használni a Nothing Ear (open)-t. Van gyorstársítás támogatás, PC-kel (Swift) és androidos mobilokkal (Fast Pair) is pillanatok alatt lehet majd a fülhallgatót társítani. Akár két különböző forráshoz is kapcsolódhat a termék szükség esetén, és van füles kereső funkció is arra az esetre, ha az ember nem találja a kütyüt a környezetében.

Galéria megnyitása

A Nothing X alkalmazásban jól konfigurálható a termék, lehet állítani a gesztusvezérlést, és persze egyebek mellett a hangzást is, egy az átlagosnál részletesebb EQ szabályzó lesz ebben a tulajdonosok segítségére. A Nothing korábban megoldotta már a fülhallgatóinál a ChatGPT támogatást, ami ebben az esetben is biztosított lesz. Lehetőséget nyújt majd a termék arra, hogy a kapcsolódó okostelefonon futó mesterséges intelligenciával beszélgethessenek a felhasználok.

Galéria megnyitása

A szerkezet IP54 minősítéssel rendelkezik. Ennek megfelelően a portól egyáltalán nem lehet baja, még ha az be is jut a burkolat alá, a vizet, nedvességet pedig korlátoltan elvisel, az esőben nem fog beázni, és attól sem kell tartani, hogy a rákerülő izzadtságtól lenne bármilyen baja. A megszokottól eltérő formájú fülhallgatók tömege 8,1 gramm, és egy különleges kialakítású tok is jár hozzájuk, ami kicsit hosszabba a megszokottnál, de mivel lapos és ívelt a formája, könnyen be lehet csúsztatni szűkebb zsebbe is.

Galéria megnyitása

A fülhallgató egy töltéssel 8 órán keresztül bírja majd, ami már egészen jó teljesítménynek számít. Mindössze 64 milliamperórás kapacitású akkumulátorokat rejtenek az eszközök. A lemerült fülhallgatókat a tokban újra lehet majd tölteni, a hordozó egy 635 mAh-s telepet foglal magában a gyári adat szerint, erről több alkalommal újra lehet majd tölteni a kiegészítőket. Összesen 30 órán keresztül lehet majd használni az Ear (open)-t anélkül, hogy hálózatról tölteni kellene. Telefonálással ennél valamivel kevesebb idei, 24 órán keresztül bírja.

Galéria megnyitása

A Nothing Ear (open) egy eléggé drága kiegészítő lett, 60 ezer forintot kell érte kifizetni. A szállítása október 5-én indul.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére