Megint a pénz miatt magyarázkodik a Star Citizen

Igaz, ezúttal nem a játék költségvetésével kapcsolatban merültek fel problémák, hanem az in-game pénzről levett limitről.

Megint a pénz miatt magyarázkodik a Star Citizen

A Star Citizent nem először érik olyan vádak, melyek szerint a játék pay-to-win, vagy legalábbis az lesz, amikor majd megjelenik. Elvégre valós pénzen már eddig is lehetett hajókat venni, sőt, tulajdonképpen jelenleg többnyire ez ilyen (rendkívül drága) vásárlásokból tartja fenn a fejlesztést a Cloud Imperium Games.

Most azonban egy másik esettel kapcsolatban háborodott fel a közösség. A Cloud Imperium Games ugyanis úgy döntött, hogy leveszi a felső korlátot a valós pénzen megvehető in-game fizetőeszközről. Míg korábban csak maximum 150 ezer UEC-t (United Earth Credits) halmozhattunk fel, mostantól kezdve már bármennyit gyűjthetünk.

A készítők ugyan továbbra is meghatározzák, hogy naponta legfeljebb 25 ezer UEC-t lehet vásárolni, és maga az UEC jelenleg még nem is használható igazából semmire a játékon belül, de a közösség szerint ezzel így is akadhatnak problémák. Sokan kiemelték például, hogy elméletileg megtehetnék azt az emberek, hogy mostantól a játék megjelenéséig minden nap megvesz 25 ezer UEC-t (amikortól a fizetőeszköz használható lesz), majd a felhalmazott tökével gyakorlatilag irányíthatja a gazdaságot, vagy legalábbis hatalmas inflációt okozhat.

Az aggodalmakra maga Chris Roberts, a játék atyja reagált. Szerinte a Star Citizen soha nem lesz pay-to-win, ugyanis a játékban nem lehet nyerni, sem veszíteni, a hagyományos értelemben. "A játékosok azzal nyernek, ha jól szórakoznak, és a szórakozás mindenkinek mást jelent. Tudom, hogy ez furcsa, mert a legtöbb játék a győzelemről vagy a vereségről szól, de a Star Citizen nem egy normális játék. Ez nem egy verseny, ez egy nagy sandbox játék, aminek nincs vége".

Roberts szerint van még egy oka annak, hogy levették a limitet. A játékbeli holmikat ugyanis "be lehet olvasztani", és cserébe UEC-t kapunk. Ezt egyre többen tették meg, hiszen sokszor jobban járnak a játékosok azzal, ha nem tartanak meg egy-egy holmit, hanem inkább jó áron beváltják UEC-ra. Erre annyira rákaptak a felhasználók, hogy egyszerűen nagyon sokan kezdék elérni a 150 ezres limitet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward