Shop menü

MÉG KÖNNYEBB LETT A HONOR MAGIC VS2, DE TÖBB SZEMPONTBÓL ROSSZABB IS

Nem lenne meglepő, ha Európába már a Magic Vs2 jönne, de sajnos ez nem egy előrelépést jelent.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Még könnyebb lett a Honor Magic Vs2, de több szempontból rosszabb is

A Honor elképesztő lendülettel fejleszt, néhány hónap alatt már a harmadik hajtogatható okostelefonjável rukkol elő a vállalat. Most a nyár folyamán bemutatott Magic V2 modellnek az elvileg továbbfejlesztett változata debütált, a Magic Vs2 került terítékre.

A Honor Magic széria legújabb tagja meglehetősen vegyes érzelmeket keltő lett. Noha a termék tovább fogyott, még könnyebb lett, igazából sokkal több előnyéről nem is tudunk beszámolni – egy jobb kijelző révén tudott fogyni. Azonban változások még vannak, de azok mind visszalépések. Szerényebb chipet használ, és a kamerarendszer is rosszabbnak tűnik; még a kapcsolati lehetőségek frontján is hátrafelé lépdelt. Ezeken felül pedig még kicsit vastagabb is, mint a V2.

Galéria megnyitása

A Magic Vs2 felépítése alapvetően nem változott, ugyanazt a formát használja, ugyanúgy 6,43 és 7,92 hüvelykes megjelenítőkkel. A belső panel egyáltalán nem változott, 2344 x 2156 képpontos felbontást használ LTPO OLED alapon, 1600 nites fényerővel. Dolby Vision támogatás is van, szóval remek látványvilágról gondoskodik. Kívülre már egy elvileg frissített LTPO OLED kijelző került, de igazából a pataméterekben itt sincs nagy különbség. 2500 nites fényerő, 2376 x 1060 pixeles felbontás, és 120 Hz támogatás jellemzi, de már le tud menni 1 Hz-ig.

Galéria megnyitása

A készülék az Android 13 operációs rendszert használja a MagicOS 7.2 grafikus felhasználói felülettel karöltve. Sok jó szoftveres extra áll majd rendelkezésre ezen a téren, de ezeket már a Magic V2-nél megtapasztalhatták az emberek, nagyobb frissítésre itt nem került sor. Tollal is lehet használni a készüléket, és sok olyan dolog van, amit direkt optimalizáltak is a tollas kezelésre, hogy hatékonyabban lehessen dolgozni a mobilon.

Galéria megnyitása

A képernyőben 16 megapixeles kamerát használ a Honor, épp mint az előző körben is. A kamerarendszer továbbra is rendkívül összetett, de különösebben nagy változás ez alatt a néhány hónap alatt nem történt. Egy kicsi visszalépésnek tűnő dologról számolhatunk be.

Galéria megnyitása

A Honor Magic V2 egy 50 megapixeles ultraszéles látószögű kamerát használt a hátán, itt azonban csak egy 12 MPixeles megoldásról beszélhetünk. Ugyanakkor inkább a tesztfotókat követően lehet majd azt megmondani, hogy a végeredményben ez mit fog jelenteni, a makró módot ez ugyanúgy támogatja.

Galéria megnyitása

A többi kamera nem módosult, egy szenzor viszont elveszett, nincs már lézeres AF támogatás sem a PDAF rendszer mellé, de nézzük, mi az, ami még van. Van egy 50 MPixeles elsődleges képalkotónk optikai stabilizálással, valamint egy 20 megapixeles kamera a távolabbi témák megörökítésre, 2,5-szeres optikai zoommal. Videózni továbbra is 4K60 minőségben lehet a készülékkel.

Galéria megnyitása

A Honor a Magic V2-t már a Snapdragon 8 Gen 2 lapkával indította el, itt azonban visszatért a Magic Vs-ben tavaly használt Snapdragon 8+ Gen 1-hez. Hogy ennek mi lehetett az oka az egyszerű spóroláson túl, azt nem tudjuk. De azért azt hozzá kell tenni, hogy természetesen ez is éppen elég teljesítménnyel szolgál majd a működéshez. 12 vagy 16 GB RAM-mal is elérhető lesz a mobil, míg az elődből csak 16 gigás készült, a tárhely pedig 256 vagy 512 GB lehet, már nincs 1 TB-os opció.

Galéria megnyitása

A Magic V2 még Wi-Fi 6E és Bluetooth 5.3 támogatással jött, de ezekről itt le kell mondani, Wi-Fi 6 és Bluetooth 5.2 modul található a kapcsolati lehetőségek listáján. Ezeken felül az 5G mobil hálózati modem adott, mint ahogy az NFC chip és a fejlett, többfrekvenciás A-GPS vevő egyebek mellett Galileo támogatással. Maradt a Dual-SIM lehetőség is, kettő nano SIM kezelésére képes az eszköz.

Galéria megnyitása

Fekete, rózsaszín és kék színekben fog a boltok polcain landolni a Honor Magic Vs2. Már csak 229 grammot nyom a termék, szóval 2 grammal könnyebb lett, mint a Magic V2 volt, de már nem tudja a 9,9 mm-es vastagságot, 10,7 milliméteres lett, kihajtva pedig 5,1 milliméter (4,7 helyett). Persze így sincs szégyenkezni valója, hiszen igazából nincs érdemi konkurense.

Galéria megnyitása

Sztereóban szólal meg a készülék, és nagyon jó hangzással rendelkezik, élmény lesz rajta a videózás a Honor elmondása szerint. Rendelkezik ujjlenyomat-olvasóval is a hajtogatható mobil, az oldalára került a biometrikus szenzor. 3,5 mm-es Jack természetesen nincs, az USB-C csatlakozó viszont használható audio kimentnek is, de még monitort is lehet hozzá csatlakoztatni, és USB 3.1 Gen 1 (DP1.2) szabványnak felel meg.

Galéria megnyitása

A Honor természetesen nem beszélt arról, hogy miért lett a mobil vastagabb, de egy tippünk erre mindenképpen van, és ez is spórolás. A Magic V2-ben a Honor speciális szilícium-karbid akkumulátora volt, ami kisebb méretben nyújt nagyobb kapacitást, itt azonban erről nem esett szó, miközben az 5000 mAh-s kapacitás megmaradt. Szóval itt egy egyszerűbb kémiájú akkuról beszélhetünk valószínűleg. A gyorstöltés 66 wattal támogatott.

Galéria megnyitása

Úgy gondoljuk, hogy a Honor a Magic Vs2 okostelefont szeretné globálisan bevetni, de egyelőre még ez is csak Kínában mutatkozott be, mint a Magic V2. A készülék 7000 és 7700 jüanba fog kerülni 12/256 GB-os és 16/512 GB-os kivitelekben. Átszámítva nagyjából 350 és 385 ezer forintos összegekről beszélhetünk. Előrendeléseket már most fogad a Honor, és a forgalmazás is indul napokon belül.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére