Még idén jelentősebb frissítés elé néz a Wear OS

Az okosórákra szabott operációs rendszer több fronton is hoz újításokat, ezáltal jobb élményről lesz képes gondoskodni.

Még idén jelentősebb frissítés elé néz a Wear OS

A Google-nél az okosórákra szabott rendszer az elmúlt időszakban sajnos nem kapott túl nagy figyelmet. Viszont most bejelentette a vállalat egy hivatalos blogposztban, hogy már készül a következő nagy frissítése a Wear OS-nek, és ez több fronton is hoz majd újításokat, ami pozitív előrelépést fog eredményezni.

A Wear OS igazán nagy frissítést legutóbb 2018 novemberében kapott a Google részéről, azóta a vállalat csak kisebb lépéseket tett előre, egy-egy újítást csempészett a rendszerbe. Most viszont ismét egy jelentősebb fejlesztésnek nézünk elébe. Elsőként azt kell kiemelni, hogy nagy hangsúlyt fog kapni a teljesítmény.

Az okosórák rendszerét a Google úgy optimalizálta, hogy az új és a meglévő eszközök is nagyobb teljesítményre lesznek képesek. Az információk elérése gördülékenyebben fog menni, ennek köszönhetően a felhasználói élmény kellemesebb lesz. Már nagyon sok alkalmazás érhető el okosórákra a Wear OS esetében, és általánosan elmondható lesz majd a frissítést követően, hogy a programok gyorsabban fognak indulni. Állítólag nagyjából 20 százalékos tempóbeli előrelépést tapasztalhatnak majd az eszköztulajdonosok.

Galéria megnyitása

Átalakul majd valamelyest a SysUI, ennek köszönhetően intuitívabbá fog válni az okosóráknak a kezelése. Például kiemelkedően könnyű lesz kezelni a különböző óramódokat, és az edzésformáknak a kiválasztása, ezeknek az indítása is kézenfekvőbb módon fog menni a továbbiakban. És hatékonyabban kihasználhatóak lesznek a hálózati kapcsolódási lehetőségek, így például a 4G LTE támogatás.

A frissítést követően már támogatni fogja a Wear OS a Qualcomm által legutóbb bejelentett Snapdragon Wear 4100 és Wear 4100+ platformokat. Ezekről júliusban hullott le a lepel, és hamarosan befuthatnak az első olyan karórák, amik ezeket veszik használatba. És a Google kiemelte, hogy izgatottan várja azokat a termékeket, amik már ezzel a viszonylag modern rendszerchippel fognak világra jönni.

A Google az egészség megőrzéséhez is hozzájárulhat az okosórák révén. A koronavírus-járványhoz kapcsolódóan bevezette, hogy kézmosási értesítéseket tudjon küldeni az embereknek, és arról is gondoskodik itt, hogy a kellő alaposságra felhívja a figyelmet egy visszaszámláló révén. És a továbbiakban a vállalat újabb egészségügyi fejlesztésekkel fog szolgálni, például a higiéniára vonatkozóan is.

Galéria megnyitása

Az időjárást egyszerűbben le lehet majd olvasni az órákról a frissítést követően, és követhetőbbé válik, hogy miként alakulhat az időjárás változása az elkövetkezendő órákban. Ennek köszönhetően a felhasználók hatékonyabban fel tudnak majd készülni a várható változásokra, és jobban megválaszthatják az öltözetüket. Az időjárással kapcsolatos vészjelzéseket is képesek lesznek az okosórák átadni a felhasználók számára, ami nagyon fontos lehet, akár életeket is menthet.

Galéria megnyitása

Bár az utóbbi időben a Google egy kicsit partvonalra helyezte a Wear OS-t, ez talán már változni fog. Ugyanis azt is elmondta a vállalat, hogy 2021-ben további újításokra lehet számítani, előzetessel viszont ezek kapcsán most még nem szolgált. Azt viszont megtudhattuk még, hogy a cégnél azon dolgoznak, hogy az olyan modern Android fejlesztői eszközöket, amik az Android 11-nél használatban vannak, a Wear OS esetében is kiaknázzák a fejlesztők.

A Google kiemelte, hogy folyamatosan bővül azoknak a márkáknak a sora, akik Wear OS rendszerű okosórákat tesznek le az asztalra. Csak a közelmúltban olyan gyártóknál jelentek meg új modellek, mint a kifejezetten sportos órákat tervező Suunto, vagy éppen a mobilos frontról már jól ismert Xiaomi és Oppo páros. És reményeink szerint azzal, hogy a cégek érdeklődése növekedett, a keresőóriás is elkezd erre nagyobb fókuszt helyezni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap