Mecha-Membrane billentyűzet a Razertől

A kétféle kivitelben érkező Razer Ornata a membrános és a mechanikus billentyűzetek előnyeit ötvözi, hála a Mecha-Membrane technológiának.

Mecha-Membrane billentyűzet a Razertől

A Razer szakemberei egy különleges billentyűzetet készítettek, ami a mechanikus és a membrános klaviatúrák előnyös tulajdonságát ötvözi egy új technológiában, amelynek neve mecha-membrane. A membrán alapú, azaz gumikupolás kapcsolással működő billentyűzetek rendszerint kényelmes, puha nyomást biztosítanak, és csendesebb a működésük, mint a mechanikus változatoknak. Ezen felül pedig az áruk igen csak baráti. A mechanikus billentyűzeteknél viszont jobb a visszacsatolás, mindig biztosak lehetünk benne, hogy lenyomtuk az adott billentyűt.

Razer Ornata Chroma

A Mecha-Membrane alapú kapcsolók e két világot egyesítik: a billentyűkupak alatt található mechanika egy gumikupolában végződik, így a billentyű lenyomása puha, ugyanakkor a kapcsolást nem ez, hanem egy klasszikus érintkező végzi, méghozzá gyorsan, kattanó hang és kattanás-érzet kíséretében. Az újszerű felhasználói élményt nyújtó Mecha-Membrane kapcsoló a Razer szerint játékra és kényelmes gépelésre egyaránt remek választás, igaz, a gombnyomásokat elég hangos kattanások kísérik, így nyitott légterű irodában könnyen őrületbe kergethetik egymást az új technológia használói – legalábbis az első tesztek erről számolnak be. A Mecha-Membrane technológiát elsőként a Razer Ornata billentyűzete használhatja, amely kétféle kivitelben érkezik, az alapok viszont mindkét esetben azonosak.

A középmagas billentyűsapkákkal rendelkező Ornata minden billentyűje programozható, ráadásul a programozás egyszerűen és gyorsan elvégezhető. Az Anti-Ghosting szolgáltatás jóvoltából egyszerre akár 10 billentyű is lenyomható úgy, hogy mindegyik lenyomást érzékeli az elektronika, a billentyűsapkák alatt pedig ledes világítás is helyet kapott. Utóbbi alapján kétféle Razer Ornata készül: az egyik 16,8 millió színárnyalat megjelenítésére képes, billentyűnként szabályozható RGB LED alapú háttérvilágítást kap, a másik pedig egyszerű zöld ledes háttérvilágításra támaszkodik – viszont mindketten ugyanolyan fényeffekteket kínálnak. Az RGB LED alapú világítást használó Ornata természetesen a Razer Chrome technológiáját is támogatja, így az egyedi háttérvilágítás beállításai a Razer Chroma Workshopon keresztül megoszthatóak, és más Chroma támogatású eszközökkel is szinkronizálhatóak. Természetesen több játékhoz is rendelkezésre állnak kész profilok, amelyek könnyedén, a Razer Synapse szoftveren keresztül alkalmazhatóak.

Razer Ornata

Az új billentyűzet háttérvilágítástól függetlenül 463 milliméter széles, 154 milliméter mély és 31 milliméter magas, tömege pedig 950 gramm. A kényelmes gépelés, illetve billentyűzet-használatot ergonomikus csuklótámasz segíti, ami a mágneses rögzítés jóvoltából könnyedén és gyorsan eltávolítható, ha szükséges.

Az RGB LED alapú Ornata Chroma 109,99 euróért, a sima zöld ledes háttérvilágítást használó Ornata pedig 89,99 euróért lesz elérhető, a termékek forgalmazása azonban majd csak októberben kezdődik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward