Másik PC-ről is kaphat frissítést a Windows 10?

Úgy tűnik, a Microsoft szerverei mellett P2P alapon is érkezhetnek a jövőben a Windows frissítések – persze csak akkor, ha engedélyezzük a funkciót.

Másik PC-ről is kaphat frissítést a Windows 10?

Kiszivárgott egy újabb Windows 10 build, amelyben meglehetősen érdekes újítást találtak a szemfüles tesztelők. A jelek szerint hamarosan nem csak a Microsoft szervereiről, hanem egyéb felhasználók számítógépeiről is érkezhetnek a Windows Update frissítések, sőt, az adott PC akár a helyi hálózaton keresztül, másik Windows 10-es PC-ről is frissíthető lesz.

A The Verge által készített fotó alapján egyértelműen látszik, hogy a Windows Update beállításainál új opciók jelent meg, amelyek lényege, hogy a Windows frissítéseket egynél több helyről is be lehet szerezni, ha bekapcsoljuk a szolgáltatást. Ezután persze továbbra is a Microsoft szerverei lesznek a fő frissítési források, de rajtuk kívül egyéb, alternatív forrásokból is letölthetővé válnak a frissítések. Az alternatív források között egyéb felhasználók internetre csatlakozó számítógépei éppúgy jelen vannak, mint a helyi hálózatra kapcsolt Windows 10-es PC-k – utóbbi opció a forgalomkorlátos és/vagy alacsony sávszélességű internetkapcsolattal rendelkezők számára lesz rendkívül hasznos. Plusz akkor is jól jöhet, ha a Microsoft szerverei éppen leterheltek, így alacsony sávszélesség jut egy-egy felhasználóra, amit ellensúlyozhat a frissítéssel már rendelkező felhasználóktól érkező extra sávszélesség.

A Microsoft ötlete kétségkívül frappáns és hasznos, ám használata némi biztonsági kockázatot is hordoz magában, ugyanis az új szolgáltatáson keresztül elméletben – megfelelő technikai felkészültséggel – akár hamis frissítések is terjeszthetőek lehetnek, ami komoly problémák forrása lehet. Persze erre minden bizonnyal a Microsoft szoftvermérnökei is gondoltak, így remélhetőleg kellő mennyiségű biztonsági megoldást is beépítettek a technológiába.

Az új szolgáltatással kapcsolatban alighanem a következő nagyobb publikus bemutató kiadás megjelenésekor kapunk bővebb tájékoztatást.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward