Márkajelzés nélküli bányászkártyákat foglaltak le Hongkong partjainál

A szokásos csempészáru mellett rengeteg műszaki cikket is lefoglaltak a hongkongi vámosok, köztük egy csomó Nvidia CMP 30HX bányászkártyát is.

Márkajelzés nélküli bányászkártyákat foglaltak le Hongkong partjainál

A kínai hatóságok meglepő fogással büszkélkedtek el a minap, ugyanis a Hongkongi Nemzetközi Repülőtér szomszédságában egy gyanús csónakra figyeltek fel, amelyből éppen kipakolták a portékát a csempészek. Az esetről a TVB News munkatársai számoltak be elsőként, a tájékoztatásból pedig egy érdekes adalék is kiderült: a csempészáru között márkajelzés nélküli kriptovaluta-bányász kártyákat is találtak.

Galéria megnyitása

A gyanús halászhajó fedélzetéről éppen egy motorcsónakba pakolták át a dobozokat a bűnözők éjjel kettőkor, amikor a Hongkongi Vám- és Pénzügyőrség emberei rajtuk ütöttek. Amikor a csempészek rájöttek, gyakorlatilag lebuktak és hamarosan őrizetbe veszik a hatóság emberei őket, gyorsan a motorcsónakba ugrottak és elszáguldottak a nyílt vizek felé.

A hatóság emberei természetesen azonnal a nyomukba eredtek, így egy motorcsónakos üldözés vette kezdetét, amelynek nyertesei a csempészek lettek, legalábbis sikerült „kereket oldaniuk”, ám a hatóság emberei a hajó felségjelzése alapján előállították a tulajdonost.

Galéria megnyitása

A csempészáruk között a klasszikus felhozatalt találták a vámosok: egzotikus ételek alapanyagait, mind például tengeri uborkát és cápauszonyt, de ezeken kívül számos műszaki cikket is rejtettek a dobozok. Ezek között szokás szerint okostelefonok és számítástechnikai eszközök, illetve egyéb portéka sorakozott, extraként azonban nem kevesebb, mint 300 darab márkajelzés nélküli videokártyát is lefoglaltak.

Ezek a kártyák gyakorlatilag videó kimenetek nélkül érkeztek, vagyis kifejezetten gyorsítókártyaként használható termékekről van szó, amelyek az aktuális információk alapján az Nvidia CMP HX sorozatába tartoznak, egészen pontosan CMP 30HX modellekről van szó.

Galéria megnyitása

A szóban forgó kártyák azért is érdekesek, mert semmiféle márkajelzés nem volt rajtuk, vagyis egyenesen a gyártósorról érkezhettek, mielőtt még az adott OEM partner ellátta volna őket saját jelzéseivel. A kártyák, illetve a többi műszaki cikk értéke nem kevesebb, mint 257 000 amerikai dollárnak megfelelő hongkongi dollárt tett ki, ami jelenlegi árfolyamon számítva 79 millió magyar forintot takar.

A fentiek alapján úgy tűnik, mégis előfordul, hogy a videokártyák, illetve a gyorsítókártyák nem a szokásos disztribúciós csatornákon keresztül jutnak el a kriptovaluta-bányászokhoz, hanem akár közvetlenül az OEM partnereken, illetve a kártyagyártókon keresztül. Ebben persze nincs semmi csoda, a kriptovaluta-bányászat ismét aranykorát éli, az árfolyamok az egekben vannak, így sokan megpróbálnak profitra szert tenni némi bányászattal. És mivel a videokártyák, illetve a kriptovaluta-bányász kártyák nem igazán érhetőek el normális mennyiségben kereskedelmi forgalomban, többen próbálnak külön utakon járni, némi trükkel videokártyákat szerezni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap