Máris 200 millió felett a Huawei forgalma

Egyre több okostelefont tud eladni a vállalat világszerte, és Kínában különösen nagy a növekedés

Máris 200 millió felett a Huawei forgalma

A Huawei a zűrös körülmények ellenére elképesztő népszerűségnek örvend, ami leginkább annak köszönhető, hogy a vállalat kiváló fejlesztésekkel tud előrukkolni időről időre, és kompromisszummentes csúcsmobilok mellett költséghatékony konfigurációkat is kínál, így mindenki megtalálja a palettáján a szívének kedves opciót. 2019 egy nagyon nehéz év a Huawei számára, de már egészen biztos, hogy új értékesítési rekordot fog dönteni a mobilpiacon.

A vállalat örömmel adta hírül, hogy a forgalma 2019-ben mostanra elérte a 200 millió értékesített okostelefont. Tavaly már az év legvégén lett meg ez a mérföldkő a Huawei számára, szóval nem lehet kétségünk afelől, hogy idén jobban fog szerepelni. Egészen pontosan 64 nappal sikerült hamarabb elérni a 200 milliós határt a kínaiaknak, mint egy évvel korábban, ez pedig már ezen a szinten egészen kiemelkedő eredménynek tekinthető. Az Apple egészen biztos, hogy nem fog idén olyan jelentős növekedést produkálni, mint a Huawei, és valószínűleg a legnagyobb vetélytárs Samsung sem lesz képes lekörözni.

Galéria megnyitása

A Huawei külön kiemelte a mostani hír kapcsán, hogy a P30 és a Mate 20 széria is nagyobb példányszámban kelt el eddig, mint a korábbi generációk. Azt is külön említette a vállalat, hogy az EISA legjobb okostelefon 2019-2020 djíát a P30 Pro kapta, és mivel ezt a legnevesebb, főleg európai szaklapok ítélik oda (61 magazint tömörít 29 országból az EISA), ennek különösen nagy jelentőséget lehet tulajdonítani a Huawei szerint. 

A Mate 30 generációról azonban nem esett szó, ami valószínűleg azért alakult így, mert ez a masina nem tudta felülmúlni a korábbi Mate 20-at. Tudniillik a Mate 30 borzasztó nehéz helyzetben van, ugyanis csak néhány ázsiai országban kapható egyelőre, és nincs rajta a GMS, Google Play-szolgáltatás, így jelen helyzetben számos régióban nincs esélye a bizonyításra. Mint az ismeretes, ez a Kína-Egyesült Államok kereskedelmi háborúra vezethető vissza, aminek az egyik legnagyobb áldozata a Huawei.

A vállalat a saját hazájában kirobbanó sikereket ért el eddig 2019-ben, toronymagasan piacvezető szerepbe lépett. Amióta az USA folyamatosan fenyegeti a Huawei-t, javarészt alaptalan vádakat felhozva ellene, minta Kínában a korábbinál is nagyobb előszeretettel választanák a hazai cég termékeit a vásárlók.

Korábban a Huawei első embere, Ren Zhengfei arról beszélt, hogy éves szinten már csak 10%-os visszaeséssel számolnak a 2018 végén előre jelzett bevételekhez képest. Pedig amikor az USA belengette a szankciókat, akkor olyan vad becslések is voltak elemzői körökben, hogy akár 60 százalékos negatívba is fordulhat a Huawei mérlege. Azt azonban továbbra sem igazán lehet tudni, hogy a cégre milyen sors vár, mivel az Egyesült Államok november második felében dönt majd újra a tiltások életbeléptetéséről.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap