Már elérhető a Windows 10 következő nagy frissítőcsomagja, a 2021 májusi verzió

Természetesen most is hullámokban érkezik a frissítés, azaz már vannak olyanok, akik meg is kapták a Windows Update-en keresztül, ám a többséghez majd csak az elkövetkező hetek folyamán juthat el az új csomag.

Már elérhető a Windows 10 következő nagy frissítőcsomagja, a 2021 májusi verzió

Elérkezett az idő a legújabb Windows 10 frissítés elérhetővé tételére, igaz, a napokban megjelent csomag első körben csak egy kisebb felhasználói kör számára lesz elérhető annak érdekében, hogy ha esetleg fény derül néhány kisebb-nagyobb hibára, ne sok felhasználót érintsenek a kellemetlenségek. Ez nem egy új gyakorlat, eddig is hullámokban érkeztek meg a nagy frissítőcsomagok az egyes konfigurációkra, és ez most sem lesz másképp.

Változás viszont, hogy most egy kis törés történt a lendületben, ugyanis eddig a tavaszi frissítés volt az, amely új funkciókat vezetett be, míg az őszi esetében inkább a hibajavításokra és a stabilitás növelésére fókuszáltak. A Windows 10 May 2021 Update esetében most nem az újítások kapták a főszerepet, hanem a hibajavítások, a biztonsági frissítések, illetve az operációs rendszer minőségét emelő változtatások.

Az elsődleges szempont az volt, hogy segítség az otthonról dolgozó felhasználókat, így egyebek mellett a távoli elérést segítő szolgáltatás is átesett némi finomhangoláson, illetve hibajavításon, ám fontos és lényeges újítások ezen a területen sem találhatóak.

Galéria megnyitása
Ha még nem települt a frissítés, a Windows Update-en belül jó eséllyel már kérhetjük a telepítését

Lényegében három említésre méltó újításról számolhatunk be, ezeket az alábbi felsorolásban összegezzük:

  • A Windows Hello szolgáltatás most már rendelkezik többkamerás támogatással, azaz olyan konfigurációknál, amelyek beépített és külső kamerával is rendelkeznek, mostantól a külső kamerát is lehet alapértelmezettként használni, így a Windowsba történő bejelentkezés alkalmával akkor is használhatjuk a Windows Hello funkciót, ha a beépített webkamera ezt nem támogatja, hála a külső kamera alapértelmezetté tételének.
  • A Microsoft felgyorsította a Windows Defender Application Guard szolgáltatást, amely abban segít, hogy a különböző alkalmazásokat elkülönített, virtuális konténerben futtassuk a biztonság növelése érdekében. Az optimalizációk hatására egyebek mellett a dokumentumok megnyitása is gyorsabb lett, ami mindenképpen jó hír lehet.
  • Javult a WMI csoportházirend szolgáltatás (WMI GPSVC) teljesítménye, amely elsősorban a távoli munkával kapcsolatos feladatvégzést teszi gördülékenyebbé és gyorsabbá.

Egyéb újításokat most nem kapunk, ugyanis a májusra szánt újítások egy részének bemutatását későbbre halasztották, azaz majd csak az ősszel érkező Windows 10 21H2 frissítőcsomag részeként debütálhatnak. Az őszi frissítés egyébként a felhasználói kezelőfelület átalakítását, illetve az ikonok módosítását is zászlajára tűzte, valamint új funkciók bevezetésére is számíthatunk, amennyiben minden a tervek szerint halad.

A Windows 10 May 2021 Update fokozatosan jut el a Windows 10 felhasználókhoz, ám aki nem szeretne várni, innen beszerezheti a frissítést. Mi azért inkább azt javasoljunk, egyelőre érdemes kivárni a frissítés telepítésével, ugyanis rendszeresen felbukkannak kisebb-nagyobb bugok minden egyes nagyobb frissítőcsomag megjelenését követően, így érdemes néhány héttel elhalasztani a frissítés letöltését és telepítését, hogy ne fussunk bele egy-egy nagyobb bugba.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap