Már beszélni is tud a Google fordító szolgáltatása

A Google szoftvermérnökei az utóbbi időkben a szokásosnál is keményebben dolgoznak, ugyanis néhány hét leforgása alatt több újítással is találkozhattunk a cég szolgáltatásai között. Nemrégiben az internetes kereső találati listája bővült néhány hasznos funkcióval, most pedig a vállalat on-line fordító szolgáltatását ruházták fel egy új, igen hasznos technológiával.

Már beszélni is tud a Google fordító szolgáltatása

A Google szoftvermérnökei az utóbbi időkben a szokásosnál is keményebben dolgoznak, ugyanis néhány hét leforgása alatt több újítással is találkozhattunk a cég szolgáltatásai között. Nemrégiben az internetes kereső találati listája bővült néhány hasznos funkcióval, most pedig a vállalat on-line fordító szolgáltatását ruházták fel egy új technológiával.

A Google Translate (Google Fordító) a héten eSpeak támogatást kapott, így egy nyílt forráskódon alapú beszédszintetizáló szoftverrel bővült a szolgáltatások köre. Az újítás lényege annyi, hogy a lefordítani kívánt szó jelentésénél a szöveg előtt egy pici hangszóró is található, amelyre ha rákattintunk, az adott nyelvre lefordított jelentést hangosan „felolvassa” a beszédszintetizáló szoftver. A felolvasás szokás szerint kicsit gépiesen történik, de ezt a hasonló megoldásoknál megszokhattuk. Az újítás már több nyelven, köztük magyarul is működik.

A támogatott nyelvek között egyébként az alábbiak szerepelnek: albán, afrikaans (avagy búr/fokföldi holland), katalán, kínai, horvát, cseh, dán, holland, angol, finn, francia, német, görög, haiti kreol, hindi, magyar, izlandi, indonéz, olasz, litván, macedón, norvég, lengyel, portugál, román, orosz, szerb, szlovák, spanyol, szuahéli, svéd, török, vietnámi, walesi.

A megújult Google Translate szolgáltatást itt próbálhatjuk ki.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward