Shop menü

MÁR A KÉTLÉPCSŐS AZONOSÍTÁS IS A TWITTER BLUE RÉSZÉVÉ VÁLIK

Újabb extrával bővül azoknak a dolgoknak a sora, amit az előfizetők használhatnak, ezentúl már a felhasználói fiókok biztonságát is érinteni fogja a Blue.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Már a kétlépcsős azonosítás is a Twitter Blue részévé válik

Elon Musk csapata folyamatosan dolgozik azon, hogy a Twitter Blue szolgáltatást a lehető legvonzóbbá tegye az előfizetők részére, és ezen a fronton most újabb fejleményről számolhatunk be. A Twitter Blue extrái közé már a kétlépcsős azonosítás legnépszerűbb (és legkevésbé biztonságos) formája is besorol.

Napjainkban már ahol a lehetőségek engedik, kétlépcsős azonosítást érdemes használni. Nincs ez másként a Twitter esetében sem, ahol a továbbiakban a Twitter Blue szolgáltatásra előfizetőknek lesz lehetősége az SMS-es hitelesítési lehetőséget választani. Ez viszonylag meglepő extra, innentől kezdve már a biztonság terén is lesznek plusz funkciók azoknak, akik hajlandók fizetni.

Galéria megnyitása

Ugyebár a Blue 8 dollárba kerül havonta, de már lehetősége van az embereknek arra is, hogy egy évre előre letudják ezt, ilyen esetben 84 dollárból lehet megúszni, szóval nem sokat, de lehet vele spórolni. Főleg azoknak lesz ez jó, akik alapvetően mobilról használják a rendszert, és nem akarnak a webes előfizetéssel variálni, hanem letudnák az egészet egy évre. Ugyanis okostelefonról egyáltalán nem éri meg előfizetni, hiszen abban az esetben 11 dollárba kerül a Blue.

Hozzátette a vállalat, hogy az előfordulhat, hogy nem minden szolgáltatónál működik a maximális megbízhatósággal az SMS-es beléptetési opció. Korábban még biztos nem lett volna ebből probléma, de az utóbbi időben a vállalat elkezdte kiterjeszteni a támogatott régiók számát is, és már globálisan egyre több helyen lehet a Twitter Blue-ra befizetni.

Szerencsére arról nincs szó, hogy kizárólag az előfizetők számára lenne kétlépcsős azonosítási lehetőség. A legkényelmesebb SMS-es opció mellett alkalmazható erre a célra hitelesítési alkalmazás, sőt mi több, még fizikai biztonsági kulcs is. Ez utóbbi két opció pedig továbbra is ingyenes, szóval csak a legegyszerűbb módszerért kell fizetni.

Fontos kiemelni, hogy azoknál, akiknél az SMS-es kétlépcsős azonosító van használatban, és nem fizetnek, pedig a régiójukban adott lenne a Twitter Blue elérés lehetősége, ki lesz kapcsolva a funkció március 20-án. Erről persze több felhívást is küldeni fog a vállalat, mielőtt egyszerűen kikapcsolná a kétfaktoros hitelesítést. Itt ugyebár az nem opció, hogy másik opcióra tegye át az érintetteket, mert ezt a felhasználónak manuálisan be kell konfigurálni.

Galéria megnyitása

Lassan felsorolni is nehéz lesz már, hogy milyen extrákkal szolgál a felhasználók számára a Twitter Blue. Nem lenne túlzottan meglepő, ha lassan eljutnánk arra a szintre, hogy árat emelne a vállalat. Ha már erről van szó, azért tételesen fussuk át, hogy mit nyújt az előfizetőknek a szolgáltatás:

  • Tweet szerkesztés
  • Tweet visszavonás
  • Hosszabb tweet megosztás
  • Prioritási rangsor a beszélgetésekben
  • Könyvjelzők mappázási lehetőség
  • Egyéni alkalmazásikonok használat
  • Téma választás
  • NFT profilképek beállítás
  • Dedikált Terek lap
  • Kiemelt cikkek
  • Olvasó mód elérés
  • Hosszabb videó feltöltés
  • SMS-es kétfaktoros hitelesítés (új)
  • Kevesebb hirdetés (ez még előkészítés alatt áll)

Elon Musk korábban egyértelművé tette, hogy a Twitternek nyereségessé kell válnia, és tényleg mindent megtesz azért, hogy a Twitter Blue-t egyre szélesebb közönség számára tegye vonzóvá. Nem tudni, hogy hol lesz a vége az extrák szaporításának, de az egészen biztos, hogy mostanra igazából a legkevésbé sem érheti olyan kritika ezt az opciót, hogy nem ad eleget. Más kérdés, hogy nem minden extrája újdonság.

A kétlépcsős beléptetési lehetőség bevonása talán már túl is van azon a határon, ahol érdemes lett volna megállni. A biztonságot érintő funkciók fizetőssé tétele már mindenképpen egy ingoványos talaj többek szerint is. Ugyanakkor azt is meg kell jegyezni, hogy az SMS alapú kétlépcsős azonosítás egyébként sem feltétlenül a legjobb módja a fiókok védelmének. A kétfaktoros opciók között ez a legegyszerűbben kijátszható. Több példát lehetne arra hozni, amikor ezt sikeresen játszották ki hackerek.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére