Már a hazai közönség is használhatja a Facebook Társkeresőt

A szolgáltatás tavaly indult, de ezentúl már a magyar felhasználók is kihasználhatják a benne rejlő lehetőséget, hogy társra leljenek.

Már a hazai közönség is használhatja a Facebook Társkeresőt

Ahogy arról annak idején mi is beszámoltunk, a Facebook tavaly szeptemberben indította el a Dating szolgáltatását, és ez most a magyar piacra is megérkezett immáron Társkereső néven. Már 2018-ban lehetett arról pletykákat hallani, szóval hosszú ideje várhattak rá a hazai felhasználók, de végre ez mindenki számára egyformán hozzáférhető lett.

A Facebook Társkereső érdekes módon éppen akkor jött, amikor a társkeresők úgy általánosan a háttérbe szorultak. És éppen a Facebook, valamint az egyéb közösségi oldalak azok, amik miatt ma már igazából nem túl népszerűek a korábbi szolgáltatások. A Facebook pedig valószínűleg éppen azért is hozta létre a Dating, vagyis a Társkereső funkciót, hogy még jobban kiaknázhassa a piaci helyzetét.

Az első és legfontosabb dolog a Facebook Társkereső kapcsán, hogy ez nem automatikusan megy mindenkinél, hanem a Facebookon belül különálló dologról van szó, tehát csak azokat lehet benne elérni, akik létrehozzák a külön társkeresésre szolgáló profilt. Ez pillanatok alatt lerendezhető, szóval arról szó sincs, hogy hosszas regisztrálással lehetne csak megkezdeni a párkeresést. Ezt elsősorban a mobilappon keresztül lehet majd igénybe venni, amiben magától megjelenik a szolgáltatás, nem kell ehhez frissíteni a programot. Az iOS és az Android egyaránt támogatott.

Galéria megnyitása

A privát szféra védelme érdekében a Facebook nem jelzi azt sosem, ha valaki használatba veszi a társkeresőt, és nem is próbálja majd az ismerősöket összeboronálni, ami örvendetes. A Társkeresőn belül lehet használni Történetek megosztás a bemutatkozásra. Megjelölhetőek ismerősök „titkos kedvencként”, de erről csak akkor értesül a másik fél, ha ő is belép a Társkeresőbe és szintén titkos kedvenvnek jelöli a barátját.

Az események és a csoportok egyaránt közrejátszanak majd a facebookos társkeresésben, az algoritmus próbál majd ezek alapján ajánlani potenciális alanyokat a pártaláláshoz. És mivel az emberek sokszor nagy távolságokból találhatnak egymásra még kis hazánkban is, ezért van a Társkeresőben külön videocsevegésre alkalmas funkció, amin már az ismerkedés szakaszában szemtől szemben beszélhetnek egymással a felhasználók, mielőtt személyesen találkoznának. Ez a funkció különösen felértékelődött a járvány miatt az utóbbi időben.

Galéria megnyitása

A Facebook ügyelt arra, hogy a zaklatókkal ne legyen gond. Akikkel az ember nem szeretne beszélgetni, észrevétlenül blokkolhatja, ezzel megakadályozható az adatokkal való visszaélés is. És letiltható a kéretlen videók, fényképek vagy hivatkozások küldése is.

Nem Magyarország az egyedüli, ahol most indult el a Facebook Társkereső. Nagyon sok más, jellemzően európai ország neve szerepel azon a listán, amit a vállalat közzé tett. Ez alapján érintett Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Horvátország, Írország, Olaszország, Litvánia, Luxemburg, Lettország, Málta, Hollandia, Lengyelország, Portugália, Románia, Svédország, Szlovénia, Szlovákia, Izland, Liechtenstein, Norvégia, Spanyolország, Svájc és az Egyesült Királyság is.

A Facebook Társkereső akár az országok határain átívelően is kihasználható egyébként, ebből pedig az következik, hogy az európai nyitás eredményeként a környező országokban is kereshetik a párjukat az emberek. Idővel pedig még ennél is több ország szerepel majd a támogatottak listáján.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap