Magyarul is elérhető a Trail of Cthulhu asztali szerepjáték

A Kalandhorizont könyvek célja, hogy minél több nívós, magyarra lefordított szerepjáték lásson napvilágot.

Magyarul is elérhető a Trail of Cthulhu asztali szerepjáték

Bár hazánkban az asztali szerepjáték jelentős részben a D&D ötödik kiadása utáni reneszánsznak köszönhetően újra erőre kapott, sajnálatos módon a globális léptékkel mérve kicsiny piac miatt a sikercímek magyarul elérhetetlenek. Bakk László, a Kalandhorizont könyvek alapítója ezen a tarthatatlan helyzeten igyekszik segíteni. A korábban a Kék Bolygót is megjelentető vállalkozó ezúttal Kenneth Hite számos díjat bezsebelő remekét, a Trail of Cthulhu-t fordította le, és adta ki.

A magyar keresztségben a Cthulhu nyomában címet kapó RPG a Magyarországon kevésbé ismert Gumshoe (magyarul Detektív) rendszert használja. Ennek fő érdekessége, hogy a nyomozásra van kihegyezve, így az információk begyűjtése a gördülékeny játékmenet biztosítása érdekében jellemzően igen egyszerű, és a szerencsének kevés beleszólása van a dolgokba. Ám az egyes területek specialistái értelemszerűen többet tudhatnak meg egy-egy bizonyítékról, mint a kevésbé képzettek. Ráadásul a megszerzett tudást nem árt értelmezni, azaz a játékosoknak valódi detektívekként össze kell rakniuk a kirakós darabjait, és a más jellegű képzettségpróbák is alaposan megtréfálhatják a játékosokat.

Galéria megnyitása

Az alapesetben a múlt század harmincas éveire fókuszáló Cthulhu nyomában további erénye rendkívüli flexibilitása. Csakis rajtunk áll, hogy egy közönyös-kegyetlen világ eleve bukásra ítélt hőseként, vagy kissé ponyvaregényesebb stílusban, egy jobb túlélési esélyekkel bíró, de távolról sem elpusztíthatatlan karakterként kívánjunk-e megoldani a hátborzongatóbbnál hátborzongatóbb eseteket. Emellett maguknak a rémeknek sem feltétlenül kell klasszikus értelemben vett lovecrafti szörnyetegeknek lenniük: a kalandmesterek kiélhetik a kreativitásunkat.

A PDF-ként, vagy hagyományos könyvként is megrendelhető, a szabályok mellett egy példakalandot, a harmincas évek informatív-hangulatkeltő bemutatását, és számos mesélői tanácsot is tartalmazó alkotás ide kattintva szerezhető be. Amennyiben nem vagyunk biztosak abban, hogy nekünk való-e a játék, érdemes várnunk egy kicsit. Lapunk ugyanis terveink-reményeink szerint még februárban egy minden részletre kiterjedő kritikát fog közölni róla.

A logó a Pelgrane Press képének felhasználásával készült.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap