Logitech ChillStream és Precision

Bizonyára Tisztelt Olvasóval is előfordult, hogy egy-egy vadabb csatában megizzadt a tenyere, így nehezítve az irányítás, és csökkentve a komfortérzetet. A Logitech ChillStream játékvezérlő használata esetén ez biztosan nem fordul elő, ugyanis beépített ventillátora hűsen tartja a használója kezét.

Logitech ChillStream és Precision

A játékvezérlők

Bizonyára Tisztelt Olvasóval is előfordult, hogy egy-egy vadabb csatában megizzadt a tenyere, így nehezítve az irányítás, és csökkentve a komfortérzetet. A Logitech ChillStream játékvezérlő használata esetén ez biztosan nem fordul elő, ugyanis beépített ventillátora hűsen tartja a használója kezét. A Logitech Precision pedig egy olcsó megoldás azoknak, akik gamepad-on szeretnének kedvenc játékukkal játszani.

A játékvezérlőkről általánosságban: A gamepad olyan játékvezérlő, ami két kézben tartva bemeneti eszközként funkcionál elsősorban játékkonzolok, játékgépek számára. Általában a kontroller jobb oldalán található az akciógombok, és bal oldalon pedig az irányító rész. Ez az irányító rész újabb modellek esetében egy vagy több analóg kar, ami az Atari 5200 kontroller-nél jelent meg legelőször. Az akciógombok pedig az X,Y,A,B gombok, vagy a kör, négyzet, háromszög, X-gombok. Néhány általános plusz gomb a start és a select és mode gombok, valamint a kontroller kábel felöli oldalán lévő 4 gomb, amit a mutató és középső ujjal szokás használni. Esetleg még található a kontrollerben egy motor is, ami a rezgést szimulálja.

A Logitech ChillStream és a Precision csakis személyi számítógépen használható, ezt külön fel is tüntetik a csomagoláson, valamint mind a kettő játékvezérlő USB-porton keresztül csatlakozik a számítógépre.

ChillStream közelebbről

Első benyomás: Szuper! Hihetetlen játékvezérlőt alkotott a Logitech. Nemcsak a hűtés, hanem a szolgáltatások is kimagaslóak, valamint az eszköz kidolgozottsága is. A ventillátor alulról szívja a levegőt, majd a bal és jobb oldalon lévő karon található nyílásokon engedi ki, így biztosítja a tenyér szellőztetését. Azonban először nézzük meg, hogy miben is érkezik a bajnok:

Megjelenésében nagyon hasonlít az XboX 360 kontrollerjére.

Mint a képen is látszik, elég nagy törésgátló került a kontrollerle, ez mindenféleképpen dícséretes.

A gombok, illetve az analóg botkormányok kidolgozottsága szintén dícséretet érdemel, külön kiemelendő, hogy ez utóbbikon gumírozott felület van, ami meggátolja, hogy könnyen lecsússzon róla az ujjunk. A bal és jobb oldalon található fogáson pedig szintén csúszásgátló anyag található. Látható még bal oldalt a ventillátor szabályozó gomb is, mellyel 2 fokozatban állíthatjuk a hűtés sebességét. Hűtéssel kapcsolatban pedig meg kell említeni a keletkezett zaj nagyságát is. Ebben közepesen teljesített a Logitech, mert legerősebb fokozaton halk gép mellett már eléggé lehet hallani a ventillátor zümmögését. Nem beszélve arról, hogy ez idővel beporosodik, amivel még nagyobb zajt fog kelteni.

A hátul található 2-2 gomb, valamint a kontroller alulnézetben. Jól látható a ventillátor, a ventillátorrács, valamint a szellőzőnyílások is.

Tapasztalatok:

Miután a CD-n mellékelt megfelelő meghajtóprogram feltelepült (nélküle nem működik) elindítottam a Fifa07-t. Játék közben nagyon jól jött a hűtés. Még hosszabb játék után sem csúszott le az ujjam sem a játékvezérlőről, sem az analóg botkormányról. Nagyon jó érzés fogni, megfelelő komfortérzetet biztosít.

Ami tetszett:

[list type="unordered"]

[*]Szuper, kényelmes, minőségi kivitelezés.

[*]Mindössze 8-9 ezer forint. (Egy XboX360 kontroller több mint 9 ezerbe kerül.)

[/list]

Ami nem tetszett:

[list type="unordered"]

[*]Nincs benne rezgés (force-feedback).

[/list]

Precision közelebbről

Azok, akik játékvezérlőn szeretnék élvezni kedvenc játékaikat, és nem szeretnének mélyen zsebbe nyúlni, azoknak megfelelő választás a Logitech Precision. Kinézetében leginkább a hagyományos PlayStation vezérlőkre hasonlít, azonban a kivitelezése a jól ismert Logitech-szinten van.

A játékvezérlőt két szóban lehetne kifejezni, egyszerű, de nagyszerű. Nem sok minden van található rajta - ami nem feltétlenül baj - viszont az analóg kart egy kicsit hiányoltuk.

Ami tetszett:

[list type="unordered"]

[*]Olcsó. (3-4 ezer forint)

[*]Megfelelő minőség.

[/list]

Ami nem tetszett:

[list type="unordered"]

[*]Az analóg kar hiányzik rólla.

[/list]

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward