LG Wing – Ez is lehet egy sikeres irány?

„Szárnyas” mobil érdekes felhasználási lehetőségekkel, és igen borsos árazással; ez lett a Wing.

LG Wing – Ez is lehet egy sikeres irány?

Az LG régóta beszél arról, hogy szeretne fordítani a sorsán, és bár eddig nem igazán tett le az asztalra olyan mobilt, amin tényleg az érződik, hogy mindent meg tesz ezért, most előállt egy különleges megoldással. Az LG Wing sem azt a célt szolgálja, hogy felpörgesse a vállalat az eladásait, hanem sokkal inkább az új utak kereséséről szól ez, ami viszont kulcs lehet egy szebb jövőhöz.

Az LG korábban elindította a színfalak mögött az Explorer Projectet, és ennek a kezdeményezésnek a keretében jött létre a Wing. Az Explorer Project esetében a dél-koreai szakemberek megpróbálnak majd olyan új utakat kitaposni, amik vonzóak lehetnek a felhasználók számára, miközben teljesen járatlanok. Az LG szeretne valódi innovációt nyújtani, amivel el tud térni a megszokottól. A Dual Screen felépítéssel már ebbe az irányba nyitott, de a Wing az, ami tényleg radikális, és a vállalat szerint akár egy új irányt is mutathat.

Galéria megnyitása

A Wing kettő kijelzővel rendelkezik, és ezek OLED-esek, de a külső plasztik hordozón, a „belső” pedig üvegen. A főképernyő, ami elfogadható, 6,8 hüvelykes, 2460 x 1080 képpontos felbontású, FullVision technológiás, nagyon vékony és könnyű, így nem lesz furcsa érzés a masina kezelése kiforgatott állapotban sem.

A kisebb képernyő, ami igazából a terméknek egy nagyon fontos eleme, 3,9 colos méretű és 1240 x 1080-as felbontású lett. de a kialakításának köszönhetően sok műveletet meg lehet majd rajta oldani. A kihajtás könnyen fog menni, egy kézzel is megoldható, ami mindenképpen jó hír.

Galéria megnyitása

Az Android 10 rendszer fut a készüléken, ami egy teljesen átdolgozott grafikus felhasználói felülettel lett ellátva. A Wing lényege ebben rejlik. Itt megoldható az, hogy a nagy kijelzőn menjenek a filmek, ott rajzolódjon ki a térkép, és így tovább, miközben a kisebb képernyőn történhet az eszköz kezelése. Nem fog a filmeknél a képbe beúszni a hívás értesítő, a navigációt sem fogják felugró üzenetek megzavarni, minden ilyen jellegű dolog a kisebb képen fog történni kiforgatott állapotban.

Galéria megnyitása

Elég lesz a telefont videózás közben kinyitni, és lehet menet közben olvasni a kommenteket anélkül, hogy bármiről lemaradna az ember, de más appok is megnyithatóak, így a multitasking szempontjából is jól jön ez. Pillanatok alatt beírható egy naptárbejegyzés, miközben a navigáció folyamatosan előtérben van, és így tovább. Több tucat módon lehet kihasználni ezt a lehetőséget. Még akár le is zárható az érintésérzékelés a főképernyőn, így nem nyomkodható el véletlenül a készülék.

Az okostelefon egy motorosan mozgatott előlapi kamerát vonultat fel, ami csak akkor bukkan elő, ha szükség van rá. Ez a képalkotó 32 megapixeles fotók megörökítésre alkalmas és 1080p minőséget támogat a videocsevegések alkalmával. Videózásnál van ASMR és Voice Bokeh mód is, amik korábbi fejlesztései az LG-nek.

Galéria megnyitása

A hátlapján három kamera van a Wingnek. Az elsődleges képalkotója a különlegességnek 64 megapixeles, támogatja a képpontok összevonását, és így kifejezetten nagy érzékenységre is képes, miközben remek részletességgel is tud szolgálni. Mindkét társkamera ultra-széles látószögű, de nem egyformák. Van egy nagyobb szenzort használó 12 MPixeles megoldás, amit az LG a kihajtott módhoz optimalizált, és van egy szerényebb, 13 megapixeles képalkotó.

Az előlapi kamerát szimultán is lehet majd használni a hátsokkal, és ilyenkor osztott képen figyelhetőek a felvételek. A szimultán videózás kameránként Full HD minőségben történhet, egyébként pedig 4K UHD támogatott. Van stabilizálás is, ami a készülék rezgéseit három tengelyen lesz képes korrigálni a vállalat elmondása alapján. Hasonló beállítási módokat is nyújt az LG, mintha egy gimbalt alkalmazna a felhasználó, még mozgatni is lehet egy szoftveres joystick révén a kisebb képről a videót felvétel közben.

Galéria megnyitása

A Snapdragon 765G rendszerchipet kapta majd az okostelefon, ami már sokszor bizonyította, hogy remek tempóra képes, miközben még az 5G támogatásról is tud gondoskodni, szóval ez egy megbízható társ. És valószínűleg a különleges képernyő kialakításhoz is elegendő lesz a teljesítménye. A RAM 8 GB-os itt, a tárhely pedig 128 és 256 GB is lehet, és ezt még bővítheti is a vásárló.

A szerkezet az 5G-vel nyitja a kapcsolati lehetőségeknek a listáját, miközben természetesen 4G LTE támogatással is szolgál. Rendelkezik a termék Bluetooth 5.1 modullal, van a fedélzetén 802.11 a/b/g/n/ac szabványokat teljesítő Wi-Fi, és biztosított az NFC chip is, no meg az A-GPS vevő (GLONASS, Galileo, BeiDou).

Galéria megnyitása

Az LG úgy tervezte meg a forgásról gondoskodó mechanikát, hogy az ellenálló legyen, elvileg 200 ezer nyitást el fog viselni bármilyen probléma nélkül a szerkezet. Van cseppmentes bevonata is a Wingnek, de az eddigi információk szerint IP minősítést nem szerzett, de legalább a nedves baleseteket jobb eséllyel élheti túl. Bár azt mondta az LG, hogy könnyebb a mobil, mint gondolnánk, igazából nincs így. 260 grammot nyom, szóval meglehetősen nehéz, és mellé 10,9 milliméter vastag, bár az első prototípusai még ennél is nehezebbek voltak.

Galéria megnyitása

Az ujjlenyomat-olvasó a képernyőbe van rejtve, a felső réteg alatt lapul el, szóval a kinyitással szinte egy mozdulatban tudható le az azonosítás is. Sajnos lemaradt a szerkezetről a 3,5 milliméteres Jack aljzat, csak egy C-típusú USB van, ez viszont már az USB 3.1 szabványnak megfelelő, és el tudja majd látni a fül- és fejhallgatók kezelését is. Egy 4000 mAh-s akkumulátor került a mobilba, és támogatja a Quick Charge 4 gyorstöltést.

Galéria megnyitása

A szárnyas okostelefon koncepciója alapvetően jó, ezt el lehet ismerni. Tényleg fel lehet sorolni sok olyan helyzetet, ahol egy ilyen kiforduló extra képernyő képes valamilyen formán érdemben hozzájárulni a felhasználó tevékenységéhez. Ugyanakkor egy nagyon komoly kérdésre nem adott válasz az LG VX9400 szellemiségét felidéző gépezettel kapcsolatosan a vállalat: hogy mennyibe fog kerülni.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap