LG Display: Jöhetnek az olcsóbb OLED televíziók

A vállalat egy új gyárral jelentős lépést tesz előre, és ennek eredményeként csökkenhet az OLED televíziók ára.

LG Display: Jöhetnek az olcsóbb OLED televíziók

Az LG az elmúlt években a televíziók piacán legalább olyan domináns szerepbe lépett az OLED kijelezők szállítását illetően, mint a Samsung ugyanezekkel az okostelefonok terén. A vállalat jelentős előnyben van minden riválisával szemben ezen a területen, és folyamatosan azon dolgozik, hogy még stabilabb pozícióba hozza magát.

Az LG Display a napokban jelentette be, hogy a Kanton városában található kínai üzeme rajtra kész, és hamarosan termelni kezd. Ez pedig egy jó hír nemcsak az LG és a partnerei, hanem a fogyasztók számára is. A próbagyártás már elindult Kantonban, és ha minden jól megy, akkor a következő hónapban teljes gőzzel termelheti majd az OLED egységeket. És ez a gyár bizony elképesztően nagy kapacitással rendelkezik a cég elmondása alapján. A kantoni OLED panel üzemet nem kevesebb mint 4,2 milliárd dollárból húzta fel az LG Kínában, és a lehető legmodernebb gyártási technológiákat felhasználva folyik majd itt a kijelzők előállítása. Úgy kalkulál a vállalat, hogy a frissen hadrendbe álló kínai üzemmel közel megduplázódik az OLED gyártói kapacitása az LG Displaynek.

Galéria megnyitása

Az újonnan induló üzem kifejezetten arra lett tervezve minden elemében, hogy nagyobb méretű paneleket hozzanak ott létre, szóval egyértelműen a televíziók és intelligens kijelzők lesznek a fókuszban. Az LG Display 8.5G OLED gyáregysége Kantonban havi 60 ezer OLED szubsztrát előállítására lesz képes kezdetben, ami egészen döbbenetes szám, ha azt vesszük figyelembe, hogy eddig 70 ezer panel volt a vállalat teljes kapacitása.

Ettől kezdve tehát már havonta 130 ezer OLED egységeket lesz képes előállítani az LG az üzemeiben világszerte. És ez még nem minden. Úgy alkották meg a szakemberek az új kínai, kantoni gyárat, hogy ennek a kapacitását egy lépésben lehessen bővíteni a másfélszeresére. A következő üzemfejlesztési ütemet követően tehát már 90 ezer OLED szubsztrát készülhet majd itt.

Galéria megnyitása

Az LG Display meglehetően gyors ütemben húzta fel a mostani gyárat, szóval nem lenne meglepő, ha a második ütemmel már még hamarabb elkészülne, és ismét tovább tudná növelni a kapacitását már havi 160 ezer OLED egységre. A vállalat 2017 közepén jelentette be, hogy Kínában szeretne gyárat felhúzni, szóval nagyjából két év alatt sikerült megvalósítani a terveket.

A 4,2 milliárd dolláros gigaberuházás viszonylag hamar megtérülhet majd az LG számára, ha a mostani tendencia folytatódik. Egyrészt az LG a piacvezető szerepet tölti be a felsőkategóriás televíziók eladásában, és toronymagasan viszi a prímet az OLED TV-k körében, másrészt nagyon sok rivális gyártó szerzi be tőle az OLED panelt a televíziókhoz, szóval a versenytársainak is ő szállít.

Galéria megnyitása

Annak köszönhetően, hogy sokkal nagyobb mennyiségű OLED-szubsztrátot lesz képes előállítani az LG, megindulhat az árak csökkenése, és ezt a hatást csak fokozni fogja, hogy a bérek is olcsóbbak Kínában, mint más területeken, ahol eddig OLED-et gyártott a cég. Az is kedvez az LG Display számára, hogy a kínai kormány jelentős támogatásokkal hozzájárul ahhoz, hogy az amortizációs költségek 65 százalékkal alacsonyabbak legyenek, így olcsóbb lesz az üzem fenntartása. Ezzel a terjeszkedéssel a vállalat jobban tud majd reagálni a BOE áraira is, aki eddig Kínában a legjelentősebb OLED gyártónak számított. És ezeken felül még egyéb gazdasági előnyei is lehetnek majd a mostani lépésnek.

Tehát elérhetőbb árú OLED televíziók kerülhetnek a boltok polcaira a jövében. És mivel így valószínűleg még több partnert lesz képes kiszolgálni a dél-koreai alakulat, ezáltal a kínálat is szélesebb lehet, és az árverseny is kiélezettebb lehet. Azt nagyon nehéz megjósolni, hogy milyen ütemű lesz az OLED TV-k árcsökkenése, de mivel hirtelen jelentős kapacitásbővülésről beszélhetünk, így talán nem kell arra sokáig várni, hogy érzékelhető legyen az előrelépés.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap