Letölthető a FaceWorks

Már letölthető az Nvidia új arcrender technológiáját bemutató demo, amelyről korábban már több videót is láthattunk.

Letölthető a FaceWorks

Márciusban mutatta be az Nvidia FaceWorks nevű új arcrender technológiáját, amely forradalmasítja az arcok megjelenítését a játékokban. Most mi magunk is elszórakozhatunk a demóval, melyet az Nvidia a honlapján tett közzé. A technológia elterjedésére persze még várnunk kell, mert egyelőre csupán az arc magában rendesen igénybe veszi az erőforrásokat, és a többire (haj, környezet) már nem marad elég kakaó.

A telepítő 309 MB-os, a demo Win7-en fut, futtatásához CUDA és DirectX támogatással rendelkező videokártya szükséges, a kompatibilis kártyák listája itt megtalálható.

Az animációk elkészítéséhez egy különleges újfajta motion capture technológiát alkalmaztak, amelyhez már nem kellett a színészre kényelmetlen jelzőpontokat ragasztani. Az eljárást a University of Southern California Institute for Creative Technology részlegével együttműködésben fejlesztették ki. A Dr. Paul Debevec vezette csapat az arc geometriáját, felszínének részleteit és a megvilágítással kapcsolatos információkat fotografikus eljárás segítségével rögzítette.

A demóban három különböző megvilágítással kísérletezhetünk, állíthatunk a bőr renderelésén is, amely annak függvényében változik, hogy a bőr felszíne alatt hogyan verődik vissza a fény.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward