Leépítések a H1Z1 fejlesztőinél

Az egész folyamatnak orosz oligarchákhoz lehet köze.

Leépítések a H1Z1 fejlesztőinél

A Daybreak Games bejelentette, hogy a mai naptól kezdve több körben leépítéseket hajtanak végre. Azt egyelőre nem tudni pontosan, hogy mennyi munkatársuktól válnak meg, de az biztos, hogy mostanra már több veterán és számos régi munkatárs lapátra került.

A Daybreak Games mindezt úgy nevezi, hogy "átalakítja a munkaerőt" annak érdekében, hogy "jobban tudjanak reagálni a jövő kihívásaira". Emiatt persze komoly döntéseket kellett meghozniuk, azonban minden egykori munkatársnak megadnak minden létező segítséget a további boldoguláshoz.

Ezzel párhuzamosan a stúdió elmondta, hogy továbbra is eltökéltek nagyszabású online játékok fejlesztésére, valamint támogatni fogják a már meglévő játékaikat. Mindezt azután, hogy a H1Z1 végre kijött a korai hozzáférésből, ingyenessé vált és május 22-én megjelenik PS4-re is.

De mi köze ennek az oroszokhoz?

Érdekes, hogy bizonyos belsős információk szerint a leépítéseknek ahhoz van köze, hogy az Egyesült Államok kormányabefagyasztotta több olyan orosz oligarcha vagyonát is, akik a vizsgálatok szerint valamilyen módon befolyásolhatták a 2016-os elnökválasztást.

Az egyik személy Viktor Vekselberg, a Renova Group tulajdonosa, aminek az egyik leányvállalata az a Colombus Nova, ami bizonyos információk szerint valójában a Daybreak Games többségi tulajdonosa.

Annak idején a Sonly Online Entertainment vezetője (amiből a Daybreak Games lett az eladást követően), John Smedley mondta, hogy a vásárló a Colombus Nova. A stúdió viszont egy hivatalos közleményben azt állítja, hogy ezt tévesen közölte az akkori elnök: a Daybreak Games vásárlója valójában Jason Epstein, aki ugyan egykor tényleg a Columbos Nova egyik oszlopos tagja volt, később azonban kivált, és magánszemélyként vásárolta meg a Daybreaket, aminek azóta is az igazgatótanácsi elnöke.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap