Lebegő ledes lámpa vezeték nélküli tápellátással

Egy svéd feltaláló kombinálta a mágneses lebegést az indukció alapú tápellátással, amelynek eredményeként vezeték nélkül működő lebegő ledes lámpa született.

Lebegő ledes lámpa vezeték nélküli tápellátással

A Kickstarter virtuális hasábjain egy különleges projektre bukkantunk, amely két technológiát ötvöz: a mágneses levitációt, illetve a mágneses indukciót. A Flyte névre keresztelt alkotás tulajdonképpen nem más, mint egy elegáns fa talpazatból és egy lebegő ledes lámpából álló alkotás, ami nem csak hangulatvilágításnak, de extrém dizájnelemnek is kiválóan megfelel.

A Flyte talpazatában elektromágnes lapul, a lámpa talpazatában pedig mágneseket helyeztek el, így biztosítható a látványos lebegés. A tápellátást vezeték nélkül, mágneses indukciós elven oldja meg a rendszer, így a lebegő ledes lámpa fényt is kibocsát. Bekapcsolásához elég megérinteni a fából készített talpazat felületét, azonnal működésbe lépnek az alacsonyfeszültségű LED-ek.

Az izzó ellenálló, átlátszó műanyagból készített burát kapott, ami a lámpa leejtésekor sem törik el. A lámpában négy darab magas fényerejű LED lapul, amelyek 2700 és 3000 Kelvin közötti színhőmérséklettel világítanak, azaz meleg fehér fénnyel töltik be a teret. Az energiatakarékos LED-ek élettartama nagyjából 50 000 üzemórára tehető, azaz napi 12 órás használattal számolva 11 évig világítanak majd meghibásodás nélkül.

Az ötletes termék egy svéd feltaláló, Simon Morris alkotása, aki kétféle Flyte változatot kínál az érdeklődők számára. A Flyte alapváltozata 125 x 125 x 27 milliméteres talpazattal érkezik, míg a Flyte Premium esetében már 200 x 200 x 35 milliméteres talpazat áll rendelkezésre – utóbbi nem csak méretben, de formavilág tekintetében is különbözik kisebb társától. A talpazat az alapmodell esetében diófából, kőrisből vagy tölgyből készülhet, a prémium változatnál azonban csak speciálisan megmunkált szilfát használnak.

Flyte Premium

A beépített indukciós tekercs persze nem csak a LED alapú lámpát képes üzemeltetni, hanem akár különböző mobileszközök töltésére is használható, igaz, ehhez külön kiegészítőre is szükség van. A kiegészítő egyelőre csak az iPhone 4/4s, 5/5s, illetve iPhone 6-os, valamint Samsung Galaxy S3-as, S4-es és S5-ös okostelefonokkal kompatibilis.

Hogy miként kell elképzelni a vezeték nélküli tápellátásra támaszkodó levitáló villanykörtét? Az alábbi videó remekül megmutatja.

A Flyte alapváltozata a kickstarteres akció keretén belül 239 dolláros áron kapható, a Flyte Premium pedig 529 dollárba kerül.

Mindkét ajánlat limitált, azaz meghatározott mennyiségű szettre vonatkozik. A Flyte alapváltozata 399 dolláros áron kerül majd az üzletek polcaira, a Flyte Premium várható ajánlott végfelhasználói ára azonban egyelőre nem ismert – az sem biztos, hogy a 20 darab számozott prémium példányon kívül készül-e majd több.

A tervek szerint a Flyte szettek szállítása idén októberben indulhat meg, amennyiben sikerül összekalapozni a gyártás beindításához szükséges 80 000 dollárt. Eddig picivel több, mint 30 000 dollárt sikerült összegyűjteni, de a projekt lezárásáig még van 29 nap, így a hiányzó összeg is könnyedén összejöhet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward