Leáldoz a Kirin chipeknek, a Mate 40 lehet az utolsó kirines mobil

A Huawei kénytelen lesz lemondani a saját lapkáinak az alkalmazásáról, miután ütőképes gyártó nélkül marad.

Leáldoz a Kirin chipeknek, a Mate 40 lehet az utolsó kirines mobil

A jelek szerint a Huawei nem igazán tud mit tenni az egyik legfrissebb szankcióval szemben, miszerint a TSMC-re nem támaszkodhat. A vállalat így bérgyártó nélkül fog maradni, ami azt jelenti, hogy kénytelen lesz lemondani arról, hogy a saját leányvállalata, a HiSilicon által tervezett rendszerchipeket vesz igénybe.

Már egy ideje tudni lehet, hogy a TSMC a dolgok aktuális állása szerint szeptember 15. után nem fogja tovább kiszolgálni a Huawei-t. Eddig nem sokat lehetett arról tudni, hogy mégis mi lesz majd ezt követően. És bár sokkal most sem lettünk előrébb, de iparági források szerint a vállalat úgy számol, hogy a Mate 40 az utolsó olyan okostelefon, ami Kirin rendszerchipet fog használni.

Galéria megnyitása

A Huawei előre láthatólag szeptemberben vagy októberben állíthatja majd reflektorfénybe a Mate mobilok következő generációját. És az elmúlt hetekben, hónapokban valószínűleg már azon dolgozott a kínai alakulat, hogy megfelelő raktárkészletet hozzon létre a Kirin 1020 rendszerchipből, ami a Mate 40-ban fel lesz használva. Ha ezt követően jönni fognak új okostelefonjai a Huawei-nek, akkor azokban jelen állás szerint már nem Kirin rendszerchip lesz jelen.

Galéria megnyitása

Bár a SMIC már szerződött a Huawei-jel, és el is kezdte gyártani a Kirin 710A lapkát, szóval ezzel még életben lehet tartani a középkategóriát. Viszont a kínai bérgyártó jelentősen rosszabb gyártási eljárást használ, mint a TSMC – akár évekkel ezelőtt –, így a SMIC-re semmiképpen nem tud megmentőként tekinteni a Huawei.

A TSMC elvesztése a Huawei számára brutális csapás, bőven túlmutat azon, hogy az okostelefonokat nem lesz képes kiszolgálni. A HiSilicon által tervezett és a TSMC-nél legyártatott egységeket a Huawei alkalmazta/alkalmazza az 5G hálózati berendezésekben, a szerverekbe tervezett egységeknél, az MI gyorsító megoldásoknál, a viselhető kiegészítőknél, és még számtalan kisebb megoldásban is.

Azt továbbra sem lehet tudni, hogy a Huawei hogyan lesz képes új termékeket kiadni, ha már a TSMC nem gyárthat a számára lapkákat. Egy ideig úgy tűnt, hogy a MediaTek jelenthet majd megoldást a Huawei számára, de az Egyesült Államok jelen állás szerint a tajvani céget is arra próbálja rávenni, hogy ne szolgálja ki a kínaiakat. És időközben pedig már olyan híreket lehet hallani, hogy a Qualcomm próbál valahogy nyerészkedni a meglehetősen különleges helyzeten. Iparági források szerint a piacvezető chipdizájner tárgyal az USA illetékeseivel, hogy megoldható lenne-e, hogy kiszolgálja a Huawei-t.

Galéria megnyitása

A Huawei már hosszú ideje nem igazán készít olyan mobilokat, amikben Qualcomm chip van, ami azért is alakult így, mert ugyebár a vállalat minden amerikai beszállítótól el lett vágva. Ha az Egyesült Államok vezetése rábólintana arra, hogy a Qualcomm elláthatja a Huawei-t, az teljesen ellentmondana azzal, amit az USA eddig próbált elérni. Állítólag a Qualcomm azzal érvel, hogy cég chipjeivel megfelelő biztonságról tudna gondoskodni a Huawei eszközökben, miközben erősíteni tudná az amerikai gazdaságot az extra bevételekkel.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap