Látássérülteket segítő applikációval rukkolt elő a Honor

A PocketVision nagyon sok ember számára jelenthet megfelelő segítséget a mindennapok során.

Látássérülteket segítő applikációval rukkolt elő a Honor

Az okostelefonokat már régóta igyekeznek olyan célokra is használni, amikkel a hátrányos helyzetű embereknek minél többet tudnak segíteni. És Berlinben a Honor is bejelentette, hogy egy olyan alkalmazást hozott létre, ami a vakoknak és a gyengénlátóknak megkönnyítheti az életét.

A PocketVision neve azonnal utal arra, hogy egy olyan jól hordozható megoldásról van szó, ami a gépi látással kapcsolatos eljárásokat használ. És ezt kezdetben elvileg a Honor 20 és a Honor 20 Pro okostelefonokkal lehet majd alkalmazni. A vállalat azt kommunikálta, hogy a négykamerás rendszerek és a mesterséges intelligencia együttes erővel teszik lehetővé a PocketVision megfelelő működését. Az Egészségügyi Világszervezet adatai alapján nagyjából 1,3 milliárd ember él a földön valamilyen mértékű látáskárosodással, és ezek egy részének nyújthat majd segítséget a PocketVision, ha minden adott a használatához.

Galéria megnyitása

Három dedikált funkcióra lesz képes a PocketVision, és a fejlesztését az Eyecoming szakemberei is segítették. A szoftver képes szövegfelolvasásra a kameráján keresztül, ehhez a Honor HiAI-t és az optikai karakterfelismerés technológiáját használja. Állítólag a hasonló megoldásoktól gyorsabban és pontosabban fogja a szövegeket feldolgozni és felolvasni. Ez különösen jól fog működni például könyveknél, dokumentumoknál és étlapoknál. Bele tud nagyítani a nehezen olvasható, rosszul kivehető szövegrészletekbe a Honor 20 és 20 Pro kamerájával a PocketVision. A zoomolás szintjét a hangerőgombokkal lehet szabályozni, hogy ez minél egyszerűbben menjen. A negatív képi mód pedig úgy tudja megváltoztatni az elolvasni kívánt szöveg színvilágát a mobil kameráján és kijelzőjén keresztül, hogy az megfelelő kontrasztot kapjon a könnyebb olvashatóság érdekében.

Galéria megnyitása

„A Honornál olyan innovatív megoldásokat keresünk, amik pozitív hatással bírnak világunkra” – mondta George Zhao, a Honor elnöke az újdonság kapcsán. „A Honor 20 Pro mesterséges intelligencia által vezérelt funkcióit és kiváló kameráját kihasználva a PocketVision hordozható és ingyenes megoldást nyújthat bizonyos látással összefüggő problémákra. Az alkalmazáson keresztül szeretnénk megkönnyíteni a mindennapokban rendszeresen előforduló szövegek elolvasását.”

A PocketVision egy remek szolgáltatás, de ehhez egyértelműen szükség van arra, hogy a megfelelő nyelvtámogatás biztosított legyen a számára, és sajnos ezen a ponton csúsznak le róla a hazai látáskárosultak. Mint azt megtudhattuk a vállalat bemutatója során, egyelőre csak angolul, németül, portugálul, olaszul és persze kínaiul lehet ezt alkalmazni. De idővel a támogatott nyelvek sora bővülhet, és egyszer talán majd a magyar is bele kerül, tekintve, hogy hazánkban elég erős a Huawei és a Honor jelenléte.

A Huawei a PocketVision alkalmazást a saját boltján, az AppGalleryn keresztül tette elérhetővé a nagyközönség számára.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap