Külső TV-tunereket teszteltünk

Külső Tv-tunereket helyeztünk górcső alá, amelyek D-Sub csatlakozó segítségével kapcsolódnak a monitorhoz, ezáltal meglévő LCD képernyőnkből egyszerűen és gyorsan csinálhatunk akár LCD televíziót is.

Külső TV-tunereket teszteltünk

Bevezető és a mezőny

Legfrissebb cikkünkben különleges TV-tunereket vizsgáltunk meg. Általában, ha TV-tunerről van szó, akkor nélkülözhetetlen a számítógép használata, akár belső, akár külső (USB-s) eszközökről legyen szó. Ekkor részben kényelmetlenséget jelent, hogy a gép bekapcsolása nélkül nem nézhetünk tévét. Most erre a problémára kívánunk alternatívát mutatni: lehet olyan tunereket is kapni, amelyek akár a gép bekapcsolása- és driverek nélkül, pusztán az LCD monitorunk segítségével teszik a dolgukat.

Ezek a tunerek azért is kényelmesek, mert számos bemenet van rajtuk (kompozit, S-Video, esetleg akár RGB is), így számos eszközt csatolhatunk rájuk, így monitorunkat tulajdonképpen majdnem teljes értékű LCD televízióvá léptethetjük elő. A TV-tunerek képesek saját tunerjük segítségével földi- vagy akár kábeltévés adások vételére, emellett a házban megtalálható multimédiás eszközöket is képesek fogadni, az eszközök között egyszerűen egy gombnyomással választhatjuk ki, hogy éppen melyik készülék képét kívánjuk nézni a monitoron.

Lehetőségünk van DVD-lejátszó, játékkonzol, videókamera, digitális fényképezőgép, illetve egyéb szórakoztatóelektronikai eszközök használatára a sok bemenetnek köszönhetően. További előnyük ezeknek az egységeknek, hogy mivel nem szükséges hozzájuk a számítógép bekapcsolása, így egy jelentősnek mondható zajforrástól szabadulunk meg, ezáltal tökéletesen élvezhetjük a filmet vagy a televíziós műsort.

A hamarosan bemutatásra kerülő külső tv-tunerek átlagosan 15.000 és 25.000 forint közötti végfelhasználói áron kaphatóak, így nem mondhatóak lényegesen drágábbnak, mint a számítógépet igénylő társaik. Egy nagy hiányossággal azonban rendelkeznek ezek a tunerek: önmagukban nem alkalmasak TV műsor rögzítésére, ehhez egy külön egységre van szükségünk, ami lehet asztali DVD-író, vagy akár egy számítógép amely rendelkezik megfelelő videó bemenettel.

Az előnyök és hátrányok ismertetése után nézzük a versenyzőket egyenként, részletesen.

AverTV Box7 - a hardver

Első versenyzőnk az Aver Media kínálatából származik. Az AverTV Box7 csomagolása igazán tetszetősre sikeredett, a dobozon nagy betűkkel olvashatjuk: "Your LCD is a TV now!" , azaz a monitorod mostantól TV is. A csomagoláson olvasható adatok tükrében nem tűnik rossznak a kis egység, no de majd meglátjuk, hogyan szerepel a gyakorlatban.

A gyártó mellékel majdnem mindent, amire szükségünk lehet: a csomagban jelen van a VGA kábel, egy 3,5-ös Jack audió kábel, valamint a távirányító a hozzá tartozó elemekkel, továbbá egy adapter, illetve egy talp, amelyet a tunerre szerelhetünk. A talp lehetne szélesebb is, ugyanis ha minden csatlakozót a helyére illesztünk, akkor némileg instabillá válik az egész szerkezet.

Maga a tuner tetszetős darab, az oldalán találjuk meg a különböző funkciógombokat, amelyek a bekapcsolásért, hangerőszabályzásért, csatornaváltásért és forrásváltásért felelősek. A mellékelt távirányító segítségével az említett funkciók és még sok más egyéb funkció válik elérhetővé, természetesen karosszékből. A tuneren elhelyezett gombokkal a menüben sajnos nem lépkedhetünk, de erre tulajdonképpen nincs is nagy szükség.

Az előlapi bemenetek között megtaláljuk az S-Video, Kompozit audio/videó csatlakozókat, valamint a fejhallgató kimenetet, egyszóval minden szükséges csatlakozóval fel van szerelve a készülék.

A hátoldalon egy Koax aljzat kapott helyet az antennának, mellette egy audio ki- és bemenet található. A készülék hátulján van még két VGA csatlakozó, egyik kimenet, másik bemenet, mellettük találjuk a tápcsatlakozót a készülék bal szélén.

A talp felhelyezése könnyű, ám nem rögzül megfelelően, azaz nem hallható kattanás, ha a helyén van. A kábelek instabillá teszik a kis szerkezetet, de a gép tetején azért viszonylag biztonságban van. A készülék előlapján található az Infra érzékelő, ezt érdemes a karosszék vagy az ágy felé fordítani, hogy könnyedén vegye a távirányító jeleit.

A gyors bemutatás után nézzük is meg a szerkezetet működés közben.

AverTV Box7 - működés közben

Mielőtt megkezdenénk a tesztet, néhány beállítást eszközölnünk kell a menüben. A készülék első bekapcsolásakor az alábbi kép fogad minket, itt ki kell választani Magyarországot (Hungary), innentől kezdve a magyar "csatornakiosztás" szerint működik majd a tuner.

Ha a csatornát kiválasztottuk, szétnézhetünk a nyelvi menüben is, de már most szeretnénk leszögezni, hogy magyar nyelvet még véletlenül sem fogunk találni, így hagyjuk csak a beállítást angolon.

A fenti képen látható a főmenü, a 3. opciót érdemes elindítani, ekkor ugyanis megkezdődik a csatornák keresése. A megjelenő menüben válaszzuk ki a "CH Scan" menüpontot, majd várjunk türelmesen néhány másodpercig, amíg a keresés tart. Mi először egyszerű földi antennával próbálkoztunk, az eredmény csapnivaló lett, ugyanis az összes csatorna szemcsés volt, sehogy nem sikerült tiszta képet varázsolni. Ezután megnéztük a tunert egy erősítővel rendelkező szobaantennával is, az eredmény már kielégítő volt, a képminőség messzebbről már kifejezetten jónak mondható.

A megtalált csatornákat csoportosíthatjuk tetszés szerint, így a kedvenc csatornákat egy sorba rendezve könnyedén lapozhatunk.

Természetesen a megjelenő OSD menüt áthelyezhetjük a képernyő közepére, vagy bármelyik sarkába, ahogy nekünk tetszik.

A kép beállításain is könnyedén állíthatunk a távirányító Picture feliratú gombjának segítségével, a tapasztalatok szerint a gyári értékeket nyugodtan hagyhatjuk, hiszen megfelelőek.

A kép felbontásán szintén változtathatunk, mi 1280x1024-es felbontást alkalmaztunk, a kép minőségével nem volt semmi probléma.

A tesztben egy képet készítettünk az egyik földi csatorna minőségéről, majd egy másik képet is csináltunk, ekkor a digitális beltéri fejegységet kapcsoltuk a rendszerhez kompozit bemeneten keresztül. Az alábbi képen a földi csatorna képe látszik:

A fenti képen a kompozit bemenet képe látható, a minőség hagy némi kívánnivalót maga után, az igazsághoz hozzá tartozik, hogy minőségi kábelt használtunk, ám a minőség ettől függetlenül gyenge volt.

Az AverMedia AverTV Box7 támogatja a PiP (kép-a-képben) funkciót, emellett fel van szerelve Teletext támogatással is, így LCD monitorunkból a számítógép bekapcsolása nélkül varázsolhatunk közel teljes értékű TV-t. Szándékosan nem írunk teljes értékűt, mert a képminőség rosszabb volt, mint egy LCD televízió esetében. A tuner használatakor felfigyeltünk egy érdekes jelenségre: ha az eszközön keresztül működik a monitor, akkor a betűk homályossá válnak. Ezt a kellemetlenséget nem sikerült semmilyen módon orvosolni, sem a felbontás átállításával, sem a monitor finomhangolásával.

AverTV BoxW9 - a hardver

A második versenyző szintén az Aver Media gyárában készült: az AverTV BoxW9 már a széles kijelzős monitorokat is képes támogatni WSXGA felbontásig, azaz 1440x900 pixeles felbontásig. Újdonság a tuner esetében az is, hogy YpbPr forrásból is képes jelet fogadni, az AverTV Box7-es modelltől ebben is különbözik.

A készülék csomagolása hasonlóan tetszetős, mint az előző modellé: a leírások alapján ez a termék sem tűnik rossznak, de ugyebár a puding próbája az evés. Kezdjünk is neki.

Az AverTV BoxW9 csomagjában találunk S-Video, illetve YPbPR (RGB) kábelt egyaránt. A gyártó VGA és 3,5-ös jack kábelt is mellékelt a termékhez, ezekkel a kábelekkel kapcsolhatjuk össze a készüléket számítógépünkkel. Az AverTV BoxW9-hez jár távirányító, természetesen elemekkel együtt, de az adapter és a talpazat is helyet kapott. A leírásban magyar nyelvű részt is találunk, de a készülék kezelése olyan egyszerű, hogy erre talán nincs is szükség.

Az AverTv BoxW9 felépítésében hasonlít a Box7-es modellre, ám néhány különbséget felfedezhetünk a két készülék között. A tuner tetején megtaláljuk a csatornaváltó, hangerőszabályzó és forrásváltó gombokat, valamint a bekapcsoló gombot. Ezek a gombok természetesen a távirányítón is megtalálhatóak. Az előlapon a bemenetek között ugyanúgy jelen van a kompozit audió- és videó bemenetek sorozata, valamint az S-Video csatlakozó, a fejhallgató kimenet és az infra vevő ablaka.

A készülék hátulján kapott helyet a két darab D-sub csatlakozó, amelyek közül az egyik a tunerbe, a másik a gépbe csatlakozik. A hang ki- és bemenetek szintén jelen vannak, mellettük a készülék jobb oldalán találjuk az antenna bemenetet, a bal szélén pedig a tápcsatlakozót.

A készülék kialakítása nagyjából ugyanolyan, mint az AverTv Box7-es modellé: ha az összes szükséges kábelt csatlakoztatjuk, a készülék borulékonnyá válik, így nem árt rá odafigyelni.

AverTV BoxW9 - működés közben

Az AverTv BoxW9 tuner esetében szintén ki kell választanunk a lokalizációt, amely szerint a csatornákat, vagyis a frekvenciatáblázatot kezeli majd a tuner, illetve kiválaszthatjuk a menü nyelvezetét is. A nyelv kiválasztásakor nagyon egyszerű dolgunk lesz, ugyanis magyar opció nincs, ellenben az angolon kívül nem sok nyelvet választhatunk, így maradhatunk a gyári beállításnál.

A W9-es tuner valamivel szebb képet produkált, mint az előző, azaz a Box7-es modell, ám még így sem volt tökéletes a teljesítménye, ami a földi antennát illeti.

A felbontások tekintetében itt már jóval szélesebb a választék: az 1280x1024-es opción kívül van még 1280x768-es és 1440x900-as felbontás is a széleskijelzős megjelenítővel rendelkező felhasználók legnagyobb örömére. Amennyiben az 1440x900-as felbontást választjuk, úgy további lehetőségeket kapunk: alkalmazhatjuk a 4:3-as vagy akár a panoráma módot egyaránt. Tapasztalatunk szerint célszerű az 1. opciót  vagy a Panorama módot választani, ugyanis 4:3-as felbontásban széthúzza a képet a tuner, mint az az alábbi képeken is látható:

A fenti képen az erősítővel rendelkező szobaantennával alkotott kép látható: a kép minősége nem túl jó, de láttunk már rosszabbat is. A kábeltévé vagy a digitális beltéri fejegység képe viszont tökéletes, mint ha rendes LCD televízión néznénk. A kompozit bemenetet is kipróbáltuk, ekkor a beltéri digitális egységet kapcsoltuk a tunerhez, ennek eredménye látható az alábbi képen:

A kompozit bemenet képe szebb, mint a Box7-es modell esetében, összességében a BoxW9-es egység jobban vizsgázott, mint társa. A nagyobb felbontások, illetve a szélesképernyős megjelenítők támogatása szintén előnyös. Az a jelenség, mi szerint a TV-tuner beiktatása után homályossá vált az LCD monitor képe, ennél a modellnél is tapasztalható volt, és teljesen mindegy volt, hogy milyen felbontással próbálkoztunk. Egy idő után a kis mértékben elmosódott betűk zavaróak lehetnek. Természetesen az AverTV BoxW9 is képes a PiP (kép a képben) és a Teletext funkciók kezelésére, emellett valamivel szebb képet is produkál, mint a Box7-es modell, valamint nem elhanyagolható, hogy támogatja a széleskijelzős monitorokat is.

ITV 901 - a hardver

Tesztünk harmadik szereplője egy viszonylag "ismeretlen" gyártó műhelyéből érkezett. Az Items neve valószínűleg csak kevesek számára cseng ismerősen, az ismeretlenség ellenére a csomagolás és a tartalom alapján színvonalasnak mondható gyártóval van dolgunk. Az ITV-901 csomagolása kreatív és informatív, ami elsőre feltűnhet az a támogatott felbontások sora. A termék képes akár az 1680x1050 pixeles felbontással rendelkező szélesképernyős kijelzők kezelésére is, ez a tény sokak számára lehet bíztató.

A termék csomagolása egy D-Sub kábelt, egy 3,5-es jack kábelt, egy adaptert, egy távirányítót a hozzá tartozó elemmel, illetve egy talpat tartalmaz. A szerkezethez természetesen van leírás is, ám erre nagy eséllyel nem lesz szükségünk, mivel ez a tuner is rendkívül egyszerűen kezelhető.

Maga a tuner furcsa dizájnnal rendelkezik: a kis lyukak a hatékony hűtés érdekében kerültek a készülék borítására. A képen látható lábaknak köszönhetően akár fektetve is használhatjuk az eszközt, ha úgy kényelmesebb.

A készülék hátlapján a jobb oldalon találjuk a tápcsatlakozót, majd rögtön mellette az antenna csatlakozót is megpillanthatjuk. A hátoldalon van továbbá egy VGA bemenet (fekete) és egy VGA kimenet (kék), valamint egy audio bemente és egy kimenet is.

Az előlapon bal oldalon a kompozit audió- és videó bemenetek találhatóak, mellettük helyezkedik el az S-Video bemenet, tőle jobbra egy RGB bemenetet látunk (YPbPr).

A tunerhez mellékelt talp stabilan tartja a szerkezetet, így nyugodtak lehetünk, nem fog felborulni a szerkezet, legalábbis könnyen biztosan nem. A tuner tetején találjuk a bekapcsoló gombot, valamint a csatornaváltásért, hangerőszabályzásért és forrásváltásért felelős gombokat. A tuner a dizájn és a felszereltség alapján rendkívül bíztató, hamarosan ki is derítjük, hogy mit tud a gyakorlatban.

ITV 901 - működés közben

Az ITV-901 már egy kissé összetettebb menüvel rendelkezik, mint az Aver Media egységei. A főmenüből beállíthatjuk a TV tulajdonságait, valamint a készülék tulajdonságait, ezzel együtt például a képarányt és a felbontást egyaránt.

A felbontások között rengeteg választási lehetőségünk van, mi egyből az 1680x1050-es opciót állítottuk be, hiszen 20"-os wide monitort használtunk a teszt elkészítésekor.

A felbontás beállítása után természetesen ennél a tunernél is lehetőségünk van a menü nyelvének kiválasztására, de sajnos magyar nyelvet ezúttal sem találunk a választékban. A lokalizációt könnyedén beállíthatjuk, mivel Magyarország szerencsére szerepel a frekvencia listában, ahogy az az alábbi képen is látható.

A készülék beállításainál lehetőségünk van az OSD menü pozícionálására is, a már említett opciókon kívül.

A tuner konfigurálása ebben az esetben sem volt bonyolult, körülbelül 5-6 perc alatt tökéletesen beállíthatjuk az egységet a rendszerünknek megfelelően.

Elméletben az Aver Media szerkezetei is támogatják a PiP funkciót, ám ezt hosszas próbálkozás után sem sikerült tökéletesen beüzemelnünk. Az Items termékével semmi gond nem volt, egyszerűen sikerült elővarázsolni a PiP opciókat, az első képen a TV-adás és a Windows asztal látható, a másodikon a befogott csatornák pillanatképeit láthatjuk, de mivel csak egy egyszerű beltéri antennát használtunk, így a képminőség egyes esetekben gyenge.

Miután már sikeresen beüzemeltük a szerkezetet, következhet a földi vétel tesztje, természetesen ismét a jól bevált erősítős beltéri antenna használatával.

A földi adás képe teljesen rendben volt, a tuner szép éles képet produkált, ehhez egyáltalán nem kellettek komoly erőfeszítések.

A második teszt a kompozit bemenet segítségével készült: ismét a digitális beltéri egységre kapcsoltuk a  tunert, majd az alábbi képet készítettük. Az eredmény magáért beszél. A kábel hibájából adódóan egy-két csík jelen van a képernyőn, ám normális távolságból nézve tökéletes képet produkál a tuner.

Az Items eszközének használatakor már nem tapasztaltuk a Windows asztalon az ikonok nevének elmosódását, sőt, a word dokumentumokban és a weboldalakon is szép, éles karaktereket láttunk. A korábban említett jelenség valószínűleg csak az Aver Media tunerjeinél állt fent.

Leadtek Winfast TV Pro II - a hardver

A teszt utolsó szereplője egy márkásabb példány, nevezetesen a Leadtek Winfast TV Pro II-ese. A termék doboza a mezőny legkisebbje, reményeink szerint a csomagolás minden szükséges tartozékot tartalmazni fog. A doboz külsőre egyébként teljesen rendben van, gyorsan nézzünk is bele.

A tartozékok között szintén megtalálhatóak a szükséges kábelek, ám eben az esetben a D-sub kábel egyik vége már S-Videó csatlakozót tartalmaz, ez a csatlakozó megy bele a tuner egységbe. A 3,5-es jack audió kábel, valamint az adapter ennél a  terméknél is megtalálható, ám ezzel ki is merítettük a kábelek sorát. A készülékhez jár leírás, valamint távirányító és hozzá elemek is. Ami szokatlan lehet az az, hogy a távirányító elejében kapnak helyet az elemek, ettől a szerkezet kissé szokatlan fogással rendelkezik: a távirányító "orrnehéz". A csomagban természetesen a tunerhez tartozó talpazat is megtalálható, amely jó felépítésének köszönhetően stabilan tartja az egységet, még ha minden kábel csatlakoztatva van, akkor is.

A tuner tetején ez esetben is megtalálhatóak a funkciógombok sőt, az oldalsó részen még a menü gombja is helyet kapott, így könnyedén elővarázsolhatjuk a beállításokat a távirányító használata nélkül is. Ez főleg akkor lehet hasznos, ha lemerül az elem/akkumulátor, ki mit használ. A készülék előlapi csatlakozói között jelen vannak a kompozit audió- és videó bemenetek, valamint az S-Video csatlakozó.

A tuner hátsó részén a jobb oldalon helyezkedik el az antenna bemenet, mellette egy videó kimenet, két jack csatlakozó (hang ki- és bemenet), valamint egy S-Video bemenet és egy D-Sub kimenet található. A készülék bal szélén találjuk az adapter csatlakozóját.

A Leadtek tunerjének felépítésében semmi kifogásolhatót nem találtunk, egyedül a D-sub S-video átalakító kábel volt egy kissé furcsa, de ezen azt hiszem, hogy túl is léphetünk. Az említett kábel egyébként elég hosszú, így akár a gép mellé is tehetjük a tunert. A csomagban még helyet kaphatott volna néhány kábel:  kompozit és S-Video vezetékeket egyaránt szívesen láttunk volna, de sebaj.

Leadtek Winfast TV Pro II - működés közben

A Leadtek termékének konfigurálása is rendkívül egyszerű. A bekapcsolás után rögtön lehetőségünk van a menü nyelvének kiválasztására, sajnos ebben az esetben sem találunk magyar nyelvet az opciók között.

Az angol nyelvet nyugodtan elfogadhatjuk, ezután érdemes a területet is beállítani, hiszen ennek függvényében fogja a tuner kiválasztani a megfelelő frekvenciatáblázatot. A terület kiválasztásánál már megtaláljuk Magyarországot, a kiválasztás után már mehet is a csatornák keresése. Az egész folyamat maximum 3-5 percet vehet igénybe, rutinos felhasználók számára még annyit sem.

A csatornakeresés után vethetünk egy pillantást a felbontásra is, majd kiválaszthatjuk a megjelenítőnk natív felbontásának megfelelő opciót. Ha esetleg szélesképernyős LCD monitorral rendelkezünk, akkor sincs baj, hiszen a tuner támogatja a 16:9-es képarányt, így tökéletesen képes lekezelni a monitort.

A képarány kiválasztásánál lehetőségünk van a hagyományos 4:3-as, a 16:9-es és a nagyított képarány választására: zoomed módban a tuner széthúzza a képet, de csak annyira, hogy a rendelkezésre álló képernyőfelületet betöltse.

A kép különböző paramétereinek finomhangolására is van lehetőségünk: állíthatjuk a kontrasztot, a fényerőt,  és a szaturációt, ám véleményünk szerint az alap beállítás használata tökéletes lehet, persze ez a monitor beállításaitól is függ.

Most, hogy már be van állítva az eszközt, elsőként megvizsgáljuk, hogy földi antennával mire képes a tuner:

A kép szebbnek mondható, mint az Aver Media tunerjeinek képe, valahol az ITV 901 szintjén helyezkedik el, persze mivel szobai antennáról volt szó, így csodát ne várjunk.

A fenti kép már kompozit bemeneten keresztül, egy digitális beltéri egység segítségével készült. A képminőséggel problémánk nem volt, maximum annyit említhetünk meg, hogy néhány csíkot figyeltünk meg a képernyőn, amely valószínűleg az átjátszó kábel árnyékolásának hibájára vezethető vissza.

A Leadtek tunerje már nem képes a PiP (kép a képben) funkció kezelésére, de a Teletextet ez a készülék is támogatja. A tuner összességében rendkívül meggyőzően szerepelt: a kép- és a hangminőség jó volt. A Leadtek termékénél sem tapasztaltuk azt a zavaró hibát, amit az Aver Media tunerjei produkáltak: a betűk word dokumentumokban és weblapokon egyaránt szép élesek maradtak, nem voltak homályosak, mint az említett tunerek esetében.

Végszó - vélemény a versenyzőkről

[bold]AverMedia AverTV Box7 - Az "olcsó" alternatíva.

[/bold]

A kis készülék 18.000 forint körüli árával igazán jó választás lehet, ha hagyományos, 4:3-as képaránnyal rendelkező monitorhoz vásároljuk. A szélesképernyős monitorral is megbírkózik ugyan, de a képminőségén érezhető, hogy bizony nem arra taláták ki. A PiP funkció és a Teletext inkább csak extrának számít, az átlag felhasználó valószínűleg az csak utóbbit fogja használni, azt is csak ritkán. A TV-tuner szolgáltatásai és a képének minősége összességében jónak mondható, így ha ilyen külső tuner vásárlásán gondolkodunk, jó alternatíva lehet a készülék.

[bold]Aver Media AverTV BoxW9 - Széleskijelzős monitorok támogatása picivel drágábban

[/bold]

Az Aver Media AverTV Box W9-es modellje tulajdonképpen annyival tud többet a másik Aver Media tunernél, hogy képes RGB jelek fogadására, valamint széleskijelzős monitorok kezelésére. Ettől eltekintve a két termék lényegében azonosnak mondható, ám a W9-es modell valamivel szebb képet produkál mind földi adás, mind kompoziton keresztül érkező videó esetén. A kis szerkezet 20.000 forint körüli árral büszkélkedik, ár/teljesítmény arányát tekintve jónak mondható a készülék, szintén érdemes elgondolkodni a megvásárlásán.

[bold]Items ITV-901 - Jó képminőség, könnyű kezelhetőség, tökéletes működés.

[/bold]

Az Items neve először elég furcsán hangzott, hiszen nem nevezhető túl ismert gyártónak, ennek ellenére a termék tökéletesen vizsgázott. A készülék 9-féle felbontást támogat, ezek között néhány szélesképernyős mód is megtalálható az 1680x1050 pixeles felbontással bezárólag, így tökéletes választás lehet 4:3-as és 16:9-es monitorokhoz egyaránt. A készülék funkcióit tekintve nagyon jónak mondható, a PiP funkció 3-féle móddal áll rendelkezésünkre, ez teljesen elegendő, emellett a Teletext olvasására is lehetőségünk van. A kis készülék segítségével a TV-adás hangját akár a háttérben, számítógépezés közben is hallgathatjuk. A képminősége, a csatlakozók száma, a 20-23.000 forintos ár és a kezelhetőség alapján az Items ITV-901 tesztünk győztese lett.

[bold]Leadtek Winfast TV Pro II - Jó képminőség, jó választás.

[/bold]

A Leadtek Winfast TV Pro II a gyártótól már megszokott minőséget hordozza magában: a készülék szép képpel és egyszerű kezelhetőséggel áll a felhasználók rendelkezésére, emellett 18-19.000 forintos ára is jó pontnak számít. A készülék a teszt alatt jól vizsgázott, a 4:3-as  és 16:9-es képaránnyal rendelkező kijelzőket egyaránt támogatja, utóbbi eszközöket 1440x900 pixeles felbontással képes kiszolgálni. A Leadtek készüléke hasonló árfekvéssel rendelkezik, mint az Aver Media termékei, ám a tapasztalatok alapján inkább a Leadtek tunerjét érdemes választani, mivel jobb képminőséggel és összességében jobb minőséggel rendelkezik. Ajánlott vétel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward