Különleges alkalmazást indított a Twitter

A friss program lehetőséget nyújt majd a fejlesztés alatt álló funkciók kipróbálására.

Különleges alkalmazást indított a Twitter

A Twitter szekere továbbra sem megy jól, az utóbbi időben már nemhogy nem nőtt, kimutathatóan csökkenni kezdett a szolgáltatás felületén a felhasználói aktivitás. A cégnek szüksége lenne olyan fejlesztésekre, amikkel ezt a folyamatot meg tudja fordítani, és talán éppen ezért úgy döntött, hogy létrehoz egy appot, amiben tesztelés alatt álló megoldásokat lehet használatba venni.

A friss program egész egyszerűen „twttr” néven fut. Ez nemcsak azért csenghet ismerősen az olvasóinknak, mert nagyon közel áll a szolgáltatás rendes nevéhez, a Twitterhez, hanem azért is, mert közel 13 évvel ezelőtt még twttr-ként indult útnak a mikroblog. A prototípus alkalmazás nem elérhető mindenki számára jelenleg, csak előzetes jelentkezést követően vehető igénybe. És ez arra szolgál, hogy már a fejlesztés korai fázisában levő funkciókat is kipróbálhatja egy nagyobb közönség. A Twitter ezáltal olyan lehetőségekről kaphat a korábbinál lényegesen több visszajelzést, amik talán nem is fognak bekerülni a rendes alkalmazásba, de a beszámolók mentén elindulva az is elképzelhető, hogy komolyabb módosítások után válhatnak elérhetővé.

A twttr program első jelentős újítása, hogy a tweetek alatti csevegés máshogyan néz ki, mint ahogy azt korábban megszokhatták a felhasználók. A hozzászólások a korábbitól eltérő módon vannak elrendezve, és az eredeti bejegyzés mindig központi szerepet tölt be. Szövegbuborékokban jelennek már meg a kommentek, így jobban hasonlít ez a szekció egy csevegő alkalmazásban látotthoz, és ezek a szövegbuborékok különböző színűek annak függvényében, hogy kitől származnak. A Tweeteknél nem láthatóak folyamatosan a megosztás és egyéb gombok, hanem ezek csak akkor fognak előbukkanni, amikor egy kívánt szövegbuborék érintéssel kiválasztásra kerül. Ennek a módosításnak köszönhetően várhatóan sokkal folyamatosabbak, és így természetesebbek lesznek a kialakuló beszélgetések egy-egy bejegyzés alatt.

Galéria megnyitása

A twttr applikáció kipróbálására jelentkezőknek a TestFlight alkalmazást kell telepíteni, ahol meg kell adni az adataikat, és ezt követően várhatják, hogy megérkezzen az e-mail azokkal az instrukciókkal, amik a twttr telepítéséhez szükségesek – ez akár néhány hétig is eltarthat. A twttr használatba vétele során ugyanazt a belépési adatot kell megadnia az érintetteknek, amivel a normál Twittert is használják a mindennapok során. Szóval nem szükséges hozzá külön regisztrációt készíteni.

Első körben csak az iOS-re érhető el a twttr, de valószínűleg idővel Android operációs rendszerre szabott kiadása is érkezik majd. A vállalat úgy kalkulál, hogy nagyjából kettő ezer felhasználót invitál meg először, elsősorban angol és/vagy japán nyelvet beszélők fognak kiemelt esélyekkel indulni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap