Shop menü

KÖRVONALAZÓDIK A TWITTER ÚJ VEZETÉSE, MUSK KULCSPOZÍCIÓBAN MARADHAT

Katarban már egy olyan személlyel látták Muskot, aki könnyen lehet, hogy a Twitter új vezetője lesz.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Körvonalazódik a Twitter új vezetése, Musk kulcspozícióban maradhat

Miután nagyon sok kritika érte Elon Muskot és a vezetői lépéseit, úgy döntött, hogy a demokrácia jegyében megszavaztatja a népével, hogy szeretnék-e, ha maradna vezető. Az eredmény alapján az emberek többsége azt akarja, hogy mondjon le, és adja át a helyét másnak.

Rendkívül színpadiasan szeretne távozni Elon Musk a Twitter éléről, és ahogy arról már a szavazásról szóló hírben írtunk, mindez a műsor része volt.

Mostanra kiderült, amit igazából sejteni lehetett. Az üzletember igazából egy ideje már keresi, hogy kit bízzon meg a Twitter vezérigazgatóságával. Egy pillanatig sem lehetett komolyan venni a bizalmi szavazást, és igazából valószínűleg akkor is ugyanaz történne, ha az eredménynek az jött volna ki, hogy maradjon Musk a vezető székben. Eleve arról beszélt mindvégig, hogy csak átmenetileg szeretné irányítani a vállalatot, és amint megvan a megfelelő embere a mikroblog élére, hátra fog lépni.

Galéria megnyitása

Most ott tart a történet, hogy megy a média részéről a találgatás, hogy vajon kinek a kezébe fogja átadni a kormányt Elon Musk, kiben bízik meg annyira, hogy az új szerzeményét rábízza. Ha megvan a megfelelő utód, és az illető vállalja is a feladatot, ami nem lesz szerény jelen állás szerint, akkor megtörténhet a pozíciócsere. Látva az eddigi eseményeket, ez tényleg nem lesz több annál, minthogy Musk egyszerűen tesz egy bejelentést és kész.

Egy ekkora vállalat vezetésénél a helycsere általában több hetes vagy hónapos folyamat szokott lenni egy nagy IT cég esetében, de a Twitternél biztosan nem ez lesz a módi. Márcsak azért sem érdemes túl hosszú átállási időre számítani, mert Elon Musk marad a vezetőség tagja, és egy kiemelten fontos pozíciót tölt majd be jelen állás szerint.

Úgy nyilatkozott az üzletember, hogy a szoftveres fejlesztésekért és a szerverekért felelős csapatot fogja a továbbiakban irányítani. Az új vezérigazgató számára közvetlenül jelent majd Musk ebben a felállásban, de a valóság vélhetően inkább az lesz, hogy a cég új vezére megosztva fogja vezetni a Twitter a tulajdonossal.

Mivel egy közösségi oldalról van szó, ami jobbára szoftveres fejlesztésekből és az azokhoz kapcsolódó szerverekből áll a színfalak mögött, így Elon Musk továbbra is egy kulcsfontosságú figurája marad a platform vezetőségének. A legfontosabb változások rajta futnak majd keresztül, mint ahogy a fejlesztések irányát is ő diktálhatja majd az új vezérigazgató keze alatt. Hogy pontosan milyen módon fog megváltozni a mostani helyzet a vezetés átalakulását követően, az minden bizonnyal elég hamar el fog dőlni.

Azt még nem tudjuk, hogy ki lehet a Twitter vezére, de több név is felmerült mostanra lehetséges opcióként. Felmerült például Jason Calacanis és David Sacks neve, akik tanácsadóként tevékenykedtek Musk mellett, mikor átvette a Twittert, és elkezdődött az igazán kaotikus időszak. Jason Calacanis nagy tapasztalattal rendelkezik, volt már CEO több IT cégnél és befektetőként is aktív. Sőt mi több, anyagi támogatással is szolgált a Twitter felvásárláshoz. David Sacks pedig sokszor dolgozott már Muskkal, a PayPal idejére nyúlik vissza a barátságuk, ahol annak idején COO szerepet töltött be.

Sokak szerint Jared Kushner befektető is eséllyel pályázhat a Twitter vezetői székére. Kushner korábban aktív szerepet vállalt a politikában, és ezzel a mai napig nem hagyott fel teljesen. Az elmúlt években több befektetői kapcsolatot épített ki a szaúdi kormánnyal is egyebek mellett. Azért gondolják, hogy akár ő is lehet a Twitter vezérigazgatója, mert többször is együtt látták már Elon Muskkal, és legutóbb a világkupa döntőjét is közösen élvezték Katarban.

Hogy ki lesz a befutó végül, az már akár a héten is kiderülhet, azt figyelembe véve, hogy menyire gyorsan pörögnek az események a mikroblog körül még két hónappal a tulajdonosváltást követően is.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére