Körökre osztott harcrendszerrel jön a Baldur's Gate 3, itt az első videó!

Végre élesben is láthatjuk, milyen elképzelései vannak az új fejlesztőnek.

Körökre osztott harcrendszerrel jön a Baldur's Gate 3, itt az első videó!

Ahogy arról már írtunk korábban, egy jó ideig sokan vadásztak a Baldur's Gate folytatásának elkészítésének lehetőségére, míg végül a jogtulajdonos a Divinity: Original Sinről ismert Larian stúdiót választotta. A Larian pedig nem olyan rég ezt nyilatkozta:

"De mégis, ez a mi játékunk lesz. Nem az eredeti alkotók dolgoznak rajta, szóval olyan lesz, ahogy szerintünk manapság kell készíteni egy jó szerepjátékot. Számítsatok arra, hogy fogunk meglepetéseket okozni."

Úgyhogy a rajongókban jobban merülhetett fel a kérdés, hogy mégis milyen irányba szeretné elvinni az új fejlesztő a neves szerepjáték-sorozatot. Nos, most megérkezett az első játékmenet-előzetes, amiből több dolog is kiderül, de talán a legfontosabb, hogy:

A Larian nem viszi tovább a korábbi részek valós idejű harcrendszerét (amit ugye bármikor lehetett pause-olni), hanem körökre osztott harcrendszerre állnak át.

A Larian szerint ez a szisztéma eleve jobban illeszkedik a Dungeons & Dragons alapelveihez, ugyanakkor nem arról van szó, hogy egy az egyben átültették az asztali szerepjáték rendszerét, valamint attól sem kell tartani, hogy pusztán a Divinity-játékok rendszerét portolták volna át. Persze, aki játszott a Larian korábbi szerepjátékaival, annak biztosan ismerős lesz a rendszer, de nagyon sok fejlesztést és változtatást hajtottak végre, hogy az egész gördülékenyebb legyen, és több választási lehetőséggel rendelkezzenek a játékosok.

Amikor egyszerűen csak mászkálunk és felderítünk a világban, az természetesen valós időben zajlik majd, azonban ahogy elindul a harc, beüt a körökre osztott mód, azonban a karakterek nem egyesével, hanem szimultán cselekedhetnek, és többféle akcióra is lesz lehetőségünk. Ha például egy ranged karakterünkhöz túl közel merészkedik egy közelharci ellenfél, elkölthetjük arra az akciónkat, hogy belelökjük egy tűzbe, és az így keletkezett távolságot kihasználva elkezdjük nyilazni. A lényeg, hogy nagy hangsúly lesz a taktikának és a különböző kombók kivitelezési lehetőségén.

Érdemes azt is megjegyezni, hogy a felderítésre is beállíthatjuk a körökre osztott módot, ami nyilván nem a leggyorsabb és legkényelmesebb módja annak, hogy a világban közlekedjünk, de nem is erre van. Ezt a módot azért találták ki, hogy a kizsebelés, a csapdák elkerülése, vagy egy meglepetés támadásra való felkészülés jobban működjön.

Kiderült továbbá, hogy a beszélgetések során a kamera ráközelít a karakterekre, és természetesen számos lehetőség közül választhatunk a dialógusok során, amik szinkronizálva is vannak (kérdés, hogy vajon minden egyes sor beszédre rögzítettek hangot?). Mindenesetre a grafika még beközelítve is meglepően jónak tűnik, a karakterek szájmozgása nagyon jól szinkronizál a kimondott szöveggel. Távolról pedig kifejezetten impozáns a látvány, és nagyon részletesnek, változatosnak tűnik az egész.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Baldur's Gate 3 még idén játszható lesz korai hozzáférésben.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap