Kiváló kamerával jelentette be a Mavic Air 2-t a DJI

Az új drón hosszabb ideig lehet majd a levegőben és szebb felvételeket lesz képes rögzíteni.

Kiváló kamerával jelentette be a Mavic Air 2-t a DJI

A Mavic Air az egyik legnépszerűbb terméke volt a DJI-nak az utóbbi időben, éppen ezért különösen érdemes odafigyelni a készülék utódjára, ami magasra teszi a lécet. A Mavic Air 2 nem zavarja meg a termékpalettán a Mavic 2 Pro és Zoom modelleket, de a maga nemében tisztességes előrelépést mutat, és összességében a konzumer palettának az egyik legizgalmasabb tagjaként tekinthetünk rá.

A Mavic Air 2 esetében már a készülék megjelenése azonnal tükrözi, hogy szintet lépett a masina, ugyanis az aranyos külső dizájnt a jóval határozottabb Mavic 2-nél megismert kialakítás váltotta fel. A 2018-as drón a mai napig jól használható volt, de a DJI ügyesen fejlesztett rajta, így a 2020-as gép már abszolút a modern trendek felé mozdult el. A készülék már egy 48 megapixeles kamerával lett felvértezve, aminek az optikája F/2.8-as rekeszértékkel szolgál és 84 fokos látószögű. A Sonytól származó 1/2 colos CMOS szenzor került itt bevetésre, ami támogatja a képpontok összevonását, így megnövelt érzékenység mellett képes 12 MPixeles fotókat lőni a gép.

Galéria megnyitása

Az újdonság gond nélkül képes 4K Ultra HD minőségben videózni 60 FPS-sel, szóval a gyors mozgások visszaadása is abszolút kellemes lesz, illetve tempós repülés esetén is szép, részletes felvételek születhetnek majd. Lehet 4K beállításban még HDR-t is használni 30 FPS mellett, és számtalan izgalmas opció akad még.

Például 1080p felbontásban a drónnal lehet 240 FPS-es lassítás közben videózni. A beépített gimbal folyamatosan gondoskodik arról, hogy a kamera mindig remegésmentes képet tudjon rögzíteni, a csillapítás 3 tengelyen történik.

Galéria megnyitása

A továbbfejlesztett Hyperlapse módban tud már 8K minőséggel is szolgálni a Mavic Air 2, és ilyenkor különböző módokon képes úsztatni is a képet, hogy a látvány még lenyűgözőbb legyen. Természetesen támogatja a HEVC/H.265 kódolást a készülék, így kellően helytakarékos lesz. Egyébként akár 120 Mbps-os is lehet a videóinak a bitrátája. Ha fotózásról van szó, biztosított a sorozatkép készítése, van a panoráma – még akár HDR-ben –, és egyebek mellett SmartPhoto opció is akad, ami magától optimális fotós beállításokat tud alkalmazni.

A Mavic széria legfrissebb tagja szélcsendes időben akár már 34 percig is fent lehet a levegőben. Emlékeztetőül: az előző Mavic Air egy töltéssel még alig több mint 20 percig volt használható, szóval igencsak jelentős előrelépés történ ezen a téren. A vállalat más akkumulátorokat használ (3500 mAh), és az új dizájn is hozzátesz ahhoz, hogy jobb legyen az üzemidő. Akár 18,5 kilométeres repülési táv is elérhető a drónnal, szóval meglehetősen messzire lehet vele „elnézni”, és 5 km magasra tud emelkedni, ha arra van szükség. Az OcuSync 2.0 technológiának hála 10 kilométeren belül még 1080p-s (30 FPS) videostream is elérhető – 40 Mbps, 2,4 és 5,8 GHz.

Galéria megnyitása

A videósoknak sokat segítő funkciók sora lesz biztosított a DJI fejlesztései révén a Mavic Air 2 fedélzetén. Van D-Cinelike lapos színprofil az utómunkához, hiszen a profi filmkészítők például előszeretettel dolgozzák ki maguknak a megfelelő színvilágot. A készülék támogatja a FocusTrack szolgáltatást, így képes lesz folyamatosan egy adott tárgyon, témán tartani az élességet, legyen szó bármilyen jelenetről.

Ez a szolgáltatás magában foglalja a DJI Active Track 3.0, Spotlight 2.0 és POI 3.0 követési algoritmusait. A QuickShots pedig előre meghatározott videós „effekteket” vonultat fel, melyeknek hála egy amatőr is igazán ütős videókat tud majd alkotni.

Galéria megnyitása

Sportmódban 68 km/s-s sebességgel is tud repülni a drón. Biztosított az APAS 3.0 (Advanced Pilot Assistance Systems) rendszer is, aminek köszönhetően a termék megpróbálja majd a repülés során elé keveredő akadályokat hatékonyan elkerülni.

Így az eszközt nem érik majd véletlen balesetek a pilóta gondatlanságából eredően – előre, hátra és lefelé is figyelnek szenzorok több mint 20 méteres távba. Ha pedig megszakad a távirányító és a drón közötti kapcsolat, akkor magától visszatér a kiindulópontba és a képességeihez mérten precíz landolást hajt végre.

Galéria megnyitása

A mindössze 570 grammos drón felvételeit a DJI Fly applikációban nagyon rövid idő alatt össze lehet vágni, és ez a megosztásra is lehetőséget biztosít. Arról már volt szó, hogy a drón sokáig bírja majd, és azt is hozzátehetjük, hogy a távirányító sem fog egyhamar lemerülni, ez egy átlagos androidos okostelefonnal 240 percig fogja húzni.

A DJI a Mavic Air 2-höz még ND szűrőket is biztosít meglehetősen sok fokozatban. Összehajtva a drón csak 180 x 97 x 84 mm-es, így könnyen hordozható, és kinyitva sem több mint 183 x 253 x 77 milliméter. A levegőbe emelkedett eszközt a lefelé irányuló LED-es jelzővény révén lehet követni, ami a vállalat gépein már megszokott.

A DJI Mavic Air 2 300 ezer forintos összegért cserébe vásárolható meg Magyarországon, a Fly More Combónak pedig további 80 ezer forintos felára van, így már 380 ezer forintot kóstál a termék. Az utóbbi esetben már nem egy, hanem három akkumulátor van a géphez, szóval több mint 1,5 órát lehet a levegőben, és propellerekből is több jár hozzá, plusz egy központi töltő és egy hordozótáska is üti a vásárlók markát. Az újdonság már megrendelhető.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap