Kiszivárgott a következő generációs RYZEN processzorok összes fontos adata?

És a dokumentum még az OEM árakat is tartalmazza, de van benne néhány hihetetlen információ, szóval érdemes távolságtartóan kezelni.

Kiszivárgott a következő generációs RYZEN processzorok összes fontos adata?

Nemrégiben egy fura dokumentum kezdett keringeni az interneten, amely hitelesnek tűnő információkat tartalmaz az AMD következő generációs asztali RYZEN processzoraival, illetve RYZEN APU egységeivel kapcsolatban. A benne található táblázat mindent tartalmaz, amit tudni érdemes, még azt is, hogy előreláthatólag mekkora tuning mozgástérre nyílik lehetőség normál hűtés alkalmazása mellett.

A táblázat szerint újra piacra kerülhetnek a hetedik generációs „A” sorozatú Excavator modellek, amelyek ezúttal a Duron X4 sorozatban kapnak helyet. Az alaposan megvágott RYZEN APU lapkák a Duron 300GE sorozatban kaphatnak majd helyet, ahol két processzormagot, négy szálat, illetve maximum 3-6 CU tömböt vethetnek be. Ezek az egységek a Raven Ridge lapkára épülő Athlon 200GE sorozat közvetlen leszármazottai lesznek, amelyek 14 nm helyett már 12 nm-es csíkszélességgel készülnek.

Az új RYZEN APU család ezúttal sokkal több tagot számlál majd, mint a Rave Ridge APU sorozat esetében, a csúcsot például egy RYZEN 5 3600GX típusjelzésű modell képviseli, ami 8 maggal, 16 szállal és egy 20 CU tömböt tartalmazó iGPU-val rendelkezhet (az 1280 shadert jelentene).

A normál processzorok között szintén szép számmal találunk majd újdonságokat. A RYZEN 3 3000-es sorozatban négymagos modellek jelennek meg, amelyek négy vagy nyolc szálon dolgozhatnak. A RYZEN 5 család ehhez képest már nyolcmagos tagokat tartalmaz, hatmagos processzorok a jelek szerint egyáltalán nem készülnek, ami egy kisebb fajta szakadékot eredményez a jelenlegi kínálathoz képest. A csúcsmodell már nem a RYZEN 7 családban lesz, ott a 3700X a legerősebb a dokumentum szerint, amely 12 maggal és 24 szállal bír, de lesz felette egy RYZEN 9 3800X Black Edition, ami 16 magot és 32 szálat foghat munkára, maximális boost órajele pedig az 5 GHz-et karcolja, egyelőre csak alulról.

Galéria megnyitása
Hamisnak tűnik a sok furcsaság miatt, ugyanakkor viszont jó is lenne, ha igaz lenne

Eddig igazából még hihető is lenne az egész, de ezzel megérkezünk a Threadripperek birodalmába, ahol szintén a processzormagok duplázására számíthatunk, így például a Threadripper 3990WX már 64 maggal és 128 szállal büszkélkedhet. Ebből a processzorból egy speciális, folyadékhűtő szettel ellátott változat is forgalomba kerül. Az mindenesetre fura, hogy míg az asztali modelleknél 4,9 GHz a boost órajel felső határa, a sokmagos Threadrippereknél két modell is 5 GHz-es alap órajellel rendelkezik (miközben a becslések szerint a legtöbb Ryzen tuninggal sem lesz ezt képes elérni).

A táblázat az egyes processzorok árait is tartalmazza, igaz, itt OEM-eknek szóló árakról van szó, így a kiskereskedelmi árak ettől egészen biztosan eltérnek majd, természetesen felfelé.

Noha a dokumentum hivatalosnak tűnik, nem szabad elfelejteni azt sem, hogy egy ilyet egy felkészültebb rajongó is össze tud állítani, amiben így a saját vágyálmai vagy tipjjei szerepelhetnek – egyelőre nincs kizárva, hogy itt is erről van szó. A kiszivárgott dokumentummal kapcsolatban hivatalos reakció egyelőre nem érkezett. Ha a helyzet változik, frissítjük a hírt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap