Kijelzőbe tekert hangszóró a Royole újabb nagy dobása

A futurisztikus Mirage hangszóró mellett a vállalat bemutatta a RoWrite termék új kiadását, és fát is állított. AMOLED kijelzőkkel.

Kijelzőbe tekert hangszóró a Royole újabb nagy dobása

A Royole nevét akkor ismerhette meg a széles közönség, amikor a vállalat – mindenkit hónapokkal megelőzve – kereskedelmi forgalomba bocsájtotta a világ első hajtogatható okostelefonját. A FlexPai tavaly ott volt a CES-en is, de igazából nem lett egy tömegtermék, minimális mennyiben fogyott, és minőségi gondok is akadtak vele, mint a Galaxy Folddal és a Mate X-szel is.

A vállalat a jelek szerint egyelőre nem is kívánja folytatni ezt a fejlesztését, hanem egyszerűbb termékekre helyezi a hangsúlyt napjainkban. A 2020-as Consumer Electronics Show keretében egy vezeték nélküli hangszóró és egy digitális jegyzettömb került a terítékre. A RoWrite 2 alapja már ismerős lehet néhányaknak, a Mirage hangszóró viszont teljesen új, és egészen futurisztikus megoldás.

Galéria megnyitása

A Mirage egy közös munka eredményeként jött létre, a Cleer Audio volt a Royole partnere a fejlesztésben. És ebben a felállásban a megjelenítőt szállította a Royole a termékhez. A felokosított hangszóró hengeres formát kapott, és a felületén hosszan fut végig, ívelten a nagyméretű kijelző. Egy 7,8 hüvelykes panellel szembesülhetnek a felhasználók. Erről azt lehet tudni, hogy AMOLED technológiás alappal rendelkezik, és 1440 x 1920 képpontos a felbontása. Érintésérzékeny a felület, így nagyon intuitív kezelést tesz lehetővé.

A 4:3-as képarányú eszköz hasonlóan működik majd, mint a Smart Display platformos termékek. Rendelkezik egyebek mellett egy 5 megapixeles kamerával is a Mirage, amit kihasználva a felhasználóknak lehetősége nyílik majd arra, hogy videohívásokat folytassanak. A masina támogatja az Amazon Alexa digitális asszisztenst, így a hangutasításokkal való vezérlésben nem lesz hiba. Az Alexa pedig optimális esetben még több infót tud majd biztosítani a felhasználók számára. Több nagy hatótávolságú mikrofon is van a Mirage-ban, így a szerkezet minden irányból hallja majd az embereket.

Galéria megnyitása

Az alakjából következik, hogy minden irányba próbálja majd a hangját eljuttatni a termék. A hangszórók az alsó részére kerültek, összesen három aktív hangszóró számlálható össze a burkolat alatt, ezek 48 milliméteresek. És van egy passzív egység is a masinában a mélyek biztosítása érdekében. A zenez teljesítménye a specifikáció szerint 30 wattos a Mirage-nak, ez pedig már egyáltalán nem elhanyagolható.

A különleges masináról az is kiderült, hogy egy Qualcomm Snapdragon rendszerchipet vonultat fel. A rendszermemóriája 2 GB-os méretet öltött, és a háttértára pedig 16 gigás kapacitással szolgál, tehát nem egy gyenge hardvert kapott. A multimédiás lehetőségeket tekintve korrekt élményt produkálhat a Mirage.

Ez a különleges készülék nagyon drága lesz, szóval aligha fognak érte tömött sorokban állni a vásárlók. A 2020 második negyedévében kereskedelmi forgalomba kerülő lakáskiegészítő 900 dollárba kerül majd.

A Royole már korábban bemutatta a RoWrite digitlizáló eszközt, az idei CES-re pedig a vállalat elhozta a termék második generációját, ami egyszerűen a RoWrite 2 névre hallgat. Itt arról van szó, hogy egy digitális noteszt kapnak a felhasználók, amin kényelmesen lehet írni egy érintőtollal, a szöveg pedig egy az egyben átvihető okostelefonra vagy más eszközre.

Galéria megnyitása

A funkcionalitást tekintve a RoWrite 2 nem hoz nagy változást, inkább azt emelte ki a Royole, hogy az újdonságnak már sokkal kifinomultabb a kivitelezése. És nem elhanyagolható tény, hogy jelentős fogyáson ment át, aminek eredményeként 40 százalékkal lett könnyebb. A tervezők itt már egy pontosabb értékelő rendszert használnak, ezáltal természetesebben lehet majd írni a készüléken, és hosszabb ideig fogja bírni egy töltéssel.

A RoWrite 2 új szenzorokkal is gazdagodott, már a tokban is van érzékelő, ami hasznos adatokkal tud szolgálni a megfelelő működéshez. És a tokban lehet majd tölteni a tollat, ez a kiegészítő pedig közvetlen kapcsolat nélkül veszi fel az energiát, szóval nem kell sehova bedugni, csak a helyére tenni a használatot követően.

A Royole ennek a szerkezetnek már szolidabb árat szabott, 130 dollárba kerül a RoWrite 2. De csak márciusban fog megjelenni, szóval még várat magára.

Végül még egy érdekesség a CES és a Royole kapcsán: a vállalat egy kijelzőkből álló fát is kiállított RoTree néven. Ez a látványos megoldás úgy lett kialakítva, hogy a leveleit készítette a Royole megjelenítőkből, méghozzá úgy, hogy erre a célra flexibilis AMOLED egységeket használt fel. A cégnek ezzel konkrét terve nem volt, de figyelemfelkeltésre első osztályú a dolog, és valószínűleg sok látogatónak a tekintetét vonzza a vállalatra.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramon, a YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap