Kifejezetten gamereknek készült a két legújabb Philips monitor

Az 55 hüvelykes példány a játékkonzolok tulajdonosait, míg 27 hüvelykes társa az eSport szerelmeseit veszi célba.

Kifejezetten gamereknek készült a két legújabb Philips monitor

A Philips két új monitort készített a játékosok számára, amelyek közül az 558M1RY kifejezetten a konzolokat veszi célba, méghozzá az eddigi legnagyobb képátlóval; a másik pedig már az eSportolók számára készült és a 278M1R típusjelzést viseli

Philips Momentum 558M1RY – A piac eddigi legnagyobb játékkonzolokhoz optimalizált megjelenítője

A VA panelt használó 558M1RY egy óriási, 55 hüvelykes képátlóval rendelkező monitor, amelynek hátoldalára AmbiGlow fényforrás került, így a kijelzőn megjelenő domináns színárnyalatok a monitor mögötti felületeken is viszontláthatóak, ez pedig segít a felhasználói élmény további fokozásában. Az óriási monitor egy jó minőségű, a Bowers & Wilkins közreműködésével készített hangprojektort is kapott, amelynek összteljesítménye 40 W (2 x 10 W + 1 x 20 W RMS). A 2.1 csatornás szett, ami mélynyomóval is rendelkezik, DTS Sound támogatással érkezik, remek hangzást kínál, frekvencia terén pedig az 50 Hz és a 20 kHz közötti tartományt képes megszólaltatni.

Az óriási kijelző természetesen 3840 x 2160 pixeles natív felbontás mellett dolgozik, maximális képfrissítési rátája 120 Hz, de ezt csak a DisplayPort videó bemeneten lehet elérni, a HDMI porton keresztül csak 60 Hz-en üzemelhet a kijelző. Vesa Adaptive-Sync támogatás természetesen jár, ami gördülékenyebbé teszi a képi megjelenítést, hiszen a képfrissítési ráta a GPU tempójához igazodik, így nincsenek képtörések és egyéb grafikai problémák sem.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Mivel VA panelről van szó, a tipikus kontrasztarány kellően magas, 4000:1 értéket képvisel, valamint a W-LED alapú háttérvilágítás sem kispályás, hiszen normál üzemmódban 750 cd/m2-es, HDR üzemmódban pedig 1200 cd/m2-es maximális fényerősséget biztosít. A kijelző kiérdemelte a VESA DisplayHDR szabványának 1000-es tanúsítványát, így színhűség terén is igen jónak mondható: az sRGB színteret 125%-ban, a DCI-P3 színteret 95%-ban, míg az NTSC színteret 104%-ban képes lefedni. Az alacsony bemeneti késleltetéssel dolgozó újdonság 4 ezredmásodperces GtG válaszidővel rendelkezik, panelje 1,07 milliárd színárnyalatot tud megjeleníteni.

A 558M1RY videó bemenetei közé három darab HDMI 2.0-s és egy DisplayPort 1.4-es csatlakozó került, de ezeken kívül kapunk még négyportos USB 3.2-es hubot, illetve fejhallgató csatlakozót is. A gyári állvány csak a kijelző döntését teszi lehetővé (-5/+10 fok), de a hátoldalon kialakítottak VESA 200 támogatást is, ami a fali konzolokkal és a flexibilis karokkal való kompatibilitásról gondoskodik. A 25,6 kilogrammos monitor tipikus fogyasztása 123 W körül helyezkedik el. Megjelenésére a tervek szerint június végén kerül sor, ára 1299 euró lesz

Az eSportolók sem maradnak új monitor nélkül, érkezik a Momentum 278M1R

A Philips Momentum sorozata egy másik, kisebb képátlójú monitorral is gyarapodott, amelyet a gyártó kifejezetten eSportra tervezett. A Momentum 278M1R esetében már négyoldalas AmbiGlow támogatást kapunk, a panel képátlója azonban csak 27 hüvelyk. Az alapokat ezúttal IPS technológia adja, ami természetesen szintén széles betekintési szögekkel dolgozik.

A 3840 x 2160 pixeles natív felbontással dolgozó panel maximális képfrissítési rátája csak 60 Hz, ami az eSport világában talán egy picit kevésnek tűnik. A maximális fényerősség 350 cd/m2, míg a tipikus kontrasztarány 1000:1, ahogy azt az IPS alapú termékek többségénél megszokhattuk.  A 8-bit+FRC technológiát használó panel 4 ezredmásodperces GtG válaszidővel rendelkezik, színhűsége pedig átlagos, ugyanis az sRGB színteret 105%-ban, az NTSC színteret 91%-ban, míg az AdobeRGB színteret 89%-ban tudja lefedni – az eSportolók számára ez persze majdnem mindegy.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A 27 hüvelykes panelt két darab HDMI 2.0b, illetve egy DisplayPort videó bemeneten keresztül láthatjuk el tartalommal, de természetesen innen sem hiányzik a négyportos USB 3.2-es hub, valamint a fejhallgató csatlakozó sem. Extraként még két darab 5 W-os beépített hangszórót is kapunk, méghozzá DTS támogatással karöltve.

A gyári állvány ebben az esetben a kijelző elforgatására (+/- 33 fok), döntésére (-5/+20 fok), illetve magasságának állítására (0-130 mm) ad lehetőséget, plusz VESA 100-as támogatás is jár a termékhez. A „B” energiaosztályú monitor 35,1 W-os tipikus fogyasztás mellett dolgozik, a tápellátást külső tápadapteren keresztül oldja meg.

Ez a modell várhatóan július végén kerül az üzletek polcaira, ára 449 euró lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap