Kiemelkedő teljesítményű parti hangszórókkal állt elő a Sony

A High Power Audio szérián belül jelent meg a MHC-V83D és a MHC-V73D páros, ezek rögtön bulit tudnak varázsolni bárhol, és szinte végtelen lehetőségeket nyújtanak.

Kiemelkedő teljesítményű parti hangszórókkal állt elő a Sony

A Sony mindig is széles választékkal rendelkezett a különböző hangtechnikai megoldások terén, és igyekezik lekövetni az aktuális trendeket. Több parti hangfalat is készített már az évek során, és most megint ilyen megoldásokkal nézhetünk szembe. Az MHC-V83D és az MHC-V73D kiváló hangot nyújt majd és más funkciókkal is szolgálnak az egyszerű zenelejátszáson túl.

Omnidirekcionális, tehát minden irányba szóló megoldásokról beszélhetünk, szóval már önmagukban is jól használhatóak lehetnek majd a készülékek. Ezek nemcsak a hangjukkal, hanem a beépített fényeikkel is igyekeznek majd a hangulatot emelni a családi, baráti összejövetelek alkalmával. Egy lakásban valóságos diszkót lehet ezekkel összehozni üvöltő zene mellett, de még a szabad ég alatt is gond nélkül képesek lesznek helytállni. A wattokról a Sony nem is beszélt, de biztosak vagyunk benne, hogy kellő hangerővel szolgálnak majd a szerkezetek.

Galéria megnyitása
MHC-V73D

Az MHC-V83D és az MHC-V73D nemcsak a nevében, hanem a felépítésében is nagyon közel áll egymáshoz. Ezek között a funkcionalitásban semmilyen eltérést nem lehet majd tapasztalni a leírásuk alapján, a differencia a hangzásban lesz, de ott sem túl nagy a különbség.

A szerkezetek rendelkeznek egy 30 centiméteres mélysugárzóval, négy darab 4 cm-es magassugárzóval, és a középtartományt az MHC-V73D esetében kettő darab 8 centis hangszóró szolgálja ki, míg az MHC-V83D már 2-2 8 és 10 cm-es hangkeltővel lett felszerelve, szóval a 10 cm-es hangszórópárossal több ez a hangszóró a társánál.

Galéria megnyitása
MHC-V83D

A Sony mérnökei úgy tervezték meg a berendezéseket, hogy azok mindig tisztán tudjanak nagy hangerővel is szolgálni, éppen ezért a hangszórók kialakítása nem hétköznapi. És a vállalattól megszokott módon a mélyre különösen nagy hangsúly helyeződött, a jobb basszusra lesz külön kiemelés, és ezt szolgálja a Jet Bass Booster fejlesztés is.

A szórakoztatásról az újdonságok a fények garmadájával is próbálnak majd gondoskodni. Az MHC-V83D és az MHC-V73D körbe kialakított Party Light funkciója elképesztő mennyiségű módon lesz képes bevilágítani a környezetét. Ennek köszönhetően a baráti összejöveteleknél pillanatok alatt előidézhető egy komplett diszkó hangulata. A Sony rendszerei néha már a jó ízlés határait is átlépik ebből a szempontból, de igazából ezzel azért nincs baj, mert akinek nem tetszik, az pillanatok alatt le is kapcsolhatja a LED-es fénytechnikát, és vannak ennek egészen nyugtató beállítási módjai is.

Galéria megnyitása

Nagy tapasztalattal rendelkezik már a Sony ebben a szegmensben, és jól tudja, hogy az interaktivitás nagyon fontos. Éppen ezért egyebek mellett a karaoke funkciónak a biztosítása kiemelten fontos volt. Ehhez kapcsolódóan a tervezők rögtön kettő mikrofonbementet is előkészítettek, szóval párosban is gond nélkül lehet majd énekelni, így még gyorsabban beindulhat a buli. És attól sem kell tartani, hogy majd gerjedni fog a rendszer, ezt ugyanis a Sony egy funkcióval kiküszöbölte. A készülékek beépített mikrofontárolóval rendelkeznek, szóval ezeknek a hordozása sem jelent problémát.

Akik igazán jó zenei vénával rendelkeznek, jó hasznát fogják venni az integrált gitárbemenetnek is. Ehhez kapcsolódóan is van több beállítási mód, így akár direkt basszusgitárokhoz hangoltan is tudnak üzemelni a készülékek. A parti hangszórók képességeinek jelentős részét távolról, okostelefonon keresztül is lehet majd kezelni a Fiestable alkalmazáson keresztül. Ennek köszönhetően az emberek folyamatosan tudják felügyelni a hangszórók működését, és könnyen beállíthatják az optimális hangot, fényjátékot vagy más egyebet.

Galéria megnyitása

Még az is kivitelezhető a Fiestable appon keresztül, hogy a lejátszási listát többen szerkesszék egyidejűleg, így mindenki hallhatja a buliban a saját kedvenceit, nem kell attól tartani, hogy egysíkúvá válik a hangulat. És ugyanebben a programban egyébként még karaoke versenyt is lehet rendezni, ahol a név és a dal alapján állhat össze akár egy komplett toplista.

A "dobos" szellemiségek számára pedig a Taiko játékmóddal kedveskedik a V83D és a V73D hangszóró. És azt is meg kell említeni, hogy a levegőben tett kézmozdulatokkal is vezérelhetőek egyébként a hangszórók, így nem kell például piszkos kézzel összetapogatni a felületüket egy szám átugrásához, de egyébként vízálló a felületük, szóval erre is gondoltak a tervezők.

Galéria megnyitása

Mindenre is gondolt a Sony, ezért még CD és DVD olvasására is képessé tette a hangszórókat, de valószínűleg ezekre a lehetőségekre már nem sokan tartanak majd igényt. A felhasználók java vélhetően a Bluetooth kapcsolatot fogja preferálni, amit itt az NFC-s mobilokkal már egyetlen érintéssel össze lehet állítani.

Került HDMI is a termékekre, támogatják a HDMI ARC-ot, így tévé mellé is be lehet ezeket állítani hangszórónak, szóval a lehetőségek tényleg szinte határtalanok. Természetesen van USB csatlakozó is, és a jó öreg FM rádióról sem kell lemondani, ha valaki éppen azt szeretné hallgatni, de még a DAB+ funkció is biztosított.

Galéria megnyitása

Mivel 23,4 és 21,2 kilós készülékekről beszélhetünk, ezeknek bizony az emelgetése már nem egyszerű feladat. Éppen ezért a Sony beépített fogantyúval és kerekekkel látta el a konstrukciókat, hogy bármikor kevés fáradalommal odébb lehessen őket tenni. És azt is el kell még mondani, hogy a tervezés során a strapabíró felépítés is lényeges szempont volt, ezért kifejezetten tartós műanyagból készült a borításuk jelentős része, és az érzékenyebb pontokon megerősített védelem is van.

A Sony MHC-V83D és az MHC-V73D nem olcsón nyújt ilyen sokszínű lehetőségeket. A komplex hangszórók 272 és 230 ezer forintos összegbe fognak kerülni. A forgalmazásuk az ősz folyamán indul Magyarországon.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap