Kiderült, ki mikor kapja meg a Windows 10-et frissítésként

A Microsoft a jelek szerint biztosra akar menni: elsőként a tesztelők kapják meg az új szoftvert, aztán ha minden rendben, az átlagfelhasználók is frissíthetnek rá.

Kiderült, ki mikor kapja meg a Windows 10-et frissítésként

Óriási tempóban zajlik a fejlesztés

A Microsoft szoftverfejlesztői gőzerővel frissítik a Windows 10 bemutató kiadását: azután, hogy a napokban megérkezett a 10.158-as build, nem sokkal később kiadták a 10.159-eset, tegnap pedig már a 10.162-es is megjelent – igaz, a 10.158 után érkező kiadások többnyire csak a stabilitást javítják.

Apró malőr, hogy sokan jelzik hibaként, hogy a 10.130-as ISO verzió telepítése után nem érkezik meg az adott konfigurációra a 10.158-as frissítés – ezt a hibát mi magunk is tapasztaltuk, sőt, jeleztük is. A Microsoft gyors reagálására jellemző, hogy ma már a legújabb, a 10.162-es buildből is van ISO változat, így sokak problémáját oldották meg egy csapásra.

A várható megjelenési-forgatókönyv átlagfelhasználói szinten

A jelek szerint a Microsoft a kisebb-nagyobb problémák miatt érdekes, rendkívül okos stratégiát alkalmaz majd a Windows 10 ingyenes frissítésként való terjesztésében, ugyanis a július 29-i rajt alkalmával az átlagfelhasználók közül csak a Windows Insider Programban résztvevők kapják meg az új, végleges Windows 10 buildet. A többiek, akik legális Windows 7 vagy Windows 8.1-es operációs rendszerről szeretnének Windows 10-re váltani, majd csak akkor juthatnak hozzá a Windows 10-hez ingyenes frissítés formájában, ha a tesztelők segítségével kijavították az összes "gyerekbetegséget".

Galéria megnyitása
Az értesítő

Az első hullámban közülük is azok kapják meg a végleges Windows 10 buildet, akik korábban már lefoglalták maguknak a helyet, amikor a Windows Update-en keresztül erre lehetőséget kaptak. A többieket majd értesíti a rendszer, ha elérhető a Windows 10 frissítés.

A Windows 10 frissítés alkalmazása előtt egyébként az adott konfiguráció egy ellenőrzésen esik át, amelynek keretén belül megállapításra kerül, jelen van-e inkompatibilis hardver vagy szoftver – ha jelen van, akkor opcionális lehetőségek közül lehet majd választani (pl. másik szoftver/driver), de a figyelmeztetés ellenére akár a frissítés is elvégezhető lesz.

Ekkor az is kiderül majd, hogy egyes hardverkomponensekhez rendelkezésre áll-e friss, Windows 10-re szabott driver – ha nem, akkor lehetőség szerint hardver cseréjét vagy a frissítés elvetését kell választani, esetleg meg lehet próbálkozni a frissítés elvégzésével, majd a Windows 8.1-es driverek használatával, amelyek az esetek többségében járható útnak bizonyulhatnak.

Az üzleti felhasználók, a kereskedők és az OEM-ek előnyt élveznek

A legelsők, akik a Windows 10-hez hozzájuthatnak, természetesen az OEM-ek lesznek: ők már a napokban megkapják az új operációs rendszert, így időben feltelepíthetik azt eladásra szánt számítógépeikre. Utánuk a viszonteladók kapják meg a Windows 10-et, akik segítséget nyújthatnak vásárlóiknak a frissítés elvégzésében.

Az üzleti felhasználók első körben csak a Windows 10 Home és a Windows 10 Pro kiadást érhetik el – július 29-től –, akik az Enterprise változatra pályáznak, sajnos egészen augusztus elsejéig kell várniuk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap