Két PC alkatrészeit fogadja a Corsair óriási toronyháza

Az Obsidian 1000D belsejében két alaplap, két tápegység, 11 adattároló és 13 ventilátor számára van hely.

Két PC alkatrészeit fogadja a Corsair óriási toronyháza

A Corsair csapata két év fejlesztőmunka eredményeként elkészült egy hatalmas, rendkívül jól bővíthető számítógépházzal, amelyhez fogható eddig még nem volt jelen a vállalat kínálatában. Az Obsidian 1000D belsejében rögtön két darab konfiguráció komponensei is elférnek, hála a speciális, háromkamrás felépítésnek, de a szellőzésre és a bővíthetőségre is nagy figyelmet fordítottak a munka során.

Galéria megnyitása

Az új ház négy darab sötétített edzett üvegből készített panelt kapott, számos szálcsiszolt alumínium betéttel rendelkezik, és még az RGB LED alapú világítás sem hiányzik belőle. Előlapi portjai között két darab USB 3.1 Type-C port, illetve négy darab USB 3.0 Type-A port sorakozik, természetesen a szokásos audió csatlakozók társaságában. Az előlapi portok körül plexi betét is helyet kapott, ami RGB LED alapú világítással teszi látványosabbá a megjelenést.

Galéria megnyitása

Az Obsidian 1000D rögtön két darab alaplaptálcát is kapott, így két PC is elszállásolható benne – például egy felsőkategóriás gamer PC, illetve egy streamelésre vagy fájlkiszolgálásra használt kompakt konfiguráció. Arra viszont fel kell készülni, hogy a kerekek nélküli ház már önmagában sem könnyű, hiszen 29,5 kilogrammot nyom a mérlegen, ha pedig két komplett konfigurációt is beépítünk, nehéz lesz mozgatni a terméket, amikor muszáj.

Galéria megnyitása

A fő alaplaptálca, ami E-ATX formátumig fogadja az alaplapokat, a szokásoshoz képest kissé megemelve érkezik, természetesen szerelőablakkal és kábelmenedzsmentet segítő kivágásokkal karöltve. A másik alaplaptálca az ATX tápegység feletti részen található, ide viszont már csak Mini-ITX formátumú alaplap fér, méghozzá egy kétslotos bővítőkártyával együtt. A kisebbik konfigurációt egy SFX formátumú tápegység szolgálhatja ki, a kábelmenedzsmenttől azonban nem kell félni, hiszen a tekergőző vezetékeket két hátlapi ajtó takarja el. Ezeken az ajtókon összesen hat darab 2,5 hüvelykes meghajtó tálcát helyeztek el, de rajtuk kívül öt darab 3,5 hüvelykes meghajtó fiók is lapul az alsó szegmensben. Amennyiben szükséges, további két 2,5 hüvelykes tálca is felszerelhető az említett ajtóra. A bővítőkártyák maximum 400 milliméter hosszúak lehetnek, tápegység terén pedig 180 milliméter a limit. Processzorhűtőből akár 180 milliméter magasat is választhatunk az elsődleges konfigurációhoz.

Galéria megnyitása

A 307 milliméter széles, 693 milliméter mély és 697 milliméter magas újdonság rengeteg ventilátort fogad. Előlapja mögött alap esetben nyolc darab 120 milliméteres légkeverő fér el, tetőlapja alá három darab 140 milliméteres ventilátort szerelhetünk, a hátlapon pedig két 120 vagy 140 milliméteres ventilátor számára van hely. Hasznos extra, hogy az előlapi és a tetőlapi ventilátorok keretei fióksínes rendszerre épülnek, azaz igény szerint kihúzhatóak, hogy könnyebb legyen elvégezni a szerelési feladatokat. A ventilátorok helyére természetesen akár hőleadó radiátorok is szerelhetőek, a gyári tálcákat pedig igény esetén újakra is lecserélhetjük, így az előlap mögé akár 200 milliméteres ventilátorok is beférhetnek. Maximális felszereltség esetén 18 ventilátor és négy darab 480 milliméteres hőleadó radiátor is elfér a házban. És ezen felül még a tágulási tartály, illetve a szivattyú számára is van hely a házban.

A felszereltség része egy Corsair Commander Pro vezérlő is, ami maximum 6 darab PWM támogatással rendelkező ventilátor fordulatszámát tudja vezérelni, de hat darab Corsai RGB LED ventilátor vagy hat darab Corsair LED szalag fényei is módosíthatóak rajta keresztül. A szükséges szabályzás a Corsair iCue szoftveren keresztül valósulhat meg, könnyen áttekinthető módon, teljes körűen.

A Corsair Obsidian 1000D két év jótállással kerül az üzletek polcaira, várható ajánlott végfelhasználói áráról azonban egyelőre nem hullott le a lepel. A termék viszont felbukkant az Amazon kínálatában, ahol 500 dollárt kérnek el érte, de nincs raktáron.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward