Két kivitelben jön a Galaxy Ace 4

A Samsung leleplezte az Ace család új tagját, ami elérhető lesz 3G és 4G támogatással is.

Két kivitelben jön a Galaxy Ace 4

A Samsungnál kétségtelenül a Galaxy S termékvonal örvend a legnagyobb ismertségnek, de emellett a vállalat még sok kisebb vonalat is fenntart. Több éve örvend meglehetősen nagy népszerűségnek például a Galaxy Ace széria is, aminek minden tagja jól szerepelt eddig az eladási számok tekintetében. A gyártó ezért is rukkol elő évről évre friss gépekkel, és 2014 sem kivétel.

A Samsung nem aprózta el, és két különböző modellt is létrehozott a Galaxy Ace 4-ből. A dél-koreaiak hasonló úton jártak már az előző generáció esetében is, így ez a lépés igazából nem annyira meglepő. Mi a különbség a kettő között? Az első és legfontosabb, hogy az egyik kapcsolati lehetőségei között már a 150 Mbps-os 4G LTE is felfedezhető, míg a másik „megragadt” a 21 Mbps letöltési sebességgel kecsegtető 3G HSDPA+ mellett. Az eltérő modellekben eltérő lapkák jutottak főszerephez, ám ezekről egyelőre hivatalosan a Samsung nem sokat árult el. A 3G-s kivitelben egy 1 GHz-es, kétmagos SoC teljesít szolgálatot, míg a másik már 1,2 GHz-es frekvencián üzemel, szintén kétmagos felépítés mellett. Hasonló volt a helyzet a Galaxy Ace 3 esetében is, ahol a HSDPA modemet felvonultató gépben egy Cortex-A9 alapokra épülő Broadcom lapka várta a vásárlókat, az LTE-snél pedig már egy Snapdragon 400 besorolású, Krait processzormagos megoldás figyelt. Itt is ilyesmi lehet a felállás, vagyis valószínűleg nem csak a mobilinternet-elérés lesz szignifikánsan gyorsabb, hanem a komplett LTE-s telefon. Ezt erősíti az a tény is, hogy a gyengébbnek vélt készülék még mindig csak 512 MB-nyi rendszermemóriával van felvértezve, a másikban pedig már 1 GB képviselteti magát.

Ezek mellett különbséget jelent még az akkumulátorok mérete is: a 3G-sbe egy 1500 mAh-s kapacitású egység került, a 4G támogatással bíró pedig már egy 1800-as telepből nyeri a működéshez szükséges energiát. Erre azért volt szükség, hogy ellensúlyozzák az LTE nagyobb energiaéhségét. Napjainkban az okostelefonok általában egy centinél vékonyabbak már, a Galaxy Ace 4 viszont egyáltalán nem nevezhető kecsesnek. A fekete vagy fehér árnyalatban pompázó készülékház 121,4 x 62,9 x 10,8 milliméteres vonalakkal határolható körül a 3G-s esetében, az LTE-s viszont még ennél vastagabb lesz, az ugyanis már 11 milliméterre emelkedik ki a síkból – az izmosabb telep árát itt fizeti meg. A kisebb térfogatú alatt 123,8 g-ot mutat a mérleg nyelve, míg a hajszálnyit vaskosabb néhány extra gramm felszedését követően már 130,3 g-ot nyom. A felsorolt tulajdonságokon túlmenően szinte mindenben teljesen azonos a két szerkezet.

A Galaxy Ace 4 előlapját egy 4 hüvelykes megjelenítő uralja, ami a 800 x 480-as felbontás révén kellemes minőséget helyez kilátásba. Mivel egy relatíve kicsi kijelzőről beszélhetünk, így a kezelőszervek ez alatt sorakoztak fel, a hardveres és érintésérzékeny billentyűk triója a megszokott felállásban várja, hogy használatba vegyük őket. Felülről a panelt egy VGA előlapi kamera határolja, melynek köszönhetően – ha nem is kiemelkedő minőség mellett, de videóhívások bonyolítására is alkalmas lesz az új Ace. A fontos momentumok megörökítésére egyértelműen a főkamera szolgál, amivel 5 megapixeles fényképek és 720p-s (a 4G LTE-s esetében 1080p-s) mozgóképfelvételek készíthetőek. Ráadásul a LED-es villanónak hála még rossz fényviszonyok mellett is munkára fogható ez a megoldás. Az elkészült tartalmak a 4 GB-ra szabott tárhelyen kerülnek mentésre, és bár ez a pont egészen szűkösre sikeredett, szomorkodásra semmi ok, hiszen microSD kártya használatával a tartalékait akár 64 GB-tal is meg lehet toldani. A kapcsolati képességeik között az elhangzottakon túlmenően van 802.11 b/g/n WLAN Wi-Fi Directtel, Bluetooth 4.0 modul, FM rádió és A-GPS vevő is, ami a GLONASS műholdak segítségére is támaszkodhat. Az operációs rendszer szerepét az Android 4.4.2 tölti be, ami a TouchWiz Essence felhasználói felülettel karöltve sok lényeges extra alkalmazást és szolgáltatást nyújt a Google-től megszokottakon felül (ChatON, Kies, Galaxy Apps).

A Samsung Galaxy Ace 4 az eltérő kvalitások miatt két különböző ársávban is jelen lehet, erről viszont egyelőre nem beszélt a vállalat, így az ajánlott fogyasztói áraik ismeretlenek. És ugyanez a helyzet a kereskedelmi forgalomban való debütálás ügyében is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward