Shop menü

KÉT KAMERÁT KAPOTT A DJI NÉPSZERŰ DRÓNSZÉRIÁJÁNAK ÚJ TAGJA

Kompromisszumos megoldással állt elő a DJI, de a vállalat szerint a felhasználók jobb minőségű felvételeket és izgalmasabb tartalmakat tudnak majd készíteni az Air 3-mal.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Két kamerát kapott a DJI népszerű drónszériájának új tagja

A DJI folyamatosan dolgozik azon, hogy a drónkínálata friss, és minden igényt kielégítő legyen. Az Air 2S modell nagyon népszerű volt, és sokan vásárolták, az Air 3 pedig ugyancsak egy közkedvelt termék lehet majd. Ez már nem a pehelysúlyú kategória, de ennek megfelelően sokáig a levegőben tud majd maradni és tényleg remek videókat készíthet, főleg az új duálkamerás kiszerelésnek köszönhetően.

Az Air 2S-nél a DJI szakemberei már egy 1 colos kamerát használtak 20 MPixeles felbontással, itt viszont teljesen más lesz a helyzet. Két külön kamerát használ az Air 3, és annak érdekében, hogy a költségek ne szálljanak el túlzottan, egy kicsit kisebb szenzort került elő. Az újdonság egy 1/1,3 colos érzékelőt használ, ami 48 MPixeles felbontású, viszont annak köszönhetően, hogy képes a pixeleket összevonni, 12 MPixeles felbontás mellett megnövelt érzékenységgel (2,4 mikron a pixelméret) tud dolgozni, így végeredményben jól teljesíthet.

Galéria megnyitása

Mind a kettő kamera  egyforma alapon nyugszik, a lencserendszerek különböznek ezeknél. Az egyik képalkotó 24 milliméteres (ekv.) gyújtótávolsággal rendelkezik, míg a másiknál 70 milliméterről beszélhetünk. Tehát a különbséget az jelenti, hogy a társkamera nagyjából 3-szoros optikai zoomról gondoskodik a kiváló képminőség megtartása mellett. Az általános kamera F/1.7-es rekesznyílással dolgozik, míg a társát F/2.8-as érték jellemzi, így azt azért látni kell, hogy a társkamera kevesebb fényt képes alapesetben befogatni.

Galéria megnyitása

A DJI Air 3 képes fotózni akár RAW-ban is, és támogatja a HDR-t, de itt nem ez a fontos, a videózás érdekel mindenkit. A drón 4K Ultra HD videózást tesz lehetővé, akár 100 FPS-sel is tudja ezt, így a gyorsabban mozgó témákról is kiváló felvételeket tud produkálni. Ennél is érdekesebb, hogy van a tarsolyában HDR videózás, és még ilyen esetben is képes 60 FPS-es tempót nyújtani. Manapság már azt is ki kell emelni, hogy tud vertikális videókat készíteni az Air 3, ha pedig a lehető legnagyobb sebességre van szükség, akkor Full HD minőség mellett 200 FPS-sel is folyamatos videót tud rögzíteni.

Galéria megnyitása

A készülék támogatja a Dual Native ISO technológiát, ennek köszönhetően képes emelt ISO mellett is alacsonyabb zajszintet biztosítani, ami főleg rosszabb fényviszonyok mellett jöhet jól. Digitális zoomra is képes a szerkezet, a háromszoros optikai zoomra használatos kamerával el lehet menni 9-szeres közelítésig is, és elvileg aránylag jó minőségű kép marad végig. Végig szenzorkivágással oldja meg a dolgot, amira a 48 MPixeles felbontás nyújt lehetőséget.

Galéria megnyitása

A drón 720 grammot nyom. Menet közben a GPS-szel azt is tudja, hova kell visszatérnie, így amikor „elveszti a vonalat” akkor képes a kiindulási pontra visszanavigálni. A DJI RC-N2 távirányító jár az Air 3 mellé, ez akár 6 órán keresztül is bírja majd, és lehet róla tölteni mobilt videózás közben, hogy a telefon se merüljön le, ilyen formában 3,5 órán át lehet majd használni. A kontroller az O4 eljárást használja az átvitel során, így akár 1080p60 előnézeti minőséget is tud több kilométeres távolságból, minimális késleltetés mellett.

Galéria megnyitása

A korábbi Air modellekben már látott szenzorok, biztonsági megoldások jelen vannak az Air 3-ban, de még újításokkal is szolgál, így körbe mindent tud érzékelni, ami fenyegetést jelenthet rá, és elkerüli az akadályokat a repülések során. Adott az APAS 5.0, és egy sor olyan funkció, amik a videózást egyszerűbbé és minőségibbé, látványosabb teszik, ilyen a FocusTrack, QuickShots, a MasterShots, a Night Mode, a Hyperlapse, valamint a Slow Motion. A QuickTransfer révén pedig pillanatok alatt lehet más eszközökre menteni a felvételeket.

Nagyon fontos, hogy milyen üzemidővel tud üzemelni a drón, és a DJI Air 3 ebből a szempontból nagyon jól vizsgázhat majd. A gyártó által közölt adat szerint az elődnél 48 százalékkal tovább lesz képes a levegőben maradni egy teljesen feltöltött akkumulátorral. 46 perces üzemidőt adott meg a vállalat. Egy új töltőhubot is készített a DJI, amivel több akkut kényelmesebben lehet majd feltölteni, és így még tovább élvezhető a repülés. A telep 62,6 Wh-s és 60 perc alatt lehet teljesen feltölteni magában, a központi töltővel pedig 80 percet vesz igénybe a művelet.

A DJI Air 3 az RC-N2 távirányítóval együtt előrendelhető már Magyarországról is. Az újdonságot 455 ezer forintos összegért cserébe lehet előrendelni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére