Kellemetlen újítása is lesz az Android Q-nak

Kellemetlen újítása is lesz az Android Q-nak

Az Android Q egy kiszivárgott előzetes kiadásának köszönhetően már egészen sok dolgot tudunk az egyelőre még fejlesztés alatt álló operációs rendszerről. Korábban a változások egy részéről már részletesen beszámoltunk, és a napokban egy újabb érdekességre derült fény, de ennek néhány felhasználó valószínűleg nem fog örülni.

Az új főverziónak a forráskódjában több helyen is találtak arra vonatkozó utalásokat, hogy a Google nagyobb kontrollt biztosíthat majd a szolgáltatóknak az okostelefonok hálózathoz kötése érdekében. Az Android Q-ban jelen állás szerint meg lehet majd adni egy listát arról, hogy mely szolgáltatókhoz csatlakozhat a készülék, és melyekhez nem. Ezzel nemcsak azt lehet majd beállítani, hogy más hálózatra ne tudjon csatlakozni a mobil, hanem még akár azt is, hogy az azonos hálózatot használó virtuális mobilszolgáltatók, NVMO-k is tabunak számítsanak.

Galéria megnyitása

Nagyon sokáig nem igazán lehetett olyan mobiltelefonhoz jutni szolgáltatóknál, ami Dual-SIM támogatást nyújtott volna, azonban mostanra már az új eszközök jelentős részénél alapból biztosított ez a lehetőség, így a vállalatok kénytelenek bevenni a kínálatukba kettő hálózati kártya kezelésére képes modelleket is. Így meg lehet venni ott a mobilt, ahol olcsóbb, és lehet használni a konkurens szolgáltató SIM kártyájával is. Azonban a szinte korlátlan mozgástérnek ezen a fronton is véget vethet az Android Q. A Dual-SIM-es szerkezetek esetében a szolgáltatónak olyan lehetősége is lesz, hogy a különböző SIM-fiókok esetében egyedileg megválassza, milyen szolgáltató kártyáját lehessen használni benne. Szóval meg lehet oldani, hogy csak a saját SIM-jeit alkalmazhassák az emberek, vagy engedélyt kaphatnak a partnerszolgáltatók kártyái, de például csak a második slotra. Ez akár új üzleti lehetőséget is jelenthet a szolgáltatók számára. (A Dual-SIM le is zárható, de ez a lehetőség egyébként már az Android Pie esetében is adott volt.)

A SIM-et érintő szolgáltatói konfiguráció mindig megmarad majd az egyszeri beállítását követően, szóval nem lehet majd annyival megúszni, hogy gyári állapotra állítják vissza az adott eszközt. És természetesen a segélyhívásokat olyan hálózati kártya betolását követően is el lehet majd indítani, amely alapvetően le van tiltva a rendszerben.

Ez az újítás annyiban jó is lehet a készüléktulajdonosoknak, hogy így a szolgáltatóknak is az érdekében áll majd az, hogy a legfrissebb operációs rendszer fusson a készülékeken, ez pedig lökést adhat az Android Q-nak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap