Kapható lesz két RYZEN 5000G APU és érkeznek a Pro verziók is

A DIY piacra szánt modellek augusztus elején jelennek meg, míg a Pro sorozat tagjai komplett konfigurációk részeként hódíthatnak majd.

Kapható lesz két RYZEN 5000G APU és érkeznek a Pro verziók is

Az AMD egyszer már bemutatta a RYZEN 5000G sorozatú APU egységeket, amelyek ZEN 3 processzormaggal és VEGA architektúra köré épülő, maximum 8 CU tömbbel rendelkező iGPU-val kerülnek forgalomba, ám a hat újdonság akkoriban még csak az OEM partnerek számára vált elérhetővé, de ez hamarosan megváltozik.

Galéria megnyitása

A tervek szerint 2021. augusztus 5-én két modell a DIY piacra kerül, természetesen dobozos kivitelben, ez a két APU pedig nem más, mint a RYZEN 7 5700G és a RYZEN 5 5600G. Előbbi nyolc maggal és tizenhat szállal gazdálkodik, magórajele 3,8 GHz, míg a maximális boost órajel 4,6 GHz. A 65 W-os TDP kerettel rendelkező APU esetében az iGPU 8 darab CU tömböt foghat munkára, boost órajele 2 GHz.

Ezzel szemben a RYZEN 5 5600G már csak hat maggal és tizenkét szállal bír, a TDP keret azonban ugyancsak 65 W. A processzor magórajele 3,9 GHz, míg a maximális boost órajel 4,4 GHz lesz, ám az iGPU itt már csak 7 aktív CU tömböt használhat, maximális boost órajele pedig 1,9 GHz. Mindkét esetben DDR4-3200 MHz-es kétcsatornás memória-támogatás van érvényben, a PCI Express 3.0-s sávok száma pedig összesen 24 – négy darab a PCH-hoz kapcsolódik.

Galéria megnyitása

A RYZEN 7 5700G várhatóan 359 dolláros listaáron kerül forgalomba, a RYZEN 5 5600G esetében pedig várhatóan 259 dolláros listaár lesz érvényben. A táblázatban szereplő többi APU egység csak az OEM partnerek számára lesz elérhető, dobozos formában nem kerülnek forgalomba, legalábbis egyelőre biztosan nem.

Az AMD ezzel együtt bejelentett négy darab RYZEN Pro sorozatú APU egységet is, amelyek gyakorlatilag a konzumerpiaci megoldások tulajdonságait másolják, ám extra üzleti funkciókat is kínálnak, mint például a DASH, ami az Intel vPróhoz hasonló menedzselhetőségi opciókat kínál, de a felhozatal részét képezi a biztonsági funkciókat tömörítő Guard MI is, ami egyebek mellett kiváltja a dedikált TPM 2.0-s lapkát, valamint a memória titkosításáról is gondoskodik a TSME funkció révén.

Galéria megnyitása

Ezek az APU egységek elsősorban üzleti konfigurációkban kaphatnak helyet, a jótállási idő három év lesz. Ahogy azt az efféle processzoroknál megszokhattuk, az AMD most is garanciát vállal arra, hogy a platform az elkövetkező 18 hónapban stabil és változatlan marad, valamint az is biztos, hogy az újdonságok a megjelenést követően 24 hónapig biztosan jelen lesznek kereskedelmi forgalomban, ami kiszámíthatóságot biztosít az üzleti felhasználók számára. Mivel az új APU egységeket OEM partnerek kapják és komplett konfigurációk részeként lesznek elérhetőek, így hivatalos listaárat sem közölt velük kapcsolatban az AMD, ez ugyanis a végfelhasználók számára nem túl releváns információ.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap