Jön az Nvidia új csúcskártyája, a Titan RTX

Néhány szerencséshez már el is jutott az újdonság, amely rövidesen bemutatkozhat.

Jön az Nvidia új csúcskártyája, a Titan RTX

Az Nvidia GeForce RTX sorozata jelenleg három modellből áll. A csúcsot a GeForce RTX 2080 Ti képviseli, alatta pedig a GeForce RTX 2080 és a GeForce RTX 2070 foglal helyet. Úgy tűnik, hamarosan egy újabb csúcskártya érkezik, a Titan RTX, ami ezúttal egy „teljes értékű”, azaz minden komponensét használni tudó TU102-es GPU köré épül. Mint ismeretes, a TU102 alapú GeForce RTX 2080 Ti csak egy némileg karcsúsított TU102-es GPU-t alkalmaz, ami 4352 aktív CUDA maggal, 272 textúrázóval és 88 renderelő egységgel rendelkezik, amik mellett még 544 Tensor és 68 RT mag várja a feladatokat. A memória-vezérlő sincs teljesen kihasználva, egy 32 bites le van tiltva, így az adatsín 352-bites. Ezen van a 11 GB-nyi GDDR6-os fedélzeti memória, ami 14 GHz-es effektív órajelen ketyeg.

Ezzel szemben egy teljes értékű TU102-es GPU – amilyen például a Quadro RTX 8000 fedélzetén is dolgozik – már 4608 CUDA maggal, 288 textúrázóval és 96 renderelő egységgel büszkélkedhet, amelyekhez még 576 Tensor mag, illetve 72 RT mag is társul. Valószínűleg egy ilyen teljes értékű GPU kerül majd az új Titan fedélzetére is, úgyhogy a memória-adatsín is 384-bites lehet, és arra már 12 GB-nyi GDDR6-os memórialapka kapcsolódhat, amelyek ezúttal is 14 GHz-es effektív órajelet vethetnek be, így a memória-sávszélesség 672 GB/s-os értéket képviselhet majd.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Hogy miért a feltételes mód? Mert bár a kártya már megérkezett néhány YouTube-os videóshoz, például a LinusTechTips-hez (a linkelt videón 30 és 34 percnél bukkan fel a doboz) és a The Slow Mo Guys is megkapta, de a pontos tulajdonságait egyelőre NDA védi. A képek alapján csak annyi biztos, hogy az új modell nagyon hasonlít majd a GeForce RTX 2080 Ti Founder's Edition változatára, ám ezúttal Titan logó világít majd a kártyán. A tápellátást továbbra is két darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül oldják meg, a NYÁK pedig jó nagyrészt ugyanazt a felépítést viszi tovább, amit a GeForce RTX 2080 Ti esetében már megszokhattunk – minimális módosításokra azonban sor kerülhet.

A GeForce Titan RTX várható megjelenésével kapcsolatban egyelőre nincs megosztható hivatalos információ, így a termék várható ajánlott végfelhasználói ára sem ismert, de abból kiindulva, hogy a GeForce RTX 2080 Ti Founder's Edition alapára 1200 dollár, valahol 1500-1800 dollár között lehet a Titan vége. Persze ki tudja, lehet az Nvidia húz egy merészet, és csak, hogy szép kerek legyen, egy 2000 dolláros cetlit rak mellé.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap