Jogi lépéseket tesz az Egyesült Államokkal szemben a Huawei

A vállalatnak az a céjla, hogy hazai pályáján győzze le az USA-t, ami nem lesz egyszerű, de a cég magabiztos.

Jogi lépéseket tesz az Egyesült Államokkal szemben a Huawei

Mint az ismeretes, a Huawei elképesztően nehéz helyzetbe keveredett az elmúlt két hétben. A vállalatot felvette az Egyesült Államok arra a tiltólistára, amin olyan entitások szerepelnek, melyekkel nem üzletelhetnek amerikai érdekeltségű cégek, és így nem férhet hozzá jóformán semmilyen technológiához, aminek köze van bármilyen szinten az USA-hoz, kivéve persze, ha erre külön engedélyt szerez. A cég ezen döntés ellen gyakorlatilag tehetetlen, de mégis megtalálta annak a módját, hogy megpróbáljon fellépni az USA ellen.

Hivatalos közleményben számolt be arról a Huawei, hogy gyorsított eljárás lefolytatására nyújt be kérelmet a texasi bíróságon, ahol korábban indított eljárást az Egyesült Államokkal szemben. Az a per, amiben most a Huawei hamarabb szeretne eredményt elérni, még márciusban indult. Ezt azért kezdeményezte a cég, mert véleménye szerint alkotmányellenesen intézkedett ellene az USA az amerikai 2019-es védelmi költségvetéssel kapcsolatos törvénynek a National Defense Authorization Act (NDAA) 889-es szakaszában. Ez gyakorlatilag kimondja, hogy azok a szervezetek, amelyek partnerkapcsolatban állnak a Huawei Technologies-zel, nem kaphatnak pénzbeli támogatást a kormányzati szervezetektől.

A Huawei a gyorsított eljárás kezdeményezése mellett arra is felszólította az Egyesült Államokat, hogy hagyjon fel azzal a gyakorlatával, hogy nemzetbiztonsági okokra hivatkozva folyamatosan, több fronton próbálja ellehetetleníteni a működését. A vállalat hangsúlyozza, hogy egyelőre az USA semmilyen bizonyítékot nem mutat fel arra vonatkozóan, hogy bármilyen alapja lenne az ellene felhozott vádaknak, tehát hogy nemzet- vagy kiberbiztonsági kockázatot jelentene a partnerei révén.

Galéria megnyitása
Song Liuping

„Az amerikai politikusok az egész nemzetük erejét használják fel arra, hogy egy magánkézben lévő vállalatot ellehetetlenítsenek. Ez a történelemben eddig szinte példanélküli támadás egy piaci szereplő ellen” – mondta Song Liuping, a Huawei vezető jogásza a beadvány benyújtásakor. A szakember úgy véli, hogy veszélyes precedenst teremthet, ha valóban életbe fognak lépni a tiltások a Huawei-jel szemben. A teljes iparágnak érdekében áll az Egyesült Államok megfékezése, mert nem lehet tudni, hogy legközelebb melyik piaci szereplő ellen fog fellépni hasonló eszközökkel. „A bírósági rendszer az igazság utolsó védőbástyája. Bízunk az Egyesült Államok ítélethozatali szerveinek függetlenségében és integritásában. Reméljük, hogy az NDAA hibáit a bíróság ki tudja javítani” – tette hozzá a mostani ügy kapcsán a szakember.

A Huawei azért a Texas Államban található bírósághoz fordult az ügyben, mert ott található a vállalat legnagyobb amerikai központjához. Azt nagyon nehéz megmondani, hogy a gyorsított eljárás lefolytatására benyújtott kérelemnek milyen hatásai lesznek, az biztos, hogy egyhamar így sem kerül pont az ügy végére, hiszen az a hír jájra, hogy az első meghallgatásra szeptemberben kerülhet sor. De ez az egyetlen lehetősége most a cégnek, hogy kellemetlen helyzetbe hozza az Egyesült Államokat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap