Izgalmas 5G újdonságok az Ericssonnál

A vállalat megállapodott az egyik vezető mobilcéggel, és az 5G számára rendkívül fontos fejlesztésekkel állt elő.

Izgalmas 5G újdonságok az Ericssonnál

A legtöbbször a Huawei nevét lehet mostanában hallani az 5G kapcsán, de ez nem igazán a fejlesztéseknek köszönhető, hanem annak, hogy világszerte támadások érték a vállalatot. Most azonban az Ericsson kapcsán számolhatunk be 5G-t illető hírekről, ugyanis a vállalat több fontos előrelépést is tett ezen a fronton.

A svédek jelentősen bővítették az 5G Platformjukat, ami ennek köszönhetően minden eddiginél vonzóbb lehet majd a szolgáltatatók és más partnerek számára. A fejlesztések főleg arra irányulnak, hogy a cég minél zökkenőmentesebbé tegye az átállását a 4G és az 5G technológiák között, ez ugyanis kulcsfontosságú lesz az új generáció terjeszkedésének hajnalán. Az újdonságok, így a friss termékek és megoldások jelentős hatással lesznek az Ericsson portfóliójára.

Galéria megnyitása
Börje Ekholm a legutóbbi 5G-ről szóló eseményen beszél a cég fejlesztéseiről

Előrelépésessel lehet számolni a maghálózat, a rádiós hozzáférés (RAN), a felhordóhálózat, valamint szolgáltatás-automatizálás terén is. A vállalat megkönnyítené a dolgát a szolgáltatóknak a megnövekedő adatforgalom kezelésében, és segítene a partnereinek abban, hogy minél hamarabb profitot tudjanak termelni az 5G szolgáltatások révén. Hiszen azt látni kell, hogy az 5G hálózat a kiépítése során elképesztő összegeket emészt fel, és most még szinte semmilyen extra bevétele nem származik a szolgáltatóknak belőle.

Az Ericsson 5G Platformja kezdetben még jellemzően a Dolgok Internetével kapcsolatos megoldásokra koncentrált, de az elmúlt időszakban ez sokat változott, és már bővelkedik olyan szolgáltatásokban is, melyek a továbbfejlesztett mobil szélessávhoz és a helyhez kötött, vezeték nélküli hozzáféréshez kötődnek, ezekkel már az iparág egyik legfejlettebb platformjává nőtte ki magát.

Galéria megnyitása

A vállalat a Cloud Core portfólióját hét új termékkel bővítette, ezek az összes eddigi hálózati generációknak támogatást biztosítanak, az 5G esetében pedig az SA és az NSA technológiákat is kezelik, így érhető el a megfelelő kontinuitás.

Az Ericssonnak határozott elképzelései vannak arra vonatkozóan, hogy milyen ütemben kell majd az 5G-t kiterjeszteni. Először a legsűrűbben lakott területeket kell célba venni az 5G-vel, majd növelni kell a meglévő 4G hálózatok teljesítményét – hiszen ezekre még sokáig szükség lesz a nagyobb területek stabil lefedéséhez –, majd indulhat a teljes 5G lefedettség kiépítése a városok, kisebb települések között. Ahhoz, hogy minden a megfelelő ütemben menjen, az Ericsson meglátása szerint erősíteni kell az üvegszál és mikrohullám alapú hálózati megoldásokban. És éppen ezért veti be például a MINI-LINK 6200-at, mely akár 10 Gbps-os sebességű adatátvitelt is lehetővé tesz, és a rádiókapacitások precíziós bővítése érdekében több nagyteljesítményű Massive MIMO radióval rukkol elő. És a szoftveres fronton is számolni kell újításokkal ezek pedig jellemzően a nagyszámú felhasználó adatforgalmának a kezelését fogja segíteni. De olyan automatizált megoldásokkal is számolni kell, amiknél esetenként még a mesterséges intelligencia felhasználása is a képbe kerül.

Galéria megnyitása

Az 5G Platform és a Cloud Core kibővítésén túl még egy másik fontos dologról is beszámolhatunk az Ericsson kapcsán, és ennek már a felhasználók közvetlenül is érzékelhetik majd a hozadékát. A svéd alakulat együttműködési megállapodást írt alá az Oppóval, a világ ötödik legnagyobb mobilvállalatával, melynek keretében a felek hozzáférhetnek majd egymás hálózati szabadalmaihoz. Ez az egyezség kiterjed a 2G-vel, a 3G-vel, a 4G-vel és persze az 5G-vel megoldásokra fejlesztésekre is.

Galéria megnyitása

A keresztlicenc szerződés aláírását követően a felek ráadásul nemcsak a technológiák megosztásával segítik majd egymást az előrébb jutásban. Nagyon fontos üzleti együttműködésekre is számítani lehet az Oppo és az Ericsson között, hogy az 5G projektek még eredményesebbek lehessenek mindkét fél számára. És közös teszteket is kilátásba helyeztek a vállalatok, sőt mi több, a hamarosan kezdődő Mobil Világkongresszuson az Ericsson és az Oppo a tervek szerint közösen fogja demonstrálni az 5G-t, amihez nyilván az előbbi biztosítja majd a hálózati eszközöket, az utóbbi pedig az alkalmas mobiltelefont.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap