Megérkezett az első ARM SoC egységekhez szánt memória modul

Az Apacer újdonságának köszönhetően a következő generációs ARM alapú eszközök bővíthető rendszermemóriát kaphatnak.

Megérkezett az első ARM SoC egységekhez szánt memória modul

Az Apacer egy új, hiánypótló termékkel rukkolt elő, amelynek köszönhetően bővíthetővé válik az ARM/RISC processzorral szerelt ipari beágyazott rendszerek fedélzeti memóriája, ami sok előnyt nyújt a jelenlegi, alaplapra integrált memóriával rendelkező megoldásokhoz képest.

Galéria megnyitása 32-bites DDR4-So-DIMM memóriamodulok ARM SoC egységekhez A vállalat a bővíthetőséget a világ első 32-bites DDR4 So-DIMM memóriamoduljaival valósítja meg, amelyek kifejezetten az említett ipari beágyazott rendszerekhez, valamint az IoT eszközökhöz készültek, de az autóipar, az automatizációs rendszerek, a szerverek és a hálózati eszközök, valamint a hálózati adattárolók és a többi olyan ARM alapú konfiguráció is profitálhat belőlük, amelyeknél még nincs lehetőség egyszerű memóriabővítésre.

A legfrissebb 32-bites RISC-V processzorokkal is kompatibilis memóriamodulok DDR4-2133 MHz-es, DDR4-2400 MHz-es és DDR4-2600 MHz-es kivitelben érkeznek, kapacitásuk pedig 2, 4 és 8 GB lesz. Mindegyik modell 1,2 voltos üzemi feszültséget igényel, a rajtuk található memórialapkák pedig széles hőmérséklettartományon belül működnek majd.

A RISC architektúra köré épülő ARM SoC egységek egyre népszerűek bizonyos területeken, ugyanis energiahatékonyan működnek, költséghatékonyak, az adott igényeknek pedig tökéletesen megfelel a funkcionalitásuk. Ez a piac meglehetősen dinamikusan növekszik és remek kilátásokkal rendelkezik, így érdemes rá figyelmet fordítaniuk a gyártóknak.

Az ARM alapú SoC egységek az ARM beszámolója szerint 2017 folyamán 39%-os piaci részesedéssel rendelkeztek, a piac pedig 130 milliárd dolláros értéket képviselt. 2026-ra a várakozások alapján már 200 milliárd dollárra duzzadhat az említett szegmens értéke, amely továbbra is öt fő piaci részleget szolgál majd ki: a mobileszközöket, a szervereket és a hálózati eszközöket, az autóipari rendszereket, az IoT eszközöket, valamint a szórakoztatóelektronikai eszközöket. Az új memóriamodulok árairól egyelőre nem esett szó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap