Shop menü

ITT A HONOR MAGICOS 7.0, EZEK A FŐBB ÚJÍTÁSAI

A Honor új rendszere mágikus kört hoz a felhasználóknak a gördülékenyebb munkavégzésért, változik a grafikus felület megjelenése, és plusz teljesítményoptimalizálással is számolni lehet.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Itt a Honor MagicOS 7.0, ezek a főbb újításai

Dinamikusan fejleszti saját grafikus felhasználói felületét a Honor, a MagicOS immáron elérte a 7.0-es verzióját. A cég ugyan már szeptemberben felvezette ezt, de a globális rajtra csak most kerített sort. Ez a fejlesztés később az Android 13-mal lehet majd teljes, és egészen apró módosításokat is hoz jelentősebb fejlesztésekkel karöltve.

Flow – ebben a szellemiségben vezette fel az újításokat a Honor. Itt minden a gördülékenységről, az összekapcsoltságról, az intelligens szolgáltatásról és persze az észrevétlenül garantált biztonságról szól a vállalat elmondása alapján. És a Honor 80 széria tagjai, valamint a Honor Magic Vs hajtogatható mobiltelefon már ezt fogja alkalmazni, de ezekről később lesz szó külön, hiszen a napokban érkeznek.

Galéria megnyitása

A MagicOS 7.0 a kollaborációt új szintre fogja emelni az eszközök között, hála a MagicRing szolgáltatásnak, ami "a bizalom köre". A Honor a kapcsolódó eszközöket fogja ebbe a körbe rendezni, és ennek köszönhetően olyan simán lehet majd különböző készülékek között adatokat mozgatni, mint még soha. Egy pillanat alatt lehet majd dokumentumokat szerkesztés közben átküldeni mobilról PC-re, a számítógépről pedig egy mozdulattal átrakható egy éppen játszott zene a táblagépre, és így tovább.

A berendezések közötti kapcsolat folyamatosan biztosított lesz, amikor a kütyük egymás közelében vannak. Nagyon alacsony fogyasztással jár majd együtt a MagicRing funkció fenntartása, szóval nem fog azért érzékelhetően gyorsabban merülni a mobil, mert állandó szinkronban van a notebookkal vagy a Honor táblagéppel. Az egyszer társított és a bizalom körébe felvett eszközök pedig mindig automatikusan egymásra fognak találni amikor használatban vannak. Tehát azzal sem kell szöszölni, hogy szükség esetén összekösse vezeték nélküli módon a termékeket az ember.

Galéria megnyitása

Egy egérrel lehet majd kezelni az egymás mellé rakott mobilt, notebookot és tabletet is. A Honor példájában az okostelefon galériájából át lehet majd húzni képeket egy a PC-n szerkesztett dokumentumba, vagy a táblagépen megnyitott üzenetváltásba, utóbbi esetben azonnal tovább is küldhetők a képek másoknak. Egy bejövő hívásról azonnal látható lesz az értesítés laptopon, és a hívást fogadhatja is az ember másik eszközön. A Honor Note pedig egy olyan jegyzet alkalmazás, amivel akár offline is lehet szinkronizálni adatokat a készülékek között.

A Magic Live Smart Engine a rendszer használata közben képes tanácsokat adni a szoftver jobb kihasználásához, a munka hatékonyabbá tételéhez. A Magic Text képeken felismeri a szövegeket, ezeket pedig azonnal lehet kimásolni és dokumentumokba beilleszteni. PDF-be pillanatok alatt menthető befotózott szöveges dokumentum és lehet szerkeszteni is. Saját digitális asszisztens szolgáltatás is van, ami folyamatosan fejlődik.

Galéria megnyitása

Lehetővé tesz a MagicOS 7.0, hogy egymásra pakoljanak különböző widgeteket a felhasználók, így kisebb felületen több információ állhat kézre, nem kell annyi lapon berendezkedni. Maguk a widgetek is megújultak, számos friss mini „alkalmazás” közül lehet majd válogatni, és ezek több információval szolgálnak majd. Sok applikáció is friss ruhába öltözött, a grafikus felhasználói felület összecsiszoltabb lett a megjelenés szempontjából.

Elkészült a Honor Sans, ami egy egyedi betűtípus a MagicOS 7.0 felhasználói felület számára. Ezt gondosan tervezték meg a grafikusok, és valószínűleg a következő években hozzájárul majd a szoftveres felületekhez az operációs rendszer szinte minden pontján. Ez úgy lett kialakítva, hogy szinte fokozatmentesen lehet állítani a vonalvastagságot és a betűk méretét egyaránt. A szövegek jól kitöltik majd a rendelkezésre álló helyeket, és összességében kiváló arányok jellemzik majd a feliratok szempontjából az újdonságot.

Galéria megnyitása

Része a MagicOS 7.0-nak a több teljesítményoptimalizációs komponens is. A Honor olyanokat sorolt itt fel, mint az OS Turbo X, a GPU Turbo X, és a Link Turbo X, de ezek már eddig is biztosítottak voltak, csak most csiszoltak rajtuk a fejlesztők. Az OS Turbo X mellett 43 százalékkal kevesebbszer kell a háttérben futó appokat hibernálni, az indítási idő pedig 29%-kal rövidebb. A különböző eljárások révén egy töltéssel 20-30 perccel hosszabb ideig lehet majd videózni, a Link Turbo X pedig segít olyan helyen a hálózati kapcsolatot javítani, ahol gyenge a jel.

Galéria megnyitása

A MagicGuard az adatvédelmet fogja javítani a platformon, rendszerszintű mély protekciót nyújt majd a személyes információk számára. Lehetőség lesz egy kattintással feltárni a hiányosságokat, az elemzés rengeteg dologra kiterjed. Csalás elleni védelem is része a csomagnak, és van valós idejű behatolás érzékelés is, ami a szokatlan viselkedést is fel tudja ismerni.

Sok kisebb fejlesztést is hozni fog a MagicOS új főverziója, például megújul a Health applikáció, ami képes lesz ajánlásokat tenni az egészségesebb életmód eléréséhez. Továbbá a nyílt technológiai fejlesztéseket támogatja a Honor, egyre több külső partner bevonásával fejleszti a különböző szolgáltatásait. Jobb lesz már a tárhelymenedzsment, és így tovább, tényleg sok apróságot lehetne felsorolni.

Galéria megnyitása

A Honor MagicOS 7.0 frissítés révén elérhető lesz sok korábban megjelent okostelefon számára. Még azt is előre vetítette a vállalat, hogy milyen ütemben lehet a frissítés érkezésére számítani. Decembertől első körben részesül majd ebből a Honor Magic V, a Magic3 széria minden tagja, így a Magic3, a Magic3 Pro és a Magic3 Ultimate is, plusz még idén sorra kerül a Honor V40. Januárban érkezik a frissítés a Magic4 sorozatra a Pro és az Ultimate jelzővel illetett gépeket is ideértve.

Galéria megnyitása

A frissítés egy későbbi hullámával, februárban fog érkezni a Honor 70, 70 Pro és 70 Pro+, majd az ezt követő hónapban, márciusban kerül sorra a Honor 60 és 60 Pro, valamint a Honor 50 és 50 Pro is. Áprilisra és májusra is biztosan marad még frissítés, akkor kerülhet sorra jelen állás szerint a Honor X40 és a Honor X30 sorozat, valamint a Honor V40. George Zhao stratégiai és innovációs szempontból is kiemelkedőnek nevezte a MagicOS 7.0-t, és azt mondta, hogy fontos szerepe lesz a Honor ökoszisztémájának építésében, terveinek megvalósításában.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére