Intel Project Athena Open Labs: új lendület a vékony noteszgépeknek

A koncepció sikerét három fejlesztő- és hitelesítő központtal segíti a vállalat.

Intel Project Athena Open Labs: új lendület a vékony noteszgépeknek

Az Intel az idei CES alkalmával jelentette be legújabb kezdeményezését, amely a Project Athena nevet viseli, elsődleges célja pedig az, hogy sokkal rugalmasabban használható, hosszú üzemidőt kínáló notebookok készüljenek, amelyek a klasszikus Intel Ultrabook koncepciót követik, vagyis most nem cél a vastagság további csökkentése, az ugyanis alááshatná az aktuális terveket. Az Athena koncepció keretén belül készülő noteszgépeknek elsősorban a Qualcomm Snapdragon SoC egységgel rendelkező, folyamatosan kapcsolatban lévő noteszgépekkel szemben kéne versenyképes alternatívát állítaniuk. Ehhez olyan termékekre van szükség, amelyek a fedlap felhajtása után azonnal használatba vehetőek, azaz szinte instant módon felébrednek az alvó állapotból. Fontos szempont az is, hogy kellően hosszú, akár 20 órányi akkumulátoros üzemidő elérésére is szükség van, de ezeken felül 5G támogatásra, illetve mesterséges intelligenciára is számíthatunk az újdonságok esetében – mind-mind azt a célt szolgálja, hogy javuljon a felhasználói élmény és a produktivitás is.

Galéria megnyitása

Annak érdekében, hogy a Project Athena sikeres lehessen, az Intel bejelentette, három városban is megnyílnak a tesztelő és hitelesítő központok (Project Athena Open Labs), amelyek segítenek az OEM partnereknek abban, hogy a forgalomba kerülő noteszgépek minden igénynek megfelelhessenek. Az új eszközöket természetesen az OEM partnerek gyártják, illetve ők is dobják piacra, de a fejlesztéssel és a hitelesítéssel kapcsolatos feladatokban segítő jobbot nyújt az óriáscég.

Galéria megnyitásaAz említett központok Tajvanon, Kínában és Kaliforniában nyílnak, sorrendben Tajpej, Shanghai és Folsom városokban, ahol a mérnökök tesztelik és finomhangolják az új noteszgépeket, valamint ajánlásokat is adnak majd az OEM partnereknek annak érdekében, hogy javulhasson a noteszgép teljesítménye, illetve energiahatékonysága is. Ezeknél a vizsgálatoknál egyebek mellett az audió rendszert, a kijelzőt, a beágyazott vezérlőket, a haptikus komponenseket, az SSD-ket, valamint a vezeték nélküli kapcsolatot biztosító vezérlőket is vizsgálni fogják.

A tervek szerint az OEM, ODM és IHV partnerek az elkövetkező hetek folyamán adhatják le eszközeiket az említett helyszíneken, ahol a vizsgálat és a hitelesítés meg is indul, méghozzá valamikor június folyamán. A Project Athena kezdeményezés keretén belül készülő noteszgépek várhatóan 2020-tól kerülnek az üzletek polcaira, de jó eséllyel a heteken belül kezdődő Computex 2019 alkalmával is feltűnhet majd néhány olyan termék, ami már ezt a koncepciót követi.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap